Foruminlägg av Claes-Göran Andersson

#1
16 november 2008 kl 19:22
Gilla
Du behöver springa långpass, som Maria Andersson skrev, på minst 90 min men du behöver också springa korta intervaller för att få upp snabbheten.
400 meter på nästan maxfart, repetera så många gånger du orkar, helst 6-10 st.
Jag kör "1000-metare" 1 km på 20-30 sek snabbare tempo än tänkt tävlingsfart, repetera också 6-10 st eller så många du orkar, vila högst en minut emellan bara så du får ned pulsen lite.
Men långpassen är det viktigaste passet, har man uthållighet orkar man hålla ett högre tempo, länge.
#2
19 mars 2009 kl 20:46
Gilla
För mej har det löst sej av sig själv, det skavde och blödde ett tag men sen har bröstvårtorna blivit härdade. Nu är det inga problem längre.
Provade tejp i början men det var svårt att få den att sitta fast, håren var i vägen.....;-)
#3
24 mars 2009 kl 23:38 Redigerad 24 mars 2009 kl 23:41
Gilla
Inga problem csaba

Jag har haft ljumskbråck, opererade mig 22 jan och sprang första passet tre veckor efter operation. Inga problem, nuförtiden opererar de in ett nät som stärker upp bukväggen, fick inga förhållningsorder vad gäller lyft o dyl efter operation.
Det är smärtan som sätter gränsen vad du kan göra, inom rimliga gränser förstås. Det är klart att man inte ska börja belasta direkt, lite måste det ju läka ihop. Men efter tre veckor kändes det inget, lite stelt innan nätet växer ihop med bukväggen bara.

Än finns det tid för Gbgvarvet för dej
#4
31 mars 2009 kl 00:02
Gilla
Det är så att efter ett träningspass eller en tävling så är kroppen mer mottaglig för infektioner, det kallar experterna för "Det Öppna Fönstret"
Kroppen koncentrerar sig på att återhämta sig efter den nedbrytning av muskler som sker när du tränar, därför kan t ex förkylningsvirus lättare angripa kroppen.
Undvik platser eller sammanhang där man lätt kan bli smittad efter en tävling eller ett tuffare träningspass så är risken mindre att bli förkyld.
Samtidigt så tycker jag att man är mer motståndskraftig mot förkylning när man tränar, en god kondition är bra på många sätt.
#5
9 juni 2009 kl 20:28
Gilla
Varför finns det ingen prylmarknad på Jogg.se?
Vore det inte en bra ide om Joggmedlemmar kunde
byta eller köpa/sälja löpar grejer sinsemellan?
#6
19 juli 2009 kl 21:06
Gilla
När det går tungt, benen känns som bly och hela kroppen skriker "STANNA STANNA" Tänk:
"Det är nu det ger lite"
#7
27 augusti 2009 kl 21:56
Gilla
Jag tror du klarar det galant om du klarar milen på 50 min, gå ut lite lugnare bara.
Spring något långpass, 15 km räcker men det skadar inte att ha provat lite längre innan tävlingen. Sista veckan brukar jag träna lätt, köra något snabbare pass för att få upp farten, känna lite på tävlingsfarten.
Jag har sprungit Göteborgsvarvet några gånger och det är mycket mycket lättare att springa när det är fullt med folk, man har alltid något att titta på.
Angående maten så vet jag inte, man ska ju äta lite mer kolhydrater men jag tror inte man tjänar så mycket på det som motionär. Jag har provat både att äta mycket pasta typ sista dagarna och att äta normalt, det sistnämnda funkade bättre! Var nog bättre tränad den gången. Tänk på att dricka lite extra bara, inte överdriva för då kan kroppen bli urvattnad, man pissar ut salter o sånt som man behöver.

MVH C-G
#8
5 november 2009 kl 21:23
Gilla
Klicka på "Tävlingskalendern" under "Tävlingar & Lopp" i vänsterspalten.
Sen letar du upp den tävlingen du anmält dig till och klickar på den.
Sen står det "Lägg till tävlingen under mina planerade tävlingar" på sidan.
Finns inte tävlingen med i listan får du lägga till den, kolla längst ned under alla tävlingar. Där står det "Lägg till ett lopp"

Lycka till!!!!!
#9
5 november 2009 kl 21:25
Gilla
OOPs! Någon var snabbare än jag att svara, ser lite löjligt ut med två svar men jag såg inte det....................................
#10
9 december 2009 kl 23:43
Gilla
Jag kan inte förklara, bara instämma. Jag får ont i benen, blir trött i benen när jag springer sakta! Det låter befängt men det kanske är att löpsteget blir annorlunda.

C-G
#11
25 maj 2010 kl 22:13
Gilla
Staffan Dahlgren::


Det har blivit bättre ute på banan än det var 2007, jag sprang då också.
Fler startgrupper har gjort susen. Inte alls lika trångt,
#12
20 juli 2010 kl 22:51
Gilla
Styrka eller variation i träningen är inte fel. Spring kortare o snabbare ibland för att träna upp, vänja kroppen vid en högre hastighet, vilodag är bra, lätt att överanstränga sig speciellt om man inte är väldigt bra tränad.

MVH C-G