Löpning Övrigt 1234 inlägg 96292 visningar

Plats för lite gubbgnäll - om motion

2006 • Alingsås
#1
2 januari 2022 - 09:37
19 Gilla
Swecklockers har ju sin gubbgnälltråd så varför inte starta en här. https://www.sweclockers.com/forum/trad/1587887-plats-for-lite-gubbgnall

Jag får väll starta då. Hm, får fundera lite till... men den lilla stenen som sätter sig mellan hälens kappa och hälen i början på en lång runda i skor som man behöver använda skohorn för att ta sig in i kan jag börja gnälla över. Grus i dojan är överhuvud taget inte kul, men det hör nog till sporten.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Hobbylöparn
Östermalms IP
#2
2 januari 2022 kl 09:49
8 Gilla
Jag henkar på!

-När hamstringskadan som jag varit totalt återställd ifrån under minst ett år (efter typ 3 års rehab) går upp igen efter en halknings-"spread eagle".

Sådärja tillbaks på ruta ett. Självklart sitter den längst upp i senfästet.

Morr!
Monica Carlsson
1971 • Partille
#3
2 januari 2022 kl 09:52
45 Gilla
OK, jag bidrar med lite gummgnäll, det borde väl vara OK? :)

Byta om inför träning, alltså huuuur trist är det inte? Nästan så att det är tuffare mentalt än själva träningen, ibland.
Särskilt på vinterkvällar känns det extra trögt, sport-BH:n och pulsbandet, extra lager över rumpa och överkropp, välja lagom tröja ihop med jacka, vanliga tajts eller vintrigare, reflexväst, mössa, ev pannlampa... man hinner ju nästan ångra sig innan man dragit på sig allt? ;)

Och så de evighetslånga sekunderna innan klockan har hittat satelliterna, och då är ändå min nuvarande klocka väldigt snabb på detta!
2006 • Alingsås
#4
2 januari 2022 kl 10:03 Redigerad 2 januari 2022 kl 10:04
7 Gilla
Monica, Gött med lite Kärringgnäll också 👍

"My girlfriend" säger att det där med att löpning bara är att ta på sig sina skor, ut och löpa gäller inte mig. Brukar väll ta sin tid innan allt är på plats men inget irriterande i min hjärna om det inte är så att man glömmer vart man lägger sakerna under pågående påklädningsprocedur. Sedan när man kommit en bit på rundan i höstkvällen har man glömt reflexvästen. Då får man ta sig tillbaka, av med redan leriga löpardojor och så tar det ytterligare tid innan man kan starta sin runda. Det positiva är att man får 1 km extra gratis tur och retur.
1961 • Oskarshamn
#5
2 januari 2022 kl 11:06
7 Gilla
I stort sett hela 2020 gick åt till hälsporre i vänster fot, först ont, sedan mer ont, sedan rehab och till sist en försiktig återstart. Under 2021 har formen blivit bättre och bättre och jag har t o m fått till det under ett och annat lopp. Men nu har jag fått liknande känningar i höger fot. Suck. Symptomen är bara alltför bekanta. Man får väl hoppas på en bra skridsko- eller skidvinter. Och se fram emot en lång uppbyggnadsperiod igen. Allt tar sån tid i den här åldern...
1982 • Mariannelund
#6
2 januari 2022 kl 11:59
29 Gilla
Haha Monica 😁

Samma här

På med

Strumpor
Stödstrumpor (gubbe jag vet)
Thights
Överdrags-Shorts
Tröja
Överdragströja
Buff
Mössa
Pannlampa (viktigt att ta innan hörlurar)
Hörlurar
Vantar

Helvete! Glömde pulsbandet

Av med vantarna, överdragströjan och tröjan.

På med pulsband, tröjor vantar.

Nu är man jävligt varm

I med telefon och gels i flipbelt.

Hittar inte hålen.

Helvete! Av med vantarna igen.

I med allt i bältet på med grejerna igen. Dyngsvett. Gå ut i - 14

... Vänta på gps-signal
1972 • Borlänge
#7
2 januari 2022 kl 18:01
6 Gilla
Asgarv på Johans beskrivning!!
Att glömma pulsbandet är grymt irriterande - gaahh
Även när lurarna inte vill ansluta till klockan, händer alltför ofta...

Dock kan jag säga att med eget löpband i garaget, då är det "bara" att hoppa i skorna (+ shorts och strumpor) och börja springa :-)
Jens Sandahl
1969 • Klädesholmen
#8
2 januari 2022 kl 18:27 Redigerad 2 januari 2022 kl 20:00
12 Gilla
Vad ognällig man känner sig som inte nyttjar pulsband, reflexväst, pannlampa, hörlurar, behå, stödstrumpor, geler, flipbälte eller (vilket skulle rendera skottpengar på mig) har shorts över tightsen.

Men den där stenen innanför hälkappan... Jävla irriterande!!
2006 • Alingsås
#9
2 januari 2022 kl 21:27
2 Gilla
Vågar säga både till Johan och Johan att jag lärt mig att inte glömma puls bandet så jag slipper ha 25 över min Maxpuls under långsam uppjogg. Men BT-lurar är ett problem ibland. GPS-signal struntar jag i. Om jag tappar 200 meter i början är det inte hela världen.

Tråkigt att Torbjörn Westman kanske är långtidsskadad igen. Urstark gubbjävel men vad hjälper det om fötterna jävlas.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#10
2 januari 2022 kl 21:40
Gilla
Apropå pulsband. Efter att ha kämpat med pulsband i typ 5 år, fick jag min första klocka med inbyggd pulsmätare (Garmin 245 music). Är litet som första gången man kör automatlåda, 4-hjulsdrivet eller får sin första iphone.
-Man visste inte att man behövde det, men sen är det kört att gå tillbaks. 😎

Och om glitchiga BT-lurar. Efter jag skaffade mine Powerbeats med sladd mellan snäckorna kopplar den på 3 sek varje gång. Just saying…
1961 • Oskarshamn
#11
2 januari 2022 kl 23:12 Redigerad 2 januari 2022 kl 23:15
5 Gilla
Kul att det funkar med handledspuls för dig, Hobby. För mig är det fullständigt värdelöst (obs! gnäll). Ungefär som att spela piano med grillvantar. Så liksom John m fl kör jag med pulsband.
1991 • Norrköping
#12
3 januari 2022 kl 08:50
7 Gilla
Jag har också lite gnäll! Ingen verkar ha koll på att om det är gemensam gång- och cykelbana så ska man som gående(och därmed även löpande) hålla sig till vänster. Jag utgår från att det är p.g.a. samma skäl som att man ska springa på vänster sida på bilväg, d.v.s. att man inte ska kunna få en cyklist i ryggen. Nästan ingen följer detta vilket gör att jag måste springa slalom.

Detta leder mig till mitt specifika gubbgnäll. Jag sprang på en sådan gemensam gång-/cykelbana och höll mig så långt till vänster som jag bara kunde för att kunna vara i min egna värld och inte bry mig om vad som kom bakifrån. En tönt till cyklist cyklade då förbi mig så nära han kunde(han hade massvis av plats till höger om mig) samt signlerade irriterat "ta av dig hörlurarna så du hör mig!". Detta stör mig på flera olika sätt:

1) Han cyklade på fel sida av vägen och gjorde således fel. Eller har jag missat något här? Mina googlingar säger mig att jag har rätt.
2) Även OM jag hade gjort fel så är det så OERHÖRT töntigt att inte bara cykla förbi mig. Menar denna cyklist att man inte ens får ha hörlurar på sig på en gångbana? Jag springer ju så långt ut jag kan för att undvika just detta.
3) Hade ni anpassat er efter hur folk generellt rör sig på denna gång-/cykelbana(d.v.s. håller sig till höger) eller hade ni följt vad Transportstyrelsen säger?
1971 • Årteryd
#13
3 januari 2022 kl 09:26
5 Gilla
Ni gör det för svårt!

-använd befintliga kalsonger o strumpor
-ta kläder ur springhögen beroende på väder,
-ta ett par dojjor du inte sprang i dagen innan,
-ut
Monica Carlsson
1971 • Partille
#14
3 januari 2022 kl 10:03
5 Gilla
Det är inte så mycket vilka kläder, som själva ombytet! Det är det som är så tråkigt att klockorna stannar!
1966 • Ystad
#15
3 januari 2022 kl 10:03
Gilla
Du har rätt men eftersom de flesta inte fattar det så får man anpassa sej så det inte blir olyckor .Annars kan jag tipsa om den här https://www.youtube.com/watch?v=qCtMO146RXA Är väl på den nivån många ligger på
Monica Carlsson
1971 • Partille
#16
3 januari 2022 kl 10:09 Redigerad 3 januari 2022 kl 10:11
Gilla
Åh, ja! Jag läser det som att man på väg, samt även gång-/cykelbana ska hålla sig längst till vänster om man rör sig till fots, oavsett om hastigheten är gående eller springande. https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/Gaende-rullstolsburen-rullskridskor/gaende/

Men ibland så splittas GC-banan upp i vissa korsningar, så cykelöverfarten är på ena sidan, och fotgängar-övergångsstället på den andra, man borde väl kanske skifta så man kommer rätt då när man springer? Och ibland kommer även heldraget och målad markering med cykel eller fotgängare, typ genom tunnlar, det borde man ju också se till att följa?
Pga dessa specialare blir det ibland ett sicksackande längs mina vanligaste gång-/cykelbanor. Känns obra.

Finns det skillnad mellan skyltning D6 och D7 är det tydligare, men kan vara ganska korta sträckor med den ena eller andra, eller om den som satt upp den inte riktigt tänkt på skillnaderna?
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Vagmarken/Pabudsmarken/

Annica Kaufeldt
1973 • Stockaryd
#17
3 januari 2022 kl 10:56 Redigerad 3 januari 2022 kl 10:56
2 Gilla
Bild uppladdad av Annica Kaufeldt
Här kommer lite kärringgnäll om styrketräning också, närmare bestämt effekterna av den. Jag får nästan alltid träningsvärken från helvetet oavsett om jag äter mycket protein både före och efter, undviker att köra till fail och inte kör dyngmånga övningar på samma muskler. Det är inte roligt att gå omkring som en T-rex, med armarna nära kroppen och inte våga lyfta saker för att hela överkroppen skriker av värk. Omgivningen ser munter ut, men jag är rätt gnällig...


1991 • Norrköping
#18
3 januari 2022 kl 13:12
3 Gilla
Ja, alltså är det markerad del av banan som är för cykel respektive gångare så följer jag givetvis denna. Min fråga handlar enbart om när det är gemensam gång-/cykelbana. Det är helt uppenbart en bestämmelse/rekommendering som helt har undgått de flesta. Cyklisten i min anekdot hade ju t.o.m. fått för sig att man ska cykla på vänster sida.

Ska jag vara helt ärlig så störde jag mig egentligen mest på att han tyckte att jag inte skulle ha hörlurar på mig när jag sprang haha. Det fanns liksom två meter till höger om mig att cykla om på, jag slickade gångbanans kant och det var bara vi två på en tre km lång raksträcka. Även OM han hade haft rätt så är det så oerhört töntigt att inte bara lägga sig till höger och cykla om.
1971 • Nykvarn
#19
3 januari 2022 kl 13:47 Redigerad 3 januari 2022 kl 13:47
5 Gilla
Haha, underbart Johan men du glömde att när man väl fått på sig pulsbandet och alla lager igen kommer man på att man faktiskt är kissnödig och efter uträttat ärende ska alla lager tröjor hamna rätt innanför tightsen igen innan man beger sig ut :-)

I övrigt väntar jag nog med att bidra med gubbgnäll till imorgon eller övermorgon när slöslasket vi har nu sedan några dagar kommer övergå i ojämn spårig och knagglig is som omöjliggör löpning utan dubbar. "08-vinter"/varannandagsväder är ju ett kärt ämne för gubbgnäll :)
Annica Kaufeldt
1973 • Stockaryd
#20
3 januari 2022 kl 13:48
11 Gilla
Det är ju en klassiker, hur mycket man än gått på toa innan man började klä på sig så blir man fem år igen och måste kissa lagom till alla kläderna är på.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.