Stockholm marathon - 40 års festen

PorträttTräning är ingen sprint, det är ett marathon. Du förändrar inget på korta hetsiga insatser. Det är att leva träning under lång tid som är grejen. Det är med glädje och uthållighet du gör underverk. Detta gäller såklart även lopp. Idag fyller Stockholm marathon 40 år. Festligare och i bättre form än någonsin. 

Stockholmsmaran firar sin födelsedag i strålande sol. Värmen känns semestrig. Mjukt att välkomna de över 100 nationaliteter som ställer upp. Något vi vant oss leva och träna i. Lite lägre tempo, lite mer vätska och mycket mer sommarkänsla. 

Loppet firar sin 40åriga form med en ny bansträkning. Ett varv istället för två. För det är roligare. Färre backar för det är uthålligare. Men också med olika zoner med hejarklack, musikslingor, selfiestopp, naturområden, brostigning och självklart 42 195 meter från start och mål. 

Det blir en heldag, igen. Som startande och som publik...


Starten går, alla känner rushen och tänker samma tanke "bromsa, håll igen, rycks inte med"


Musse. Få personer lyckas personifiera "träning är ingen sprint, det är en marathon" som han. Känns som han alltid funnits där. Idag mot sitt 25:e SM guldInte ens vid milen var det stress vid vätskan. Alla känner att det är i längden det avgörs.Jogg.ses grundare och idrottmannen Niklas Karlsson, var vid orimligt gott humör "hade en dipp efter 8K men efter det är det bara gött"


Okejrå. Alla hade det inte helt lätt...#kämpaAtt stå vid 35K är alltid intressant. Höfterna har sjunkit och sista 7:an börjar
...och absolut. Sista kilometern är betydligt lääängre än 1000m men tillslut så, efter ärevarv på stadionFanns en hel del därute som verkligen förtjänade denna idag.

4 kommentarer till artikeln

Magnus
1968 • Västerås
#1
3 juni 2018 - 00:02
Blod, svett och tårar heter det ju, men idag blev det visst lite mer blod än vanligt :-)
#8559
1976 • Göteborg
#2
3 juni 2018 - 09:10
Ha ha ha!
Snygg kommentar Magnus
1973 • Bollebygd
#3
3 juni 2018 - 12:06
Mighty Musse!
Raz
1977 • Örebro
#4
4 juni 2018 - 20:53
NISSE KRAMADE MIG!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.