Träningsprogram Triathlon

TräningVill du göra din första Sprint i sommar? Nybörjare som vill ha lite stöd på vägen? Är du en mer van triathlet och vill ha en extra boost i träningen? Nu lanserar stjärntriathleten Jenny Nilsson våra första träningsprogram för triathlon. De är upplagda över 12 veckor och kommer hjälpa dig att komma i form till start. Du väljer själv vilken nivå du vill ha på ditt program och vilket datum du vill vara i toppform till.

Jenny Nilsson är elittriathleten som har kört triathlon sen 2005. Starten var en löparskada då hon fick tipset om att testa cykel och simning som rehab. Sen dess har hon varit frälst och har satsat minst sagt helhjärtat.
Idag är hon regerande svensk mästare på Ironmandistansen med 12 SM-medaljer i bagaget – och det i alla distanser från sprint till full distans. Utöver det har hon flera fina pallplatser som Sala Silverman, Escape from Alcatraz och Bilbao Triathlon på meritlistan.

Det bästa med triathlon tycker hon är att det hela tiden går att utvecklas. Att träningen är allsidig och därför gör det rolig. Vilket i sin tur gör att man vill fortsätta. Nu tar hon sina erfarenheter vidare och skriver träningsprogram för oss motionärer. Att det skall vara roligt är självklart lite av en röd tråd i hennes program.

"Trots att träning kan vara tuff ibland är det viktigt att ha roligt längs vägen. Det tar tid att utvecklas. Därför gäller det att blanda det enkla med roligare varianter.”  

Till dig som är nybörjare vill hon ge en stöttande hand i sina upplägg. "Det är viktigt att våga testa sig fram och inte vara rädd för misstag. Att utvecklas inom tre grenar måste få utrymme."

Jenny Nilssons triathlonprogram hjälper dig under tolv roliga veckor att komma i form till en Sprint – 750 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning. Programmen finns på tre nivåer, från total nybörjare till medelvan triathlet, och du väljer själv startdatum. Varje träningspass presenteras i detalj i JOGG-appen, med översikt både per dag och vecka.

Jennys triathlonprogram hittar du här. Ha så kul! 

(Psst. Är du stjärnmedlem får du såklart rabatt.)
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.