Fraktur =(

Jo men så att... Efter en förvånansvärt kort väntan på närakuten (befarade det värsta eftersom det är mitt i sommaren, och måndag till på köpet), fick jag träffa läkaren som misstänkte stressfraktur, haltade till röntgen där de tog bilder på direkten (imponerande snabbt), sen halta tillbaka och vänta kanske 10 minuter bara.

Läkaren sa ungefär, ja, du har en fraktur på ett av mellanfotsbenen, ganska högt upp mot fotleden. Hur i hela friden tog du dig runt 76 km på den foten? 

Fick smärtstillande utskrivet, linda på foten, ska använda stabila skor och inte göra sånt som gör ont (får väl till att hänga på utegymmet nu ett tag...). Han trodde att det borde läka på ca 6 veckor. Konstigt nog stressar det mig inte så mycket just nu, jag vet att det går att komma tillbaka, och att det finns annat att ägna sig åt under tiden. 

Dock - hade det inte varit för foten hade jag kunnat tänka mig en kortare skön löprunda idag, så pass bra känns resten av kroppen ;)

Frågan folk kommer att ställa är huruvida det var värt det. Svaret är absolut JA! Det var klart värt att springa det där fantastiska loppet även om foten gjorde ont och i princip var av. Man är bra konstig i huvudet...

1 kommentarer till inlägget

1981 • Rö
#1
27 juli 2015 - 22:02
Asch då, det var ju inget vidare! Krya på dig, och låt eleverna bära din grejer ett tag när läsåret drar igång!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.