Foruminlägg av Monika Johansson

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
1 oktober 2011 kl 18:56
Gilla
Jag var hemma och var sjukskriven i två väckor. Låg i soffan och hade ont i mina axlar å rygg. Jobbet som lokalvårdare är ett tungt jobb men det är det inte så många som är medvetna om. Det blev en parentes. Då bestämde jag mig för att det inte blir bättre av att ligga i soffan, lånade en bär bar cd spelare av ungarna och började gå. Det blev en promenad på sex kilometer per dag. Tog alltid promenaderna medan det va ljust. Här uppe har vi inte så långa dagar under vinter halvåret. Märkte att jag mådde bättre och att det gick fotrare och fortera. Började undra hur det skulle bli når jag började jobba i gen, sena kvällar och mörker är inte så roligt. Men jag köpte en pannlampa tog på mig reflex västen och promenerade. Det var inte bara värken som avtog. Stressen från jobbet försvan också. Nu har jag sprungit tjej milen i Stockholm två år i rad, ska anmäla mig till mitt tredje. Så kan en soffpotatis gå från verktabletter tre gånger per dag till inga. Så går det faktiskt att ändra sitt liv. Den negativa sidan för mig är att jag är verkfri och inte har behovet av att röra på mig av den orsaken. Men jag kommer aldrig mer att sätta mig i soffan och tycka synd om mig. Kan jag kan ni också. Lycka till.

#2
2 oktober 2011 kl 09:27
Gilla
Hej kul att ni har läst mitt inlägg. Tom Jag menade inte att det var negativt. glömde sätta ut "" "" täcken. Jag tränat i första hand för att må bättre och orka mer. Ska även börja på gym gud va tråkigt, men det kan inte bli sämre.

Dana. Jag håller med om att man skulle må bättra av att kunna få en timme i veckan av sin arbetsgivare, alla anställda. Vår arbetsgivare betalar en "liten summa pengar per termin" men träningen måste ske efter arbetet. Har man då som jag långt till bad och gym blir det inte av. Skulle häller få mig ett par nya springskor men det godtas inte.
#3
2 oktober 2011 kl 09:58
Gilla
Om man vill att det ska vara en sport där prylarna avgör så går det ju att välja den delen. Men tjusningen med löpning är ju just de att ta på dig skorna och spring. Vill jag göra det i trendiga eller otrendiga kläder spelar mindre roll. Ut och spring och ha roligt det är huvudsaken.
#4
7 oktober 2011 kl 19:10
Gilla
Det beror väll på vart man är och hur lyhörd hunden är. När jag springer i spåret har jag alltid min hund lös. Skulle inte komma på tanken att ha henne fast. Det är frihet för både mig och hunden.
#5
7 oktober 2011 kl 19:11
Gilla
När jag kom i mål på tjej milen väntade skumpa. Det var inte helt fel.
#6
7 oktober 2011 kl 19:55
Gilla
Anders. där jag springer finns inga mänskor eller djur. Dom är bort skrämda av mopeder och skrotar. Om jag skulle möta ett djur är det nog älgar eller björnar. Då är det bra med en hund som kan tala pm att det är något framför mig.
#7
10 oktober 2011 kl 20:42
Gilla
Ja modet för oss tjejer håller ju på att ändras. Ni ska vi springa i kjol. Dom liknad kjolarna som tennis spelarna har. Ganska kul i alla fall.
#8
11 oktober 2011 kl 18:21
Gilla
Var går detta lopp? Är det alltid lika geggigt? Verkar i alla fall kul, skulle prova. :)
#9
12 oktober 2011 kl 18:40
Gilla
Hej jag bor i Boden och undrar om detta lopp går i närheten? Har inte hört talas om loppet tidigare. Skulle vara kul att prova.
#10
14 oktober 2011 kl 18:21
Gilla
Skulle vara glad på tränings tips. Ligger fast på runt timmen på milen.
#11
22 oktober 2011 kl 12:28
Gilla
.....när en seg förkylning gör att du endast kan ta snabba promenader, men att du blir helt slut. Funderar hur och när du kan börja om med dom härliga springturerna.
#12
26 oktober 2011 kl 19:37
Gilla
Jag springer med löstag bara dobbar som man kan ta av och på. Säljs på alla sportaffärer och på apotek. Ingen risk att skorna blir förstörda.
#13
29 oktober 2011 kl 19:46
Gilla
Jag har provat en t-tröja, typ en sådan som används vid vägarbeten på sommaren. Sitter kvar, lyser bra. Finns på affärer där dom säljer arbetskläder.
#14
29 oktober 2011 kl 19:48
Gilla
Jag hittar ingen ting som kan redigera mina inlägg. Har lyckats få dubbelt i vissa fall och kan inte ta bort dom.
#15
29 oktober 2011 kl 20:28
Gilla
Ta det bara lugnt och lyssna på kroppen. Om du inte har sprungit så länge och kanske inte tränat så mycket tidigare. Tänk på att du rör dig på ett sett som kroppen inte är van. Ta det lugnt och ha kul medan du bygger upp kroppen. Prova lite pilates feller styrketräning för bålen. Hoppas att du kommer att njuta av att springa och träna,
#16
30 oktober 2011 kl 11:49
Gilla
Prova detta. Sitt på en stol eller liknande, lägg det ena benet över knöt på det andra. Sitt rak i ryggen, luta kroppen ut över knät i ca15 sek, luta nu kroppen rakt över benet i 15 sek, luta över kroppen över foten i 15 sek. Upprepa med andra benet. Det har hjälp mig oerhört, nu har jag inga smärtor i mina höfter. Det finns även andra övningar men prova med denna när du har sprungit. Glöm inte att tänja på musklerna efter varje pass. Hoppas att det hjälper. Monika
#17
8 november 2011 kl 20:25
1 Gilla
Blir mest irriterad av dom hurtiga grupperna som står i sina holkar och ropar. Vill inte höra att det snart är målgång när man vet hur långt det är kvar. Vill helst bara ha min egen musik. Men det är ju det som gör det till en enorm folkfest. Skulle ändå inte vilja vara utan.
#18
12 november 2011 kl 18:19
Gilla
Hur kommer man till backa när man nått målet för säsongen?
Har sprungit Tejmilen i september, men sedan?
Har börjat träna styrka 2-3 ggr/vecka, men det ger ju inte kondis.
Vill hålla i gång under vintern men det är mörkt när jag ska ut, dobbar har jag men lusten är borta. Hur hittar jag till backa till dom härliga turerna, Jag tycker ju om att vara ute och springa men jag tappar lusten efter tejmilen. Hjälp mig hitt alusten.
#19
12 november 2011 kl 19:26
Gilla
Jag tror att ni "män" är dålig på att töja era muskler efter träning, vilken det än må vara. Töj ut musklerna efter era pass så är det många av era problem som löses av sig själv. Höft och lår muskler är nog i prio. Hoppas att det kan hjälpa.
#20
12 november 2011 kl 19:59
Gilla
Jag har en joggar kompis min vi jobbar om varandra. Hon jobbar natt. Vill bara hitta motivationen att fortsätta. Inte börja om till våren när jag ska börja om. Anmäler oss snart till tjej milen i gen. Vill hålla löpningen under vintern, men jag är nog bara lat.
< < < 1 2 3 4 > > >