Foto: Lidingöloppet

Bli stark i skogen!

Träning/TipsExakt vad det beror på vet vi inte. D-vitamin, ljusterapi, frisk luft och tystnad lär vara en del i att skapa positiva känslan. Vad vi vet säkert är att träning i skogen känns skönt.

Många springer, promenera och cyklar i skogen. Men vad mer kan du träna bland kottar och granar, egentligen? Här kommer bästa tipsen!

I uppförsbackar kan du träna rumpa, lår och stabilitet. Gå sakta upp för backen, gör en benböj för varje steg. Det vill säga: ta stora steg och böj ordentligt på benen för att utnyttja lutningen maximalt när du går upp.

Inte tillräckligt tungt? Leta upp en sten i bra storlek och gör benböj med den. Håll den i famnen, böj dig ner och sedan upp igen.

Gör jägarvila mot ett träd. Luta ryggen mot trädet och sjunk ner så att du står med benen i 90 graders vinkel. Håll positionen så länge du kan.

Leta upp en låg gren som du kan dra dig upp i med armarna. Försök göra det femton gånger.

Träna upp din kondition, balans och dina benmuskler genom att använda terrängen i skogen. Spring på tå så snabbt du kan över rötter, stockar och stenar, för att träna vaderna.

För att träna låren, gör samma övning fast med höga knän i stället.

Försök hoppa jämfota upp på stenar och stockar. Det bygger upp spänst och styrka i benen.

Tips! Avsluta träningspasset med en fin picknick eller en skön meditationsstund ute i naturen.

2 kommentarer till artikeln

1952 • Borås
#1
11 november 2014 - 18:52
man blir stark att springa i backe
1961 • Trelleborg
#2
11 november 2014 - 21:31
Helt klart en mental kur som tillför lust att vilja röra på sig. Alla typer svikt och riktändringar som naturen bidrar med gynnar hela kroppen.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.