Foruminlägg av Andreas Melin

#1
26 mars 2008 kl 20:02
Gilla
Jag är 15år (16år i juni) och har ett personligt rekord på milen på 37,54.
Jag undrar lite av erfarna löpare hur jag ska bli snabbare på milen.
Det kanskae är bättre att jag blir snabbare på 5 kilkometer först eller?
Jag vill gärna ha så många tips som möjligt
#2
29 mars 2008 kl 13:14
Gilla
Hej.
Jag bara undrar om det är någon som ska ställa upp i startmilen den 5 april i örebro?
Själv ska jag springa i 5kilometers-klassen.1989-1992
Jag är född 1992 så det blir hård konkurens bland 19-åringarna.
#3
6 april 2008 kl 20:47 Redigerad 6 april 2008 kl 21:12
Gilla
Hej allihopa.
Jag bara undrar om det är någon som har något tips på hur jag ska kunna springa 5 kilometer på under 17,29.Om det är någon som har något tips så sänd gärna det till mig.Jag springer alltid första kilometern snabbast,sen drar jag ner på farten och har inga krafter kvar på slutet.Hur ska jag träna för att klara hålla samma tempo hela tiden och vad ska jag träna te x vad för intervaller?
Jag vill gärna ha så många tips som möjligt så tack för att ni svarar på mitt meddelande
#4
20 april 2008 kl 19:31
Gilla
Hej
Jag bara undrar om det är någon som ska vara med på SM i terränglöpning i växjö den 3-4 maj?
#5
4 maj 2008 kl 18:31
Gilla
Hej!!!!!!
Jag bara undrar om det är någon som vet några bra övningar för att få upp spänsten i kroppen.Jag skulle ha väldigt bra användning för dom tipsen.
#6
20 juli 2008 kl 11:01
Gilla
Hej!!!!!!
Jag är en kille på 16år som funderar på att köpa ett par Saucony Type A2.Det verkar vara ett par väldigt lätta och bra tävlingsskor.Jag ska isåfall bara använda skorna på tävling mellan 3000-10000m (ibland bana,ibland landsväg).Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av den här skon och kan ge mig lite tips på vad som är bra och vad som är dåligt med den!!!!!!
Tack på förhand för alla tips!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#7
10 mars 2009 kl 19:15 Redigerad 10 mars 2009 kl 20:41
Gilla
Hej alla Löpare!!!
Jag är en kille på 17år.
Den 21 Januari stukade ja foten när vi spela basket på gympan.
Det var en rejäl stukning och det knäckte till i hela foten så man hörde det.Jag linda om foten rätt så snabbt efteråt.De första typ 5 dagarna kunde ja inte över huvudtaget gå på foten nånting.Kunde knappt röra mig.Men vi röntgade foten och det var ingen spricka eller liknande.Efter c:a vecka kunde ja gå lite på foten med hjälp av kryckor,fast det gjorde ont.Ytligare 1-2veckor senare kunde ja slänga kryckorna och gå långsamt på foten.Efter hand så blev det bättre och bättre och efter c:a 4 veckor så kunde jag gå normalt på foten.Men ingen löpning.Nu efter c:a 7 veckor så börjar ja bli sugen på att sätta igång med löpträningen igen.Jag var idag ute och joggade 30min.Sprang både uppför,nerför och på plant underlag.I uppförs och nerförsbacke kände ja inget i foten.Men på plant underlag så känns det ordentligt i foten.Men ja kan springa med det.Men det känns vid varje frånskjut på plant underlag.Det ska tilläggas att ja jogga i väldigt lugn fart.Så fort ja försöker pressa på så bränner det i foten.Så nu kommer frågan.Ska jag fortsätta springa som jag gör??
Eller ska ja vänta ett tag till.Känner att ja inte kommer någonstans.Det blir inte bättre och ja blir så himla frustrerad över att ja inte kan springa!!!
Så vad ska ja göra.Om inte springa,finns det några bra tips på övningar för en stukning.Det är vänster utsida av foten som jag har ont.Ungefär vid knölen.
EXTREMT TACKSAM ÖVER ALLA SVAR!!!!!
#8
15 maj 2009 kl 14:54
Gilla
Önskemål: Under 1,20
Realistiskt mål: 1,25-1,30
Skam: Över 1,30
Gissning: 1.28.42
Första varvet för mig i år då.
Första gången ja får springa.
Haft skadeproblem hela höst/vintern och kom inte igång med träningen förrän i Mars.Men ja har höga förhoppningar ändå.Dock lite mycket intervaller och långt ifrån tillräckligt med långpass.Men det ska bli intressant att se resultatet.Startar dock i startgrupp 18.Inte optimalt direkt.
Nån som har erfarenhet från att starta i höga startgrupper och ändå få en bra tid???
Går det överhuvudtaget att komma fram eller blir det pensinärstempo 7min/km hela vägen.
#9
6 oktober 2009 kl 22:36
Gilla
Tjena!! :)
Jag är 17år och springer 5km på runt 17min.
Jag tillhör ändå inte eliten i min ålder,de bästa springer under 16min.
Men jag jobbar på att komma dit.Har hållt på med löpning sen ja var typ 9år men då inte seriöst utan bara på skoj.Från 13års ålder har jag börjat satsa kan man säga och den riktiga satsningen kommer nog nu,ska köra på hårt nu i vinter med en bra inomhussäsong och om jag slipper skador (som ja hoppas att jag gör) så planerar ja att vara i bättre form än nånsin till nästa utomhussäsong.
Men visst det går absolut att komma upp till eliten,bara man inte ger upp.Det absolut viktigaste för att lyckas är att man tycker det är kul och även är beredd att offra en del för att nå dit.
lycka till och kämpa på ;)
#10
7 oktober 2009 kl 19:00
Gilla
Haha aa de skulle han ju kunna göra :)
Jag kör på i princip varje dag,de rör sig om runt 6-9 löppass i veckan just nu.
har ja tävling så tar ja en vilodag typ 2 dagar innan.
3st kvalitepass,1 med en del löpskolning och lite snabbhet och resten distans.
Intervallerna är olika allt från banintervaller till långa terrängintervaller.
Och som svar på din fråga:
Nej jag har aldrig druckit alkohol,förmodligen så blir det först till studenten ;)
Tror inte att det är det bästa att dricka om man ska satsa på en elitkarriär inom löpning,visst går det men jag tror man får bättre resultat om man låter bli.
#11
25 november 2009 kl 21:57
Gilla
Hej alla löpare.
Jag tänkte höra om det är någon som har koll på om allmänheten får springa något i mässhallen Örebro,vilka tider i så fall.Finns det någon man kan ta kontakt med eller måste man vara medlem i någon klubb som betalar.Jag är visserligen från Skövde men planerar att åka tåg 1-2 gånger i veckan och träna där.Ja ska satsa på en bra inomhussäsong men tyvärr finns ingen hall i Skövde så närmaste är i Örebro.Skriv gärna om det är någon som har koll :)

mvh: Andreas