Skidor Längdåkning allmänt 5 inlägg 7821 visningar

Rullskidor i Stockholm?

Christian Pedersen
1979 • Stockholm
#1
20 augusti 2009 - 14:46
Gilla
Hej!

Jag bor mitt i stan i Stockholm men har bestämt mig för att komma igång med rullskidor inför Vasan 2010. Någon som har bra tips på var man kan åka rullskidor utan att dels riskera livet för all trafik, men också utan att transportera sig allt för långt för att få en lugnare sträcka?

Tacksam för tips!
1961 • Stockholm
#2
25 augusti 2009 kl 15:48
Gilla
Hej Christian!
Jag bor på Gärdet, och har åkt mycket rullskidor på Gärdet och, Djurgården.
Det finns både cykelbanor, och asfaltvägar, med ganska lite trafik. Dessutom är det väldigt vackert och naturskönt på på Gärdet och Djurgården. Jag har rullskidor med "broms" (= variabelt motstånd ). Pro-Ski Vario. I början hade jag ganska hårt motstånd, för att vara på säkra sidan i utförsbackarna. Men när man blir modigare kan man lätta på motståndet.
Vägar man kan åka bra på är t.ex Greve von Essens väg. Rosendalsvägen. Valmundsvägen,. Djurgårdsvägen. Blockhusringen mm
Jag brukar ta många varv ute på Djurgården ibland.
En gång åkte jag allra längst ut utmed vattnet runt Djurgården, när det var riktigt "hårdfruset" på gruset. (Gruset var då nästan som en Asfaltyta)
Lycka till med rullskidåkandet! Det är väldigt bra träning, och dessutom roligt! / Hans Strängby
Stefan Tall
1971 • Stocksund
#3
26 augusti 2009 kl 11:04
Gilla
Drottningholm/mälaröarna har förbindelse ända in till city med rullskidvänliga cykelbanor (Drottningholmsvägen - Norr Mälarstrand).
För en kortare tur kan man ta en rundslinga förbi Drottningholms golfklubb och lovö kyrka för att sedan åka tillbaka.
För längre turer kan man ta sig ut på Färingsö.
Bra tips detta med frusna promenadstigar. På vintrarna är det ju ofta frysgrader men ingen snö. Jag har åkt på slingan runt Råstasjön i Solna under sådana förhållanden och det var superhärligt underlag. Belyst också.
Mikael Hedmark
1981 • Valbo
#4
2 september 2014 kl 10:33
Gilla
Bra att det finns tips på rundor. Jag har precis kommit igång med rullskidor och åkte igår från brommaplan på cykelväg förbi Vällingby. Bra cykelvägar, lite trafik åtminstone på kvällen då jag åkte. Jag utgick från mariehäll och fick ihop 19km på denna runda.
Leonard Sandin
1970 • Farsta
#5
2 september 2014 kl 12:43
Gilla
Om du tar pendeln till Västerhaninge kan du åka gamla Nynäsvägen (73). I och med nya motirvägsavsnittet är det mer eller mindre bilfritt och mycket rullskidåkare och cyklister ner mot Ösmo.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.