Svealand

Notering - Veckovolym Q3-Q4 2023

Söndag 31 december 2023 20:36

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Idag skapade jag ett nytt diagram i min kalkylbladsfil, där jag har mitt träningsdata. Jag har tidigare kört med distans som enhet då jag loggar träningsmängd per vecka, men upptäckt att det blir ganska ohållbart nu då jag bl.a. börjat köra lite längre cykelpass och vill ha dem i samma diagram som löpning och promenader. Tänkte därför byta och främst använda tid istället för distans då jag loggar träningsvolymen. Distansdiagrammet jag använt hittills finns via länken nedan. https://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=23987788

Vidare känns tiden som ett relevantare mått på träningsmängden då jag blandar olika aktiviteter, som t.ex. löpning, promenader och cykling. Vem vet vad som kommer in i framtiden? Det kanske blir styrketräning, rodd, simning, skidåkning etc. och då är det mest tiden jag är intresserad av att hålla reda på.

Framöver kan jag tänka mig att det börjar bli mer och mer intressant att även hålla reda på intensitetsnivåer och basera träningsbelastningen även med hänsyn till denna parameter. En enkel lösning skulle kanske kunna vara att bara multiplicera snittpulsen med tiden för att få fram en enhet som grundar sig både på tid och intensitet (puls) och sedan mäta och logga träningsbelastningen i den enheten, iaf. så länge jag kör någon form av konditionsträning.

Jag har även hört talas om en del befintliga system som används för att logga träningsbelastning baserat på intensitet och tid (tror jag), som t.ex. TSS, men inte satt mig in i hur det eller några andra system funkar. Det kan ju annars vara något att sysselsätta sig med de närmaste dagarna.
Bild uppladdad av Kalle Kula

Gilla passet