Foruminlägg av Marcus Strömberg

#1
1 mars 2012 kl 10:54
Gilla
Ni som har Windows telefoner, vilken app kör ni med? Hur fungerar det?
#2
18 april 2012 kl 10:38
Gilla
Jag började i Januari och har ökat från 3km/pass till 10km/pass samtidigt som jag förbättrat tiden med 1min/km. Tyvärr börjar kroppen bli sliten och jag måste ta det lite lungnare någon vecka. Öka lagom och lyssna på kroppen så slipper du rehab!
#3
15 maj 2012 kl 11:18
Gilla
Jag kör Cardiotrainer. Där liksom Runkeeper får man exportera passet till fil och sedan importera till jogg.se. Det är mycket enkelt.
Endomondo funkar även det utmärkt.

Cardiotrainer har tydligare röst för fart och distansinformation än de andra. Därför kör jag den!
#4
5 juli 2012 kl 09:53 Redigerad 5 juli 2012 kl 09:54
Gilla
Jag har med största sannolikhet dragit på mig ett hoppar knä! Är det någon som har bra tips för snabb återhämtning? Jag vet att det är fel att ställa diagnos i ett forum. Men sjukgymnasten var per telefon inne på samma sak och jag har tid hos honom på måndag. Det blir löpvila till dess.
Problemet är att de trådar som finns angående "hoppar knä" alltid blandas ihop med löpar knä.

Hur ska man på bästa möjliga vis köra rehab för hoppar knä?
#5
5 juli 2012 kl 10:14
Gilla
Thomas du har mail!

Hur lång rehab har ni pratat om? är det veckor eller månader?
#6
27 november 2012 kl 15:57
Gilla
Jag har samma problem. Har nu vilat i 5 månader och har fortfarande ont. Nu körde jag tyvärr ganska länge med smärta innan knät sa ifrån totalt. Jag klarar fortfarande inte en lätt jogg. Min sjukgymnast hanvisade till knäböj och styrketräning.
#7
17 december 2012 kl 13:51
Gilla
Jag upplever samma problem. När jag kör mina rehab knäböj osv. knakar det och knäpper ganska mycket. Dessa problem hade jag inte tidigare. Jag börjar känna mig så pass bra nu att jag ska försöka börja lite lätt i januari. Hoppas jag håller!
#8
10 januari 2013 kl 07:05
Gilla
Problemet med hopparknä när man googlar är att många blandar ihop hopparknä och löparknä. När man sedan läser att det kan ta upp emot ett år innan problemen är borta försöker man hela tiden finna genvägar. Det viktigaste är att man måste ställa in sig på lååång löpvila.
Min sjukgymnast är duktig löpare själv och drar mer mot löpar relaterade skador än andra. Jag känner att jag kan lita på honom.
Det som oroar mig är att jag inte tagit reda på orsaken till mitt hopparknä. Överanstängning kan jag förstå! borde lyssnat bättre på kroppen. Eller är det något annat? Hur ska jag undvika att få tillbaka problemen när jag kommer igång igen?