Träningsprogram för Milen

TräningNu släpper vi äntligen mångåriga landslagstränaren Ulf Fribergs träningsprogram för 10 km i sex olika varianter. I dessa hjälper han dig toppa löpformen på åtta veckor. I JOGG-appen får du en, för din nivå, anpassad kombination av distansträning, styrka, vila och intervaller. Allt tydligt presenterat  vecka för vecka, dag för dag och pass för pass. 

Ulf Friberg blev tränare redan som 11-åring och efter en karriär som ungdomsstjärna klev han in i tränarrollen fullt ut. Han har under många år varit landslagstränare. Ulf beskriver Mustafa Mohameds svenska rekord på 3000 m hinder som ett hans största tränar- och löparminnen men det finns flera. Att han även rest till jordens alla hörn och inte sällan samtalat med de största har byggt på han löparkunskap. Denna delar han mer än gärna med sig av till oss motionärer.

Redan tidigare har Fribergs träningsprogram för halvmaran och träningsprogram för marathon presenterats i flera nivåer i JOGG-appen. Nu kommer alltså även hans program för 10 km dit.

Programmen hjälper dig, under 8 veckor, med den fördelning av distansträning, intervaller och tröskelpass du behöver för att toppa formen på 10 km. Även den viktiga vilan och lättare styrketräning ingår. Allt med den periodisering du behöver för att vara optimalt laddad den dagen startskottet går.

Du avgör själv på vilken nivå och vilket datum du går in på. Självklart går det utmärkt att ställa in så programmet avslutas på just det där loppet där du vill persa på 10 km. 

Upplägget finns i sex nivåer: Milen under timmen, Milen under 55 min, Milen under 50 minMilen under 45 min samt Milen under 40 min och Milen under 35 min.

Och självklart får alla stjärnmedlemmar rabatt, precis som på flera av de tidigare programmen.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.