Löpning Träning 8 inlägg 4897 visningar

Träningsdagboken: vill ha km/h vid Gång, hjälp!

Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#1
7 juni 2013 - 09:06
Gilla
För närvarande använder jag löpbandet som träningsform och går på det (6 km/h) i 2x45 minuter så det blir totalt 9 km. Jag har sparat det i träningsdagboken som "Övrig träning-Gång" men upptäckte att då räknades bara minuterna som jag gick, inte distansen, och det är ju den som är viktigast (för mig) att se summerad per vecka. OK, ändrade kategorin till "Löpning" med egna underkategorin "Gångband" och då visas farten och distansen. Men: i summeringen längst upp står då någonting i stil med "Har sprungit 58 km hittills i år" och det är ju inte sant. Jag har "sprungit" 5 km (Änglamilen i Ängelholm) och något annat vill jag inte ha med där. Så jag ändrade tillbaka till Övrig träning - Gång och försökte ändra visningen där man ställer in vad man vill ska visas i de olika kategorierna, men trots att jag ställde in att jag vill att km/h ska visas så är det m/km som står där, och det är inte bekvämt för mig att använda. Kolla min träningsdagbok den här veckan (3-6 juni), där har jag låtit gångbandsträningen stå kvar som Löpning-Gångband den 3e och 4e men den 6e står den som Övrig träning-Gång, och där ser du skillnaden. Jag vill att det ska stå som det gör den 3-4, men att det inte ska räknas som "Löpning" (för det är det inte) men distansen ska vara med som summa längst ut till höger. Hoppas jag förklarat så du fattar vad jag menar :-) och att någon har en lösning!
Jenny Hellenberg
1983 • Älvsjö
#2
8 juni 2013 kl 00:13
Gilla
I min dagbok visas löpning som min/km (vilket är det som är intressant för mig) och gång visas som km/h.

Men det du kan göra är att ska en ny kategori under Övrig Träning och där välja att den ska visa km/h (kalla den Gång2 eller något som skiljer den från den Gång som redan finns). Då visades km/h i min dagbok när jag testade.
Jenny Hellenberg
1983 • Älvsjö
#3
8 juni 2013 kl 00:18
Gilla
Men det är inte distansen som är med längst ut till höger som du säkert vet, det är ju din snitthastighet mätt i antal km per timme.

Eftersom att jag mest springer ute så tänker jag i "hur många minuter tar det för mig att springa 1 km", så att veta att jag håller 6 min/km-tempo är vettigt för mig att tänka i. På löpband vet jag att det motsvarar 10 km/h.
Kajsa Estrin
1981 • Gotland
#4
8 juni 2013 kl 08:33
Gilla
Jag tror Susann menar veckosammanfattningarna som står längst till höger efter varje vecka. Där samlas all löpning som antal km men övrig träning summeras i tid. Det tror jag inte går att ändra. Men min/km och km/h kan du nog ordna till med hjälp av Jennys tips!
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#5
8 juni 2013 kl 18:55
Gilla
Exakt Kajsa, det är sammanfattningen längst ut till höger som jag retar mig på. Jag är ingen löpare än, och med en efterhängsen halsinfektion så är det enda jag kan/får ägna mig åt är gång på gångbandet och då är åtminstone jag mer intresserad av hur LÅNGT jag går än hur LÄNGE jag går. Likadant när jag cyklar, jag tycker det är viktigare att veta att jag cyklat 18 km än att det tog 1 tim 13 min. Min/km-värdet är väldigt ointressant för mig i det här stadiet, när jag klarar av att springa (läs: jogga) mer än 6 minuter i sträck kanske det ändras men just nu är jag mer intresserad av km/h istället. Men Jenny, jag ska prova ditt tips så jag kan få km/h, synd bara att det inte går att få distansen också längst ut till höger. Jag får väl räkna på fingrarna istället ;-) Tack båda två!
Åsa Nelin
1958 • Onslunda
#6
8 juni 2013 kl 22:19
Gilla
går du in på sidan träning, längst ner , under cirkeldiagrammet, tror jag det är kan man hitta sammanfattning av senaste veckan, månaden, denna månad eller vad du vill, där står antal km, iaf hos mej antal km löpning, cykel och övrig träning och övrig i mitt fall är då gång
Åsa Nelin
1958 • Onslunda
#7
8 juni 2013 kl 22:21
Gilla
träningssummering heter det visst
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#8
8 juni 2013 kl 22:28
Gilla
Tack Åsa, jo den känner jag till. Men det är veckosammanställningen på själva träningsdagboken (veckouppslaget eller vad man ska kalla det) som jag skulle vilja se som jag vill att det ska se ut. Fast jag blir alltid lite småsur när jag inte kan få grejor att se ut EXAKT som jag vill ;-) Det brukar sluta med att jag gör egna tabeller och diagram och för in alla fakta där...dubbelarbete men jag är lite knäpp! :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.