Foruminlägg av Jenny Richardsson

#1
17 maj 2009 kl 22:30
Gilla
Är nöjd med min insats med en vad som krånglat sedan februari och en historia nästan identisk med Josefin tidigare i tråden med 40 tappade kilon sen 3-4 år. Satsade på ca 2,30 slog det med 9 min:) Var väl en av bromsklossarna som tyvärr låg ganska mycket i mitten av vägen ibland lite mer vänster än höger, vaden gillade inte när vägen lutar åt höger.
Hade inga större problem med broarna men de sista 2 km var sega men sprang hela vägen förutom när jag stannade till vid vätskestationerna.
Det går inte att springa och dricka ur mugg samtidigt:P
#2
5 augusti 2009 kl 22:13
Gilla
Har också ett par glide som jag inte alls tycker om. har väl bara sprungit 13 mil i dom men det blir nog inte så många fler. Idag tog jag mina gamla nike igen på löpturen mycket skönare. Ska nog snart investera i några andra skor igen =/
#3
17 mars 2010 kl 23:24
Gilla
Jag kör häst linement finns många att välja mellan. Vill man ha kyla så funkar radital den känns kan man säga värme kör jag Blue lotion. Var hos grannen för massage för ett tag sedan och hon körde också Raditalen på vissa besvärliga fall:)
#4
10 augusti 2010 kl 22:46
Gilla
Har också blivit riktigt sugen på en. Hur bra funkar den i skogen inga problem med att den tappar kontakten??
#5
10 augusti 2010 kl 22:55
Gilla
Är rätt enhet inställd så den inte räknar i lustig engelsk distans?
#6
11 augusti 2010 kl 22:25
Gilla
Nu har jag också beställt en från elgiganten =)
Denna tråd måste ha gett dom många kunder =P
#7
27 augusti 2011 kl 09:20
Gilla
Funderar på vad man ska ha och löpa i i vinter främst på benen. Läste tråden om vintertights och många anser ju att man inte fryser om benen, det gör väl inte jag heller känns det som men får ont i knän och vader om dom blir kalla. Har kört med benvärmare för vaderna tidigare år men nu börjar knäna krångla med om dom blir kalla. Har ett par vintertights creft tror jag men när jag sprang för 2 år sedan när det var kallt fick jag så ont i knäna att jag knappt kunde fortsätta. (Sprang inte förra året pga meniskoperation)
Hade samma problem med armbågar när jag åkte skidor men en underställströja till hjälpte där.

Känns ibland som jag skulle vilja ha en pudelutstyrsel med extra värme runt leder men ventilation emella så man inte blir överhettad =P

Nån som har förslag på benbeklädnad som inte blir för otympligt men värmer där det behövs?
#8
28 augusti 2011 kl 10:23
Gilla
Knäskydd är ju ett alternativ bara dom sitter kvar och inte glider ner har tjocka ben och svårt att få saker att sitta uppe.
Var får man tag på långa benvärmare? Har stickade för vaderna, dom satte jag fast med säkerhetsnålar för att dom inte skulle glida ner:)
Hur fungerar kompressionstightsen? bättre genomströmning har jag förstått det som? Blir det varmare och gosigare för lederna då?
#9
5 februari 2012 kl 11:51
Gilla
Låter riktigt kul är ju jättefint när man åker via härskogen till flygplatsen:)
Jag paxar sista platsen i 5 km klassen:)
#10
12 februari 2012 kl 20:39
Gilla
Riktigt häftigt att läsa om alla prestationer under gårdagen. Hatten av till alla som gav sig på utmaningen oavsett resultat.
Är själv långt ifrån i form för att ge mig på nått sådant men det skulle va kul att göra ett försök.
Den där känslan när kroppen bara skriker av trötthet och man är så nöjd över att ha klarat av en riktig utmaning är så underbar.
#11
7 april 2012 kl 18:19
Gilla
Är det inte jobbigt att hålla kvar dom på fötterna?
#12
14 april 2012 kl 11:44
Gilla
Malin D det där med helt sjut i kroppen känner jag igen jag körde inte LCHF men typ GI med inte jättemycket kolhydrater. Efter några år blev jag också helt slut i kroppen ville hellst bara gå och sätta mig och vila hela dagen. Hade iofs lite obestämbar värk i kroppen med. Efter en vinter med detta så slutade jag med allt som innehöll mjölk och genast blev jag pigg igen:)
Är ju inte alls säkert att det är samma för dig men bara en idé.
Jag åt mycket mjölkprodukter innan detta och hade inga problem fram till den vintern. Nu går allt med mjölk bort lite jobbigt men ktoppen mår bättre.
Har även sedan sess slutat med rött kött vilket också kroppen reagerat på.
#13
15 april 2012 kl 12:34
Gilla
Robin och vad betyder det?
#14
4 juli 2012 kl 10:06
Gilla
Som joggande människa är det nog ingen fara. Men vilken förälder vågar släppa ut barnen att leka i skogen med varg runt knuten?
Flera gårdshundar har blivit attackerade på, runt gårdsplanen.
Och det är inte bara jägare som är mot vargen som fårfarmare vill vi inte ha hit vargen, även med vargstaket är det inte helt säkert och det blir många meter som ska skötas.
Det blir en enorm stress att hela tiden oroa sig för djuren man har ansvar för det sista man vill är att komma ut och se den sönderslitna i hagen.
#15
9 juli 2012 kl 00:10
Gilla
Skulle gissa att den dämpar inflammationen och i kombination med vila borde du ju kunna bli bättre om det är en inflammation:)
Farsan äter Orudis i pillerform mot reumatisk inflammation, jag testade med när jag hade ledbesvär men jag kunde konstatera att mina inflammationer kom av viss mat så tog bort orsaken:)
Så det gäller ju att ta reda på vad som gör inflammationen och åtgärda detta så det inte kommer tillbaka.
Sjukgymnast låter som ett bra förslag:)
#16
10 juli 2012 kl 23:31
Gilla
Har också diagnosen hypotyreos och har medicinerat 50 mikrogram i över ett år.
Jag vet inte mina nuvarande värden, har testat några gånger under tiden men aldrig fått veta mer än att de ser bra ut. Har ni frågat efter värdena eller talade dom om det direkt?
Vikten går stadigt uppåt hur jag än bär mig åt klänns det som.
Förfallet började med en knä operationi början av december 2010 sen strejkade kroppen med värk och orkeslösket. Ville mest bara gå och sätta mig på en stol och sitta kvar där. Började med Levaxin på våren efter. Slutade iofs i samma veva att äta mjölkprodukter då det bidrog till orkeslöshet och ont i kroppen och då blev jag piggare har senare även uteslutit rött kött men min Gi baserade kost blev mycket besvärligare att hålla då mjölken försvann, många mellanmål bestod av keso/kesella mm. Nu är det alttför ofta det blir mackor istället.
Allt detta gör mig väldigt frustrerad då jag tidigare gått ner många kg och var relativt vältränad ( två tjejklassiker en riktig och tre gbgvarv avklarat) men nu har jag gått upp hälften av de kg jag blev av med och har fullt upp med att springa 2 km:(
Ska nog ringa VC i morrn för att ta reda på vad värdet ligger på.