Banbesiktning!

Idag var det banbesiktning! Vi tog tåg och minibuss upp till Chants som ligger på 1822 m.ö.h, därifrån är det runt fem km till Keshhütte och 800 höjdmeter. Tog mig lite drygt en timme att ta mig upp. Där blev det lunch, en helt okej soppa med bröd, och en stunds vila.

Hängde på vår guide och några andra i hyfsat raskt tempo ner de ca 300 höjdmetrarna för att sedan stiga upp igen till banans högsta punkt: Sertigpass på 2739 m.ö.h. Har jag väl nått dit på lördag ska jag banne mig i mål, om jag så ska krypa ;)

Därifrån är det nästan 7 km utför, rätt brant, och ofta stenigt - I love it! Älskar terräng, och att springa utför är jag rätt bra på. I dalen har man nått Sertig Dörfli, och därifrån till mål är det 11 km enligt banprofilen, men jag skulle nog snarare säga 13. Hursomhelst, kunde inte låta bli att småjogga även den biten, mycket vackert i skogen! Känns bra att ha provsprungit banans sista 30 km för att ha en uppfattning om hur det ser ut inför lördag.

Totalt bjöd dagen på runt 30 km, kanske 1200 (minst) höjdmeter, och ca 5,5 h på fötterna. Kanske onödigt påfrestande, men å andra sidan är det flera dar kvar till loppet ;)

bilder: 

https://instagram.com/p/5XQQWnI-Cn/

https://instagram.com/p/5XQPD1o-Cf/

https://instagram.com/p/5XQN41o-Ca/

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.