Foruminlägg av Magnus Arvidsson

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > > >
#1
1 juli 2008 kl 00:22 Redigerad 1 juli 2008 kl 01:49
Gilla
Jag lyssnar på inget! ;) bara på mina egna tankar. Och "naturliga" ljud då som bilar och fåglar. Jag brukade lyssna på musik när jag löptränade men till slut störde det mer än det hjälpte. En löprunda är ett bra sätt för mig att fundera på saker som legat i bakhuvudet, i väntan på idéer. Därför stör musiken, för mig.

När jag lyssnade på musik var det mest snabba låtar med bra rytm.. kommer ihåg att jag hade "Rosa helikopter" i technoversion som favorit. Då fick jag upp farten bra. ;)
#2
1 juli 2008 kl 00:25
Gilla
Jag tycker att det behövs, för mig. "Klockan" berättar för mig hur dagsformen är och låter mig träna på ett effektivt sätt. Vill jag hålla ett högt tempo med hög snittpuls håller klockan koll på det. Ett hett tips är att INTE snåla på klockan. De billilga är billiga för att de är skräp. PULSAR RS200 kostar ca 1500kr (exkl fotsensor) och har visat sig vara väl värd de pengarna.

Köp en klocka om du känner att du vill veta mer om hur dina pass ser ut. ;)
#3
7 juli 2008 kl 22:25
Gilla
Hundar ska vara kopplade när de är på allmän plats. Det är inget att snacka om. Det finns folk med hundskräck och folk med allergier. Jag får lust att kicka till både hund och ägare när jag tvingas byta sida på gatan bara för att slippa få en gläfsande byracka i bakhasorna... Jag gör det aldrig men lusten finns där. :)
#4
9 juli 2008 kl 01:33
Gilla
Är det inte enkelt då, egentligen?! Håll hundarna kopplade när de rastas där det finns människor. Släpp dem lösa där det inte finns speciellt många människor (t ex.i skogen, dock ej i löparspåren).

Argumentet "Mina hundar är snälla" svagt för att det bara är ägaren och dennes familj/bekantskapskrets som vet om hur snälla hundarna är. Joggaren på gatan/stigen/spåret vet inte något om din hund.

Det handlar om förnuft och empati.

;-)
#5
11 juli 2008 kl 11:11
Gilla
Grattis!!!

Det brukar dra en del "beundran" när nån frågar och du säger: "En mil." Det är inte alla som fixar det. Jag längtar nästan tillbaka till den dagen då en kompis och jag sprang Semesterlunken i Grebbestad. Det måste ha varit 1988 eller 1989... Vi hade ont i flera dagar efter den milen. Sen ska det tilläggas att vi sprang i tennisskor. (Vad visste ett par småkillar om löpning? ;-) )

Lycka till med din fortsatta milerövring, och ja - det känns för jäkla skönt att kunna delta i diskussioner där man får yttra orden: "Jag har sprungit Stockholm Marathon..." ;) Kanske ett mål för dig?! ;)
#6
18 juli 2008 kl 21:11
Gilla
Jag springer på höger sida när jag springer på den lilla vägen runt Puttersjaus (Gotland). Varför? Jo, för att det känns bättre. Känslan styr.

I de allra flesta fall springer jag på trottoarer och då struntar jag i om jag håller till höger eller vänster. Jag byter sida beroende på om de jag möter är på höger eller vänster sida. Jag forcerar inte, tvingar inte folk att byta sida. Kan inte det lösa en del människors bekymmer angående huruvida man ska springa till höger eller till vänster?! OM någon kommer i din väg, ta ett löpsteg åtsidan.
De som hävdar sin rätt och forcerar sig fram har nog någon slags bokstavskombination. Kanske.

Spring som ni vill men spela inte ordningspolis! ;-)
#7
18 juli 2008 kl 21:33
Gilla
Asfalt framför allt. Inga sliriga skogsmullestigar för mig. Stabila löpsteg i bra skor = bra för mig. INget sladdande på halkiga rötter och mossiga stenar. Det måste ju slita på senor och annat.

Asfalt FTW!
#8
14 augusti 2008 kl 20:33
Gilla
Jag fick byta modell helt. Varken den storlek jag hade innan, den strax under och den strax över satt bra. Jag undrar om kineserna druckit sprit medan de programmerade maskinerna... Istället blev det ett par Kinsei... 200kr mer men det spelade väl inte någon roll. Synd bara att de sabbar en modell på det viset.
#9
14 augusti 2008 kl 20:39
Gilla
Det är nog väldigt individuellt. Oavsett form har jag inte sprungit mindre än 1 mil när jag börjat och det funkar bra. Det betyder kanske att jag har lätt för långnötning i löpardojjorna. Som någon/några skrivit ovan är det en ganska liten del av befolkningen som ger sig ut och tränar regelbundet med sträckor på 1 mil och uppåt.

Jag tycker att kartfunktionen på den här sajten är tokbra för att mäta upp rundor i stadsmiljö för att kunna skräddarsy sin mil. Jag har en väldigt skiftande milsträcka som har alla sorters lutning.

Tillbaka till frågan.

En mil är 10 000 meter. Det är ganska många löpsteg om man tar det lugnt. Så, ja, en mil är långt. ;)
#10
14 augusti 2008 kl 20:52
Gilla
Hmm, det varierar. Ofta "tar jag slut" inom 5km men sen kommer den sk "Andra andningen" och oftast känns det riktigt bra mellan 5km och 10+.

Det som kan kännas jobbigt är när det smärtar vid nyckelbenen, och det är tydligen lungfästena som tar stryk?!
#11
14 augusti 2008 kl 20:59
Gilla
Använd pulsklocka eller annan liknande utrustning (om du inte redan gör det) och variera löpningen med hjälp av den. Jag kör oftast en och samma runda (asfalt i stadsmiljö) bara för att den är så omväxlande. Uppför, plant, nerför och superuppför. För att variera kör jag med olika puls/hastighet. Det ljuvliga med stadslöpning är att du kan välja vägar allt eftersom passet fortskrider. Det kan ju hjälpa kanske, vad vet jag. ;)
#12
14 augusti 2008 kl 21:10
Gilla
Ah, kom på att en idrottslärare (en kollega) berättade att (vid normalt hälsotillstånd) löpning med puls på 150-160 samt löptid på över 30 minuter förbättrar kondisen. Sen finns det väl som sagt grader i helvetet, men kondisen ökar om man springer minst 30 minuter och har en puls på ca 150-160. Det var vad han sa och jag tycker att det verkar stämma på mig i alla fall. ;)
#13
14 augusti 2008 kl 23:38
Gilla
Du växer ju fortfarande och hård träning under växtperioder kan kanske kännas lite? Du kommer att ändras rent fysiskt under de närmsta åren och mycket kan hända. Det kan vara en liten möjlig eller omöjlig förklaring till ditt problem. ;)
#14
20 augusti 2008 kl 23:50
Gilla
1.96m lång OCH explosiv. Det går snabbt då. Sicken Lightning Bolt. ;)
#15
27 augusti 2008 kl 22:06
Gilla
föredlen är att du inte skaver sönder låren när du springer längre pass. Långa tights är skitsköna när det är lite kyligt ute och korta tights e skitsköna när det är varmt. ;)
#16
30 september 2008 kl 21:32
Gilla
Tycker du gott kan satsa på 21modellen.. Kinserna har fan supit skapligt när de gjorde de senaste Kayanomodellerna.. Från en säsong till en annan går skon från att ha varit bra till helt fantomendåliga. Passformen är annorlunda. Slittåligheten är kass... Slutsats? Sure. Tillverka inte löparskor på fyllan.
#17
22 oktober 2008 kl 23:34
Gilla
Jag hade och gör precis som du gjort. Att snigla sig fram med ett par km här och ett par där är ju analt. Kör på och lyssna på kroppen, inte på förnuftighetsministrarna som slår upp sidor i Löparbibeln och mässar heligt och dyrt att du gör si eller så fel. ;)

#18
24 oktober 2008 kl 20:08
Gilla
Clas Ohlson har en pannlampa från VARTA. Kostar 129kr och fungerar skitbra. Se till att du har reflexväst på så slipper du leka cykelbelysning (fram- och baklykta)
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=23742507

Jag sätter min över kepsen. Helt kanon. Du behöver ingen SIlva eller annan löparspecifik belysning. Sånt är inte nödvändigt. ;)
#19
24 oktober 2008 kl 22:25
Gilla
Ok. Så här kan alla svaren sammafattas

1. Du springer på asfalt där det saknas tillräcklig gatubelysning: Valfri pannlampa från valfritt lågprisvaruhus

2. Du springer på grusväg/stig helt utan belysning: Pannlampa med god upplysningsförmåga (med batteripack på ryggen) Silva m fl

3. Du springer (av någon udda anledning) i skog och mark mitt i natten: Stor pannlampa med jättestor ljusbild. PS. Akta dig för monstren DS. Silva m fl.

Ungefär så?!
#20
24 oktober 2008 kl 22:29
Gilla
Kör ett 20km pass i gummistövlar. Sen ökar du stövelstorleken med 10% efter var tredje 20km-pass. Efter ett par månader kan du byta stövlarna mot Snowjoggers. Klockrent!

Skämt åsido, många har gett bra råd innan mitt lilla skämt. Sen känner du din kropp bäst själv så lyssna till vad den säger och anpassa din träning efter det. Om knäna strular kan du ju fundera på vad som orsakar strulet och om du kan ordna det på något sätt. Kanske en tur till löplabbet eller annan skoaffär som vet lite om löpning? Kanske det finns skor som passar bättre osv.

Lycka till!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > > >