Löpning Tävlingar & Motionslopp 2 inlägg 31 visningar

Sjuk efter tavling?

Maria Green
1979 • Lidingö
#1
23 mars 2009 - 07:59 (Redigerad 23 mars 2009 - 09:28)
Gilla
Jag har tavlat 2 ganger i ar och ca 2-3 dagar efterat sa har jag blivit forkyld. Eftersom jag normalt satt ar forkyld 2-3 ganger om aret men nu gick det bara 3 veckor mellan undrar jag om detta kan bero pa att jag tavlat och tomt kroppen pa energi? Eller ar det bara en slump?

Tacksa for tips sa jag kan undvika detta i fortsattningen. Efter bada tavlingarna har jag varit superladdad att trana och sa blir man forkyld och deppig istallet :-(
1967 • Lidköping
#2
31 mars 2009 kl 00:02
Gilla
Det är så att efter ett träningspass eller en tävling så är kroppen mer mottaglig för infektioner, det kallar experterna för "Det Öppna Fönstret"
Kroppen koncentrerar sig på att återhämta sig efter den nedbrytning av muskler som sker när du tränar, därför kan t ex förkylningsvirus lättare angripa kroppen.
Undvik platser eller sammanhang där man lätt kan bli smittad efter en tävling eller ett tuffare träningspass så är risken mindre att bli förkyld.
Samtidigt så tycker jag att man är mer motståndskraftig mot förkylning när man tränar, en god kondition är bra på många sätt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.