Foruminlägg av Pontus Almquist

#1
23 december 2010 kl 11:58
Gilla
Jag har ju hört att halsont eller feber ska vara tecken på att man inte ska träna. Sen får man givetvis känna efter själv också, men lyssna på kroppen är ju svårt när man vill träna..för mig i alla fall.

Gällande panikångest och träning då, så har jag fått mina attacker. Dock mest på gymet. Självklart självdiagnosticerat hjärtfel, trots att jag är fullt medveten om att tankespiralerna spelar mig ett spratt. Det gäller nog att faktiskt försöka hitta sitt sätt att komma ur just de spiralerna när de sätter igång. Jag brukar prata med mig själv lugnande. Det funkar ibland.
#2
12 februari 2011 kl 21:23
Gilla
Grymt! Kul att veta. Bra initiativ!
#3
8 augusti 2012 kl 20:52
Gilla
#4
20 augusti 2012 kl 12:44
Gilla
Jag tycker bra. Mest för att alla diet-ätare blir sekteristiska och hävdar att det bara finns den vägen att gå, och går man inte den så är man per definition korkad som inte förstår sitt eget bästa. Jag har gått på många dieter, provat mycket olika och hävdar att olika passar för olika människor.
#5
27 september 2012 kl 11:27
Gilla
Snorig. Var hos doktorn i annat ärende igår. Han är klok och jävligt vettig min doktor. Säger inte bara doktor-saker som han måste säga. Han sa: Känner du dig hängig eller har feber så springer du säkert i alla fall, men då är du dum i huvudet. Har du ont i halsen så kan du få GÅ runt. Är du däremot bara lite snorig eller svullen sådär, så är det ok.

Jag är grymt hypokondrisk såhär inför lopp generellt. Jag tränar och springer lopp med skavanker. Känner man efter hittar man alltid nåt. Är jag sjuk på riktigt så vill jag svara att jag inte skulle springa...
#6
17 januari 2013 kl 12:54
Gilla
Jag läste deffa, jag läste träning och jag läste kvällsmål.
Jag säger 250 g keso, lite blåbär och vätska. Eventuellt en bit knäckebröd. Håller på dig!
#7
16 februari 2013 kl 19:45
Gilla
#8
29 mars 2013 kl 12:27
Gilla
Jag har fått recept på fysisk träning mot ångest. KBT och löpträning har hjälpt mig väldigt mycket under både de svåra perioderna och att bibehålla under de lite mindre tunga.
#9
8 april 2013 kl 12:01
Gilla
I ren spekulationsanda skulle jag tro att cykling inbegriper fler "regler" kring vad som är brukligt och inte inom idrotten än vad löpning gör. Det är min upplevelse kring det i alla fall. Just behåring på kroppen generellt tror jag dock gör marginell skillnad. Fåfängan, däremot, är cyklismens grej i större utsträckning än löpningen. Som sagt. I ren spekulationsanda.
#10
12 april 2013 kl 14:44
Gilla
Jag sprang in i en trästolpe på Lidingöloppet förra året. Lite snopet, rätt pinsamt. Skyller på den allmänna trängseln =)
#11
17 juni 2013 kl 15:15
Gilla
Längesen tråden var uppe senast, men jag räknade ihop anmälning, inköp, lite slitage och lite resa (bensinpengar mest faktiskt) och landade på 24100 kr. Då köptes cykel- och skidutrustning för ca 10000 av dem. Simningen som sagt billigast att göra.
#12
31 januari 2014 kl 22:27
Gilla
Nyinflyttad och letar efter information kring hur det ser ut med spår i centrum med omnejd. Hittar bara information om Nybro och gammal information på kommunens hemsida. Är bortskämd med Botkyrka, där det uppdateras flitigt kring hur det går med spårandet och vad det är för status. Detta beror givetvis mycket på att man skämt bort befolkningen med bra spår.

Men! Nu när det finns snö så vill jag ju åka. Har ingen bil, så Nybro kommer inte på tal. Tänkte ge mig bort till Stensö och hålla tummarna under morgondagen. Någon som vet något, vill ha framtida sällskap eller dela med sig av tips är hjärtligt välkommen att posta här.
#13
1 februari 2014 kl 13:19
Gilla
Stensö var faktiskt spårat idag. Inga superspår och väldigt smutsigt på sina ställen, men klart åkbart! Provar imorgon igen.
#14
5 maj 2014 kl 10:59
Gilla
Jag kom inte lika långt som Joacim, men väl 31 km. Tycker precis som föregående att det var ett intressant upplägg, en välarrangerad tävling och så hade vi ju ett fantastiskt väder. Jag brukar kring den här tiden på året springa Lidingö Ultra (även det ett fantastiskt lopp med vacker natur) och kan konstatera att platt och asfalt sliter mer på mig, men går snabbare.
#15
7 februari 2019 kl 08:43
Gilla
Ja, jag är en sån där kroppsbyggare som ägnar mig åt löpning en del. Min erfarenhet (och de poddar som jag anser hänvisar till tillförlitlig forskning) säger att bevarandet av muskelmassa kräver ett proteinintag som för många kanske är högt. Under viktnedgång rör det sig om 2-3g/kg kroppsmassa. Vill du inte tumma på resultaten i idrottsutövande (här skiljer sig ju kroppsbyggandet från "mätbar" resultatinriktad idrott) men ändå gå ned i vikt och bevara muskelmassa så skulle jag se till att hålla proteinintaget högt och balansera upp resterande energibehov med "bra" kolhydrater, vad det nu kan tänkas vara. jag är själv i viktnedgång nu, och tänkte kuta Ultravasan i augusti. Troligen kommer kosthållningen ändras under våren, men jag kommer försöka hålla protein på 2g/ kg kroppsvikt och som sagt balansera upp det andra med kolhydrater och lite fett.

// Fåfäng, inte högpresterande, men intresserad