Löpning Övrigt 25 inlägg 2671 visningar

Är jogging mer än bara en prylsport?

1967 • Uppsala
#1
30 september 2011 - 14:52
Gilla
< < < 1 2 > > >
1969 • Göteborg
#21
1 oktober 2011 kl 23:43
Gilla
Löpning är inte någon prylsport och kommer aldrig att bli det. Inom prylsporter är det prylarna som väcker beundran och avundsjuka bland andra utövare. Inom löpning är det fysiska prestationer -- tider och distanser -- som de som är lagda åt det hållet kan banka varandra i skallen med istället (och varför göra det?). Det behövs inga prylar, annat än hjärta, benmuskler och möjligen ett par skor, om ens det, för att sätta igång. Jag tycker för övrigt att EH:s artikel var tämligen luddig i sin utformning. Antagligen jobbar han som frilans och sålde in en artikel på ett halvtaskigt infall han fått.
1967 • Gunnarsbyn
#22
2 oktober 2011 kl 09:58
Gilla
Om man vill att det ska vara en sport där prylarna avgör så går det ju att välja den delen. Men tjusningen med löpning är ju just de att ta på dig skorna och spring. Vill jag göra det i trendiga eller otrendiga kläder spelar mindre roll. Ut och spring och ha roligt det är huvudsaken.
Ulf Petersen
1973 • Åkersberga
#23
2 oktober 2011 kl 10:25
Gilla
Det som är roligt med löpning är väl att man inte behöver några dyra prylar för att springa bra. Kommer ihåg en tävling där en snubbe sprang i avklippta jeansshorts, sliten vit t-shirt och några löpskor av äldre modell. Han var däremot tunn och såg vältränad ut så jag misstänkte ändå att han skulle springa bra. Jag sprang milen på strax under 40 (ja det var längesen) men fick storstryk av denne man.
Jag tror att man köper in lite nya prylar för att höja motivationen. Visst är det en viss känsla då man köpt nya löpardojor och kör 1a passet....
1974 • Lund
#24
2 oktober 2011 kl 11:49
Gilla
Sen är det väll lite så att när man kommer igång med en ny grej tex löpning så köper man en del grejer, tex vill man ha skor en/några funktionsplagg kanske några långa tights till vintern osv. Om det nu är boom just nu så är det fler som är i "startar" läget och alltså verka "alla" köpa jättemycket nytt och alla ser så hippa ut.

Upplever själv att jag dom två första åren provade runt mellan lite olika grejer, medan jag i år bara köpt nya förbrukningsgrejer och bytt det som spruckit i sömmarna. Nu har jag de vätskeryggor och kläder jag behöver för de tävlingarna jag springer. Märker själv hur jag kommit in i en ähh jag ska inte ha något nytt "mode" det är ju bara onödigt.
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#25
2 oktober 2011 kl 22:52
Gilla
Jag köper dom grejor som jag tror att jag kan ha nytta utav, men mode-saker skiter jag i, bryr mej inte om vad andra tycker om min klädsel, fungerar något bra som har 20 år på nacken så gärna för mej.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.