1992 • Olofström

Gym

Söndag 28 mars 2021 16:55

Styrketräning - Allmänt
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Det här var första gången som jag var på Holje Gym och tränade. Jag borde ha sökt mig till något annat gym för länge sedan i och med att Holjebadet är stängt. Jag behöver ju benträningen för att bli snabb och mer explosiv och dessutom tror jag att benträning är skadeförebyggande för framförallt knäna. Jag brukar ha svårt att ta tag i saker, men det blev väl gymträning nu eftersom jag är halvskadad och dessutom har påbörjat sprintträningen igen lite grand.

Vad jag kan minnas blev det följande idag:
3 set liggande benlyft på gymbänk
3 set bulgarian squats med 26 kg hantlar. Cirka sju gånger per ben inom varje set.
3 set enbensböj med kettlebell
3 set hantelpress med 17 kg hantlar
3 set enbenshopp på step up-bräda
2 set småhopp med 15 kg skivstång
1 set knäböj med sju repetitioner (50 kg)
3 x 10 st bensträckningar på maskin (45 kg)
3 x 10 st kabelrodd (45 kg)
2 set knäböj med cirka 25 kg kettlebell

Jag hade kunnat köra tyngre vikter, men det är väl bra att inte ta i för hårt på första riktiga gympasset på länge. För övrigt blev jag tillfälligt snurrig i skallen precis efter andra setet med bulgarian squats. Pulsen gick upp som vanligt, men sedan kändes det som pulsen sjönk rejält och sedan ytterligare och det var i samband med tre-fyra extra tydliga slag som jag kände att jag fick syrebrist i huvudet. Det har hänt mig tidigare några gånger, men bara i samband med tyngre knäböjsövningar av någon anledning.

När jag nästan var klar på gymmet kändes det som det var någonting jag hade glömt göra och senare kom jag på att det inte blev några utfallssteg med hantlar, men det får väl bli av nästa gång.
1:30:10
Tid
102
Snittpuls
142
Maxpuls

Gilla passet

Puls