Billingen X-Trail – Dags för start i Trailtouren

På lördag är det dags att springa lopp! Dags för Billingen X-Trail 12 K och mitt första lopp i Trailrunning Sweden Store Trailtour. Det blir spännande att se om träningen gjort sitt och hur kroppen påverkas av höga halter av pollen.

Jag har hört en hel del om Billingen X-Trail. Det ska vara en rejält utmanande bana med tekniska stigar, branta backar och några hinder i form av lera och vatten. Ska bli intressant att se vad arrangören, Billingen X-Trail Sportsclub, bjuder på till detta år.

Jag ska som sagt springa 12 km loppet men den kommande helgen i Skövde kantas av fler lopp så det finns något för alla.

Eller vad sägs om Nightmare 3 km, ett lopp i mörker på fredagen. Pannlampa är ett krav men banan lyses även upp med ljusstavar, marschaller och eldar. Mycket backar utlovas så den korta distansen är nog väl så krävande.

På lördagen kan man välja mellan 5 km och 12 km samt ett lopp för barnen, Papricaloppet, med en bana på 1 km och där anmälningsavgiften går oavkortat till barncancerfonden.

För egen del så har träningen gått hyfsat enligt plan men just nu så tampas jag en del med allergi mot björkpollen. Jag hoppas att det inte ska märkas allt för mycket på formen och att det kan gå att kicka igång kroppen på lördag. Verkar ju vara en grymt kul bana och känns som om ett och annat bekant ansikte lär dyka upp.

Apropå ansikten som dyker upp….. Målrakan lär va rätt så brant. Slutspurten är nämligen uppför slalombacken så en hel del trötta ansikten lär dyka upp när backen har avverkats och målgången korsats.

Kolla in filmen så ser du mer av det du kan uppleva den 27-26/4.

Ses vi där? Jag hoppas det!

Inlägget Billingen X-Trail – Dags för start i Trailtouren dök först upp på Traillöparen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.