Foto: Robert Samsonowitz

Jonas Hedman

Om sajtenHan är den löpande friidrottsfantasten som har koll på allt. Nu följer han tävlingar och personer.

Årgång:
1972, alltså M35.

Liv:
Äta, sova, jobba, träna och fika är återkommande inslag.

Varför springer du?
För att jag inte har råd att låta bli. Jag jobbar som frilansskribent och redaktör med fokus på löpning och friidrott och det är under löppassen som idéerna och uppslagen kommer till allt från artiklar och grafiska lösningar till andra mer eller mindre intressanta och olönsamma projekt. Men självklart springer jag också för att må bra och för att det är ett sätt att umgås!

Hur mycket/ofta tränar du?
2–4 gånger i veckan vilket brukar innebära 2–4 mil. Det fina med det är att utvecklingsmöjligheterna till att träna mer är nästan obegränsade!

Motto:
Citius, Altius, Fortius – snabbare, högre, starkare. Men jag väljer att byta ut "starkare" mot "längre"!

Målsättning:
Under 40 före 40. Jag har sprungit milen under 40 men det är ganska länge sedan. Men jag ska göra det igen! Inom ett år.

Löparminne:
Ett långpass på terrängspåret i Rudan, Haninge, i september 1995. Det var en sådan där dag då kroppen kändes tyngdlös. Krafterna tog inte slut förrän efter tio varv och 25 backiga kilometer. Ett annat är från i somras då jag var i Eugene, Oregon, i nordvästra USA och sprang på "Pre’s Trail". Den amerikanske löparlegenden Steve Prefontaine omkom i en bilolycka 1975, bara 24 år gammal, och skapade denna sköna slinga som är en knapp mil lång och går längs Valley River. Det var speciellt, liksom att besöka Pre’s Rock, minnesstenen uppe i bergen där han omkom.

Vadmått?
Vet ej, saknar måttband.

Favoritpryl?
Iphone.

Hur många skor?
Två par löparskor, dock inga lättviktare.

Vilket pass har gjort dig så bra?
Inget än så länge …

Tankar för 2011?
Kontinuitet i träningen är ledordet. Löpning åtminstone varannan dag med ett kvalitetspass varje vecka är målet. Och givetvis också att få ur mig så bra artiklar som det bara är möjligt!

Webbplats: www.textograf.com


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.