Foruminlägg av Stephan Nylinder

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
4 november 2009 kl 23:04
Gilla
Är det fler som funderar på att springa Rom 2010? Tänkte anmäla mig men får inte med någon i ordinarie löparkretsen, och åka ner helt själv känns inte som ett kul alternativ. Tips/råd om boende och resa vore suveränt.
#2
24 april 2010 kl 20:09
Gilla
Kul tråd. Måste lägga till en liten händelse som inträffade förra sommaren i Skatåsområdet i Göteborg. Det var en varm och skön höstdag och mycket folk ute i mark och spår. Själv hade jag rätt nyligen inhandlat nya tights, och hur skönt det än är att springa i, kommer jag nog aldrig över att man inte är den snyggaste i världen med sådana på.

Toffeljoggar lite för uppvärmning och är rätt fokuserad eftersom tanken är att göra ett tempopass när jag plötsligt ser ett gäng småtjejer en bit framför mig som pekar åt mig och blandat småskriker i falsett och skrattar. Blev ganska ställd, och noterar snabbt fler i närheten som tittar åt mig och pekar och verkar prata sinsemellan.

Försöker diskret titta ner på ben och skor. Är tightsen verkligen så fula? Har dom spruckit i grenen? Har jag trampat i något stort, osv? Ser inget uppenbart och när jag tittar upp igen har småtjejerna börjat huka bakom ett staket och är om möjligt än mer uppe i falsett. Vad har jag gjort? Förvirringen är total.

Då ser jag, rätt plötsligt, att jag var en dryg meter från en avstött älgkalv som var ute och irrade. Naturligtvis var det inte mig folk pekade på utan älgen. Det var bara att låta stackaren passera. Hade jag sträckt ut armen kunde jag nog kunnat klappa på den så nära var det.

Lika delar häftigt och pinsamt. Och tightsen har jag kvar.
#3
16 september 2010 kl 23:34
Gilla
Ibland för att få lite tempo på passen brukar jag haka på cyklar som passerar, om de inte trampar på alltför fort. Gjorde sista två kilometrarna på en 10k-runda när en tjej passerade på cykel i bra tempo, Kände mig fräsch så jag hakade på och låg precis snett bakom pakethållaren och matade på.
Efter en stund märkte hon att hon var "förföljd" och tittade bakåt några gånger. När kugghjulen nästan hörbart snurrat några varv frågade hon med viss tvekan på rösten - ´Vill du ha skjuts en bit?´
Svårt att hålla tempot uppe när man skrattar, så jag blev tyvärr tvungen att släppa.
#4
24 september 2010 kl 20:09
Gilla
Har en fyraåring som är grym på cykel. Har haft med henne ut på några rundor, och hon trampar glatt på i 4-6 km utan problem. Det blir dessutom väldigt varierad träning, för i uppförsbackarna behöver hon lite putthjälp och sen får man springa som en gnutt i nedförsbackarna för att hinna med (och hon skrattar hejdlöst åt sin stackars far som jagar efter). Ibland vill hon stanna en stund och vila, och sen är det full fart igen.

Efter avslutad runda är hon stolt som en pannkaka (hon "vinner" ju ganska ofta på upploppet) och på kvällen sover hon som en saccosäck. Själv har man fått sig en ordentlig omgång fartlek på köpet. Har för mig att vi snittade runt 4.50 - 5.15 min/km på förra rundan. Helt ok.
#5
25 september 2010 kl 23:27
Gilla
... när man anser att fyra dagar utan löprunda är en enorm formsvacka eftersom 2 mils tempocykling fram och tillbaka till jobbet varje dag inte räknas som riktig träning.
#6
2 oktober 2010 kl 22:48
Gilla
Har Sverige blivit lite kallare senaste decenniet? Möter jag en annan löpare när jag är ute (man känner så himla lätt igen vanelöparen på klädsel och löpstil) är det nära till hands att fyra av ett leende och nicka eller säga hej. Ofta får man åtminstone en nick tillbaka.

Erfarenheten säger mig att det numer är allt mer sällsynt att ens få ögonkontakt med kvinnliga löpare till skillnad från manliga när man är ute på rundor, dagtid som kvällstid, än mer sällan får man en nick eller hälsning tillbaka om man hälsar. Till viss del beror det nog på att allt fler pluggar igen öronen med musik och inte vill se omvärlden, men rädsla eller misstänksamhet spelar absolut in också.

Tycker det är en jättetråkig utveckling. Motion och löpning ska ju vara en trevlig sysselsättning. För egen del känns det konstigt att möta någon i slingan en sen kväll när det inte finns en själ på flera kilometer runtomkring och bli aktivt ignorerad. En nick och ett leende kostar så lite och ger så mycket.

Ser vi varandra så ser vi också om varandra.
#7
16 februari 2011 kl 23:07
Gilla
Ser fram emot att springa Barcelona i år, men vilken jobbig starttid. Själv fungerar jag inte riktigt före lunch, så 08.30 är styggt. Ska bli skönt att komma ner till värmeböljan (+15C ?) och springa på något annat än is, snö och grus.

Är det någon mer som ska dit vore det trevligt att ses innan start.
#8
29 maj 2011 kl 19:16
Gilla
Själv rekommenderar jag varmt Barcelona. Riktigt bra organiserat, många sevärdheter, en bra stad för annat än bara loppet, plus bra klimat. Kanske lite tidigt på året för vissa (6 mars). Lagom stort också, ca 12000 löpare, blir aldrig trångt. Flack bana, bra för PB. Startgrupp utan kval efter hur snabb man tror man än (4 grupper).

Har inte gjort Paris än, men den står på listan. har fått bra omdöme av många.
#9
19 juli 2011 kl 22:19 Redigerad 19 juli 2011 kl 22:19
Gilla
Dubbelpost
#10
19 juli 2011 kl 22:19
Gilla
Boken konstaterar en hel del saker som egentligen är rena självklarheter. Som att ett fotvalv inte blir starkare av att stöttas underifrån med inlägg, på samma sätt som en svag bro inte blir starkare av att stöttas på mitten underifrån.

Tyckte även det var lite kul att den konstaterade saker som jag själv redan funderat länge på, som t ex varför mina knäproblem försvann efter en lång säsong av vinterlöpning utan dubbar då jag var så illa tvungen att ta fler och kortare steg för att inte vurpa.

Angående barfotalöpning vore det också märkligt om evolutionen har bommat så hårt att mångas löpsteg behöver "korrigeras" för att inte orsaka skador. Tänker definitvt skaffa ett par lågkompenserande lätta skor att komplettera med, dock inte fingerskor. Är övertygad om att vi kommer att se ett uppsving i barfotarelaterade löpskador på grund av att folk inte tränar upp fötterna ordentligt innan dom går över till fingerskor.

En underhållande bok som var betydligt bättre på originalspråk än i översättning.
#11
19 juli 2011 kl 22:46 Redigerad 19 juli 2011 kl 23:06
Gilla
En iskall dag i mitten av mars i år mötte jag plötsligt en kvinna i spåret iklädd endast minimalt linne och skrikande rosa kortkort kjol. Det var en bit ut i skogen, och hon höll respektabel fart. Trodde seriöst jag hallucinerade. Stod bara och stirrade tills hon försvann ur synhåll.
#12
25 juli 2011 kl 23:25
Gilla
Först av allt - Grattis!

Den roligaste löpningen är nog den när man inte bestämt sig på förhand för en distans och räknar meter tills den är över, utan som du gjorde, springer så länge och så långt som det känns bra. Sen får det bli så långt som det blir. Ibland får det bli kort och ibland blir det långt. Försöker lära mig ha den inställningen, men tyvärr är det lättare sagt än gjort många gånger.

Försöker lägga in pass som mest går ut på att springa runt och titta lite och hitta nya stigar och ställen. Dom passen känns ofta mycket enklare än alla gångerna man nöter på standardrundorna.

Äh, löpning ska ju vara kul. Det är så sjukt härlig känsla när den verkligen är det! Kom precis hem från en 15 km-runda. Inspirationen får det att rycka i löpskorna igen. Kanske skulle ut en sväng till...
#13
15 augusti 2011 kl 18:26 Redigerad 15 augusti 2011 kl 18:29
Gilla
Jag kör följande variant:

4 delar havregryn
1 del nötter
1 del boveteflingor
0,5 del pumpafrön
0,5 del solrosfrön

1 del råsocker strö
0,5 del fruktsocker
1 del sirap
1 del grädde

Tillsatser: Bryter itu några järntabletter (granulat, såna man får vid blodgivning) och häller i knäcksmeten innan den kokat klart. Vill man partaja till det lite går det bra att bryta ner lite choklad i smeten också.

Brukar se till att det är lite mer socker i smeten än i vanlig knäck, den blir hårdare då. Vill gärna ha lite mer fett (grädde, choklad, nötter) i än vanligt för att det ska räcka på långpassen.
#14
18 augusti 2011 kl 22:09
Gilla
Testa gärna att lägga in pass utan vare sig mål eller tid. Spring runt och hitta nya ställen, stigar, vägar och platser. Passera en stig och tänk "vart går den där?", det finns alltid vägar att ta som man inte testat förr. Spring bara precis så länge och så långt som känns bra just den dagen. Blir det 1 km så blir det, blir det en halvmara så ok. Spring på puls istället för tid. Spring i ösregn och motvind och låtsas vara vattentät. Spring i knähög snö som en plogbil. Spring till och från jobbet. Spring hur som helst, men att begränsa löpningen till löpband är synd...

Du verkar ju vara på rätt väg nu, så kör på bara!
#15
22 augusti 2011 kl 14:43
Gilla
Väntar med spänning på att se en kille som Buud få bragdmedalj - han om någon är ju kvalificerad. Verkligheten är nog tyvärr annorlunda...
#16
28 augusti 2011 kl 00:45
Gilla
Vet ju att jag inte borde, men va fasen. Räkna gärna in mig om det behövs för att få jämna lag.

Är gärna med i ett snabbare lag om det går (typ 4.00/km plus minus lite beroende på medvind och hemlängtan). Mix eller inte spelar ingen roll.
#17
28 augusti 2011 kl 18:40
Gilla
Aj då, nu ropade jag hej lite för tidigt. Fick just veta av min fru att hon är på jobbresa den dagen så jag är själv hemma med båda barnen.

Jag kanske kan komma loss ändå. Håll en M eller L-tröja till mig. Imorgon vet jag definitivt.
#18
29 augusti 2011 kl 16:14
Gilla
Fick just klartecken! Det kan bli lite tajt med tiden bara, så går det bra att komma lite senare än samlingstiden 17.00 vore det tacksamt.
#19
5 september 2011 kl 20:34
Gilla
Jag har förhandlat till mig ett bättre läge, så jag dyker upp allra senast 17.10 och sluter upp tillsammans med alla andra.

Har precis blivit av med ett halsont så jag var ute och kalibrerade mig idag. Kändes helt ok, men det kanske blir tungt att galoppera på imorgon. Vi får se...
#20
6 september 2011 kl 21:04
Gilla
Trots vindar i tyfonstyrka och iskallt regn som skulle få djupaste november att rodna i jämförelse blev det ju fantastiskt lyckat. Grattis till 2:a-platsen. Synd på dom där 4 sekunderna från förstaplatsen bara...
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >