Löpning Tävlingar & Motionslopp 427 inlägg 17114 visningar

Ultraintervaller i februari 2012?

1975 • Rydebäck
#1
14 december 2011 - 08:53
Gilla
Hej,
Nu har det gått en dryg månad sedan förra UI tävlingen, som jag tyvärr inte kunde vara med på. Kan inte släppa tanken på att utmana mig själv med 8 mil på ett dygn. Blir det något nytt UI i februari och i så fall vilken helg? Bra att i god tid kunna planera med jobb och familj.
God Jul alla löpvänner!!!
< < < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > > >
Morris Packer
1962 • Vejbystrand
12 februari 2012 kl 14:36
Gilla
@stefan: Du är numera omdöpt till "Jogg.se:s Yoda". :-)
1956 • PARTILLE
12 februari 2012 kl 14:40
Gilla
Men han är ju liten. det är ju inte jag.... :-)
Mika Söderström
1969 • Falun
12 februari 2012 kl 14:49
Gilla
Som vanligt många kloka ord och tankar här på forumet. Jag var en av dem som "gnällde" efter 3 och 4 intervallen som kändes så tungt. Var rejält trött i skallen. Precis som Stefan förklarar handlar det om mentala svackor som alla får under en så lång tid av ansträning som faktiskt detta är. Det som hjälpte mig att få tillbaka mental styrka var att läsa det du skrev Linda om att tänka positivt. Intervallerna därefter kändes betydligt lättare även fast benen var fortsatt tunga. Jans kostråd fick även mig att tänka efter vad jag stoppar i munnen, att det ska vara sånt som hjälper mig i detta "krig" som jag utkämpar mot mig själv. Jag har fått så mycket peppning inte bara på denna sida utan av alla mina vänner på Facebook som följt mig hela dygnet och pushat. Inför sista etappen igår fick jag draghjälp av min träningskompis och det var ovärderligt. Ett par hundra meter från slutet stod dessutom några goda vänner och skrek och gjorde vågen för mig. Det hjälpte att hålla ut hela vägen, för jag var helt färdig efter sista intervallet. Jag kommer med största säkerhet att göra detta igen så väl mött!
1956 • PARTILLE
12 februari 2012 kl 15:49
Gilla
Ja Du Mika, att få sådant stöd i slutet av sista intervallen är ovärdeligt. Det gör ju att man skulle kunna dra ett varv till...
En imponerande debut. Jag ser en mycket god tillväxt i ultra-Sverige både på herr- och damsidan. Det visar gårdagens lilla övning på. :-)
1971 • Trollhättan
12 februari 2012 kl 16:01
Gilla
Sprang med Annika alla sträckorna, och det gjorde underverk för motivationen, även om vi var för trötta för att orka prata under den sista intervallen. All distraktion upplevdes som positivt mot slutet; t o m de osnutna ynglingar som ropade "lyft på fötterna då!" vid tiotiden på lördag kväll när de var på väg sitt stan och jag var på väg hem...
1971 • Varberg
12 februari 2012 kl 16:03
Gilla
På tal om att "gnälla". Jag tänker så här och detta är mina högst personliga tankar i ämnet:

Allt man skriver och säger högt registrerar hjärnan, och andra, som SANT. Det som inte skrivs eller sägs högt kan man låsas INTE FINNS och därmed aldrig har hänt. Vetskapen om att problemet bara var högst tillfälligt och att ingen, knappt jag själv, registrerat problemet stärker mig. På detta sätt blir problemen mindre eller obefintliga. Får man medhåll från andra är problemet ett faktum (lika med sant) och tenderar därmed att växa sig större.

Alla tacklar vi problem olika och jag är definitivt ingen världsmästare men ämnet intresserar mig och ULTRALÖPNING är en bra skola.
1971 • Varberg
12 februari 2012 kl 16:07
Gilla
Mitt inlägg kanske är lite filosofiskt men för mig går detta hand i hand med löpningens mysterier...
Mika Söderström
1969 • Falun
12 februari 2012 kl 17:09
Gilla
Tycker det ärkloka ord Linda och definitivt överförbart till löpning. Tankens kraft är oerhört stark och den kan man försätta berg eller för den delen dra ner sig själv i "skiten" om man vill.

Tack Stefan! Debuten gav som sagt mersmak, även fast jag kommer att satsa på maraton de närmsta åren. Vill gärna under 3 timmar men skyndar långsamt. Det tar tid att bli en riktigt bra löpare och samtidigt ska man njuta av nuet och inte bli för resultatfixerad.
1981 • Uppsala
12 februari 2012 kl 17:11 Redigerad 12 februari 2012 kl 17:13
Gilla
En kort sammanfattning av min dag igår:

Eftersom jag inte alls är någon ultralöpare, tvärtom snarare, hade jag ingen aning om vad som väntade. Jag hade köpt hem lite extra yoghurt, annars inga speciella förberedelser. Tanken var att äta normal kost, men lite mindre och lite oftare. Efter varje intervall tvingade jag i mig en smörgås, ägg eller lite mat. Till detta drack jag vatten och varm oboy. Vet inte om det är det bästa, men jag mådde fint hela dagen iaf.

Det syns tydligt att jag för varje intervall blev stelare i benen. Farten den första kilometern blev lägre och lägre och det kändes nästan komiskt att springa de sista intervallerna. Jag har sett 80-åringar, med betydligt spänstigare steg än vad jag hade. Stelheten släppte delvis efter ett tag och det gick att springa sakta, men hyfsat normalt.

Det var också en märklig känsla att vara pigg (i huvudet) och knappt andfådd när man sprungit, men helt slut i benen. Mentalt var den sjätte och sjunde intervallen jobbigast. Och kanske också den tredje eftersom jag visste att det var mer än hälften kvar och att jag redan då var rejält sliten...

Bortsett från stelheten i benen (något man får räkna med) så är det höger fot och båda knäna som tog mest stryk. Lite osmart av mig att fortsätta springa fastän jag inte kunde stå på knäna och ta på mig skorna. Men jag hade bestämt mig för att klara alla åtta intervaller så jag får hoppas att det inte blir något bestående.

Det är väl tveksamt om jag kommer att satsa på något mer ultralopp, kanske om det blir nån mer ultraintervall och det är lite varmare ute. Men oavsett det så var det kul att testa och jag är nöjd att jag klarade det, trots att det gick sakta.
1965 • Fellingsbro
12 februari 2012 kl 18:08
Gilla
DINA TANKAR AVGÖR VAD DU SER
DU BLIR ALDRIG EN VINNARE FÖRRÄN
DU BÖRJAR TÄNKA SOM EN VINNARE!
DINA TANKAR STYR DIG ! DU KAN FÖRESTÄLLA DIG ALLT !
DU BLIR VAD DU TÄNKER ! SOM DU TÄNKER ÄR DU
VARJE TANKE DU HAR, SKAPAR DIN VERKLIGHET
JAG ÄR ANSVARIG FÖR MINA TANKAR, DET ÄR MINA EGNA
TANKAR OM VÄRLDEN SOM AVGÖR VAD JAG SER !
DET ÄR PÅ TANKENS NIVÅ, JAG AVGÖR MINA
VAL OCH HANDLINGAR MINA TANKAR SKAPAR MITT LIV !
DU ÄR DEN ENDE SOM KAN STYRA DINA TANKAR OCH DÄRMED STYRA DITT LIV !
Typ så kan man ta sig framåt även dom sista intervallerna och hitta kraft att slutföra och förtränga smärtan o tröttheten.
1971 • Nykvarn
12 februari 2012 kl 18:15
Gilla
Jag som inte deltog är så otroligt imponerad över allas kämpainsatser, pannben och personliga världsrekord från gårdagen oavsett hur många ni sprang eller hur snabbt det gick. Sträck på er (om inte träningsvärken sätter stopp för det) och var otroligt stolta över vad ni presterar. Grattis!!
1970 • Nordingrå
12 februari 2012 kl 18:21
Gilla
Jag vill så här dagen efter passa på att tacka gänget bakom jogg.se med Niklas i spetsen för detta kanonarrangemang med ultraintervaller.

Jag roade mig med att räkna lite och tillsammans sprangs 405 st ultraintervaller under lördagsdygnet!!
Tillsammans så gjorde vi alltså Sveriges längd nästan 3 ggr!!

Hoppas att det blir ett nytt tillfälle i sommar. Då ska jag försöka "gnälla" mindre och ta alla åtta (precis som jag gjorde förra sommaren).
Alice Sundström
1968 • Gislaved
12 februari 2012 kl 19:24
Gilla
@ Linda, tack för din detaljerade beskrivning, så intressant att ta del av. Stort tack även till er andra som delar med er av er upplevelse. Jag vill gärna testa detta galenskap till sommaren och vet hur mycket psyket kan ställa till med, därför vill jag veta hur och vad ni tänkte. Självklart sporrar det mig, jag vill ju veta hur jag själv reder ut en sån här resa och jag vill veta hurdant psyke jag har. Är jag en krigare? Visst är jag det, det jag vill jag visa nästa ul, så meddela i god tid, för här ska laddas :))
1975 • Dyltabruk
12 februari 2012 kl 19:31
Gilla
Nu nästan ett dygn senare börjar man bli människa igen. Nja någorlunda i alla fall. Lite reflektioner på min upplevelse. http://minkvalitetstid.blogspot.com/2012/02/ultraintervaller-6-mil-idag.html
1943 • Kållered
12 februari 2012 kl 19:39 Redigerad 12 februari 2012 kl 19:41
Gilla
Hej Alice , Jag har läst många av dina innlägg här, och förstår att du är tänd på att få testa på de här med ulltra, Du verkar att ha den rätta glöden för den här formen av utmaning, så det ska du absolut testa på, när det blir ulltaintervall till sommaren, då med lite behagligare temperatur också. Även 6 -timmars är en bra form att testa på att springa långt, man springer lugn och har trevligt och så får man se hur långt man kommer på 6 timmar. Kan rekommendera Skövde 6-timmars, har själv sprungit där ett antal gånger, god stämning och en fin gemenskap, hög trivsel faktor.
Mats Barkemo
1972 • Sundsvall
12 februari 2012 kl 19:49
Gilla
Otroligt imponerande av alla som deltog i dessa ultraintervaller. Även de som kämpade, men inte riktigt nådde ända fram av olika anledningar. Inte utan att man blir lite sugen på att testa själv framöver.
Alice Sundström
1968 • Gislaved
12 februari 2012 kl 19:57
Gilla
Tack för dina fina ord Frank. Jag har inte löptränat kontinuerligt ett helt år ännu, har inte 6 timmar i kroppen. Jag vet hur jag funkar; om jag säger att jag ska klara 4-5 intervaller så vill jag klara 6-7! Om jag säger att jag kan hoppa av efter 3 timmar så menar jag egentligen 4-5 timmar och då är det ett misslyckande (för mig personligen) att inte klara en ynka timme till. Jag behöver jobba minst lika mycket på mitt ego som på kondisen :)
Men tro mig, jag är taggad till tusen och är så tacksam att ni finns här för att inspirera och sporra.
Pär Claesson
1981 • Varberg
12 februari 2012 kl 20:17
Gilla
Finns det inga nu planerade UL-intervaller`?
1956 • PARTILLE
12 februari 2012 kl 20:22
Gilla
Alice: Nu tycker jag Du skall lyssna lite på Frank. Han vet vad han talar om och mig veterligt den ende som sprungit där i bar överkropp. :-)
Självklart skall Du komma till Skövde och prova 6H. Frank skriver ju att man springer lugnt och har trevligt. Precis det som det hela handlar om. Känner Du inte att springa i 6 timmar, så är det bara att kliva av. Du får ett resultat ändå. När 6 timmar har gått, så kommer Du direkt att undra hur f-n tiden kunde gå så fort. :-)
Du kommer att bli så förvånad över vad Du kan. Och av den anledningen går det naturligtvis inte att beskriva sådant. Det skall upplevas på plats. Om inte så kan jag och Frank få vara vittne när Du uttrycker Din glädje efter 6 timmar.
Att springa 6 timmars är det absolut finaste man kan få göra (efter 24 och 48 timmar).
Kan Du inte höra ultravärldens magiska viskningar ljuda över internet:
kom, koom, koooom.... use the force Alice... :-)
150 ultralöpare kan inte ha fel - spring 6 timmars i Skövde :-)
1981 • Norra Kedum
12 februari 2012 kl 20:39
Gilla
Riktigt häftigt att läsa om alla prestationer under gårdagen. Hatten av till alla som gav sig på utmaningen oavsett resultat.
Är själv långt ifrån i form för att ge mig på nått sådant men det skulle va kul att göra ett försök.
Den där känslan när kroppen bara skriker av trötthet och man är så nöjd över att ha klarat av en riktig utmaning är så underbar.
< < < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.