Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 8655 visningar

Crosstrainer -fötterna domnar

Elisabet L
1966 • Hässelby
#1
25 februari 2010 - 13:53
Gilla
Har fått lite problem när jag kör crosstrainer med att fötterna domnar efter sisådär 10-15 minuter. Har någon vart med om något liknande och har gjort något för att slippa det? Tror inte skorna är för hårt knutna eftersom jag i går körde 30 min löpning på löpband innan och hade då inga problem med fötterna (men fick det då på crosstrainern som jag körde efter det), men är ju lite annat steg då...

En undran också, är det meningen att man ska ha hela foten på "pedalen" hela tiden med crosstrainer eller ska man lyfta hälen i "steget"? Har märkt att fötterna domnar lite mindre om jag lyfter på hälen, men det känns mer "naturligt" att ha hela foten på "pedalen".
1974 • Sollentuna
#2
25 februari 2010 kl 14:06
Gilla
Hade samma problem (innan crosstrainerna havererade...).Om jag körde med "öppna" skor, typ, så minskade problemen. Typ crocs eller sandaler med lös häl. Löparskornas dämpning m m borde ju inte behövas när man kör CT.
Simon Ragnar
1983 • Partille
#3
28 februari 2010 kl 10:56
Gilla
jag brukar försöka lyfta hälarna när foten är på väg upp och trycka till med hela foten vägen ner. På indoor walking så ska man arbeta så med fötterna, jag tror det är pga att slippa domningar i fötterna..
Fredrik Johansson
1981 • Lund
#4
28 februari 2010 kl 12:42
Gilla
Ja, Simon har en poäng. Det gäller att ha ett tryck rakt ner. Risken är att man får ett tryck framåt på foten som trycks mot kanten. Det kommer lättare av en rak kroppshållning. Sedan har jag upplevt att domningarna avtar allt eftersom man vänjer sig vid träningsformen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.