Svealand

Notering - Veckodistanser 2023

Söndag 31 december 2023 20:13

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Jag har under de senaste veckorna lagt in mina veckodistanser i ett kalkylbladsdiagram sedan jag började logga min träning ordentligt vid halvårsskiftet 2023.

Distanserna för cyklingen kan tas med en nypa salt, särskilt de som är för de tre sista veckorna på året, där jag kört på en motionscykel inomhus, som ger samma distansvärde oavsett vilken belastning man har. Den verkar bara utgå från vilket varvtal man har på pedalerna samt hur lång tid man cyklat då sträckan räknas ut. Övriga cykelstaplar är loggade med cykeldator (de två längre v. 27-28) eller uppskattat mha. karta (transportcykling i lågt tempo).

För löpningen så har jag särskilt noterat längden på det längsta passet varje vecka, vilket är de mörkgröna staplarna. Dessa sträckor är dock även medräknade i totalt antal löpta km per vecka, vilket är de ljusare, limegröna staplarna.

Före halvårsskiftet 2023-07-01 har jag varit dålig på att logga träningen, men med hjälp av program jag följt, en del anteckningar jag haft, samt taget ur minnet, så har jag kunnat rekonstruera en stor del av löpvolymen under 2023, från v. 12 i slutet av mars, till halvårsskiftet v. 26. Före halvårsskiftet har jag också promenerat och cyklat en del, kanske främst promenerat, men jag har inte kunnat rekonstruera volymen. Jag gissar att volymen av dessa aktiviteter ligger ungefär i nivå med andra halvan av 2023.

Som synes har jag dragit ned rätt mycket på promenader de sista veckorna på året, för att få plats med mer cykling.
Bild uppladdad av Kalle Kula

Gilla passet

Gillas av och Mathias Johansson