Löpning Övrigt 106 inlägg 5486 visningar

Sett, mött hört i spåret.

1976 • Göteborg
Administratör
#1
22 augusti 2006 - 22:41 (Redigerad 31 december 2005 - 00:00)
Gilla
Oss emellan, har länge lurat på att dra igång detta ämne. Tänker mig att det har hänt oss en del kul grejer i spåret som inte bara har med löpningen att göra.
Inleder därför med en svårslagen toppnotering för den som intresserar sig särskilt för statistik i kombination med klövdjur.
Under en 13 km runda lyckades jag och Nisse se 7 rådjur 1 älgtjur och 10 dovhjortar. Allt som allt blir detta 5.54 klövar/km.
Det ni joggers!
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Karin M
1984 • Stockholm
#81
10 mars 2010 kl 16:53
Gilla
Vad är det med alla dessa män i olika åldrar som måste ropa något spexigt till en när man är ute och springer? Och oftast med någon spexig gest till. Vad ska man säga?! Ja, det är vinter. Ja, jag är tjej. Ja, jag springer.

Igår blev jag omsprungen av en kille som försökte hinna med en spårvagn. Han tänkte springa mot röd gubbe lite smidigt, men halkade på trottoaren och fick en jäkla fart och rullade flera meter ut i gatan framför en bil som lyckades bromsa.
Lorelai Esplund
1982 • östersund
#82
27 mars 2010 kl 13:14
Gilla
Har inte direkt några roliga anekdoter kring löpandet specifikt. (ny som jag är)
Men kan i alla fall berätta om en älgko med föl vi hade som sällskap för ett antal år sedan.

Hon måste ha slagit läger i närheten av området där vi bodde. Hade alltid sällskap av henne när vi var ute och gick om kvällarna. Ja vem det än var och vad man än gjorde, var det i det orådet så kunde man den sommaren räkna med att älgen dök upp. Älgen slog till och med följe med den lokala bussen under en period. Så jo då, det finns nog gott motionsintresserade älgar!


johan mörlid
1974 • Klädesholmenn
#83
27 mars 2010 kl 14:12
Gilla
Attackerad av ilskna måsar som vaktar sina nyfödda ungar är alltid lite av en Hitchcock upplevelse. Men det ger bra löpartider.
1960 • Örsås
#84
27 mars 2010 kl 14:51
Gilla
När jag bodde i Hyssna, var det rätt ofta jag såg älg och rådjur, men det som alltid var obehagligt, var när man blev attackerad av hundar. Matte eller husse var oftast osynlig, men för det mesta kunde jag bluffa dem med hjälp av James Fixx´s tips: "Det galna löparsprånget", eftersom de också bluffade...
En gång blev jag dock riktigt rädd. Det var när jag hade sprungit ca 11 km på min 16-km-runda, en stentuff runda där min km-tid oftast är minuten över min Gbg-Varvsrunda. Jag rundade en krök på grusvägen och kom öga mot öga med en Grand Danois! Den skällde inte, bara drog upp läpparna och morrade riktigt hotfullt, sedan började den gå mot mig på stela ben... Jag var fastfrusen, kunde inte röra en fena, så rädd var jag... Jag lyckades kväka fram något om: -Hjälp! Lyckligtvis var husse för en gångs skull inom syn- och hörhåll, och ropade på hunden, som tvekade, blev mindre hotfull, och vid andra kallelsen vände och sprang till husse. När jag sedan fortsatte springa var mina ben som kokta spagetti och jag hade svårt att få tillräckligt med luft...
1975 • Göteborg
#85
24 april 2010 kl 20:09
Gilla
Kul tråd. Måste lägga till en liten händelse som inträffade förra sommaren i Skatåsområdet i Göteborg. Det var en varm och skön höstdag och mycket folk ute i mark och spår. Själv hade jag rätt nyligen inhandlat nya tights, och hur skönt det än är att springa i, kommer jag nog aldrig över att man inte är den snyggaste i världen med sådana på.

Toffeljoggar lite för uppvärmning och är rätt fokuserad eftersom tanken är att göra ett tempopass när jag plötsligt ser ett gäng småtjejer en bit framför mig som pekar åt mig och blandat småskriker i falsett och skrattar. Blev ganska ställd, och noterar snabbt fler i närheten som tittar åt mig och pekar och verkar prata sinsemellan.

Försöker diskret titta ner på ben och skor. Är tightsen verkligen så fula? Har dom spruckit i grenen? Har jag trampat i något stort, osv? Ser inget uppenbart och när jag tittar upp igen har småtjejerna börjat huka bakom ett staket och är om möjligt än mer uppe i falsett. Vad har jag gjort? Förvirringen är total.

Då ser jag, rätt plötsligt, att jag var en dryg meter från en avstött älgkalv som var ute och irrade. Naturligtvis var det inte mig folk pekade på utan älgen. Det var bara att låta stackaren passera. Hade jag sträckt ut armen kunde jag nog kunnat klappa på den så nära var det.

Lika delar häftigt och pinsamt. Och tightsen har jag kvar.
1972 • Surahammar
#86
8 maj 2010 kl 17:32
Gilla
Såg lite "vanlig" natur i form av rådjur och harar idag när jag sprang i Rocklunda spåret men längst ut på slingan även ngt som jag inte kan få till annat än ett lodjur.
Var tvungen att stanna och titta lite extra, riktigt skoj att se så pass skygga djur nära bebyggelse.
Lisa Wahman
1974 • Örebro
#87
8 maj 2010 kl 17:52
Gilla
Löper på i godan ro och helt plötsligt från ingenstans ser jag den minsta tant jag någonsin sett, fraktandes två (!) stora (!) madrasser på, jo det är sant, en rullator. Dessutom på en sträcka där det inte direkt finns någonstans att komma från eller till. Jag vet inte hus hon lyckades och fort gick det dessutom. Om hon inte girat in och försvunnit ur sikte hade jag givetvis erbjudit min hjälp även om hon inte direkt såg ut att behöva den ;D Ny motionsform kanske?
1973 • Bollebygd
#88
16 augusti 2010 kl 19:31 Redigerad 16 augusti 2010 kl 21:16
Gilla
Gav mig ut på vad jag trodde skulle bli ett lugnt milpass. Visste ju att den tänkta rundan gick igenom en kohage och jag hade ju sett varningsskylten för tjur tidigare, men förra gången stod de inte mitt i vägen när jag kom. Tog en liten lov runt den mycket nyfikna flocken på dryga tio djur. Tjurar eller kor? Ökade farten försiktigt när jag kommit förbi och sneglade över axeln. Några av tjurarna (säker på det nu) hade börjat springa efter mig. Jag ökade takten vilket fick hela flocken i rörelse. Nu var det bara full sula som gällde. Marken vibrerade av dundrande hovar men jag hade ett litet försprång på de frustande kreaturen. Med hjälp av maximalt adrenalinpåslag gjorde jag mina i särklass snabbaste 200 meter hittills i löparkarriären och räddade mig i säkerhet på andra sidan hagen. Lite kul att ha löparklocka i såna här situationer. Analyserade mina data efteråt och konstaterade att jag maxade 2.25 min/km och pulsen nådde 201 slag. Båda två är nya rekordnoteringar!
Carl Ekstrand
1976 • Hägersten
#89
16 augusti 2010 kl 19:35
Gilla
Härligt Björn! Nu slapp du åka ända tlll Pamplona!
Kajsa B
1987 • Göteborg
#90
16 augusti 2010 kl 20:11 Redigerad 16 augusti 2010 kl 20:13
Gilla
Är mest glad i vad jag inte mötte i våras när jag var ute. Tre av fyra gånger som jag dumdristigt nog sprang utanför byn jag då bodde i, utan vapen eller varningspistol, dök det inom ett dygn upp isbjörn i den änden av byn. Bör då även påpekas att det var under fem månader och detta var de enda isbjörnar som faktiskt vistades i området under våren. Läskig tankeställare varje gång.

Mötte under dessa turer renar, fjällräv, prakteider, tärnor (som var redigt sura på en, påtvingad intervall gav de mig)
1985 • Göteborg
#91
16 augusti 2010 kl 21:01
Gilla
Åh, fan. Kossor som ser så harm-lösa ut...
Åsa
1983 • Fagersta
#92
16 augusti 2010 kl 21:12
Gilla
Sprang längs den "stora" vägen här i mina trakter...och under loppet av tre kilometer hinner 30-40tal fina raggarbilar passera...musik, glada människor och tutor som ven i luften. Riktigt peppande! Som att va med i en 50-tals film...
1976 • Göteborg
Administratör
#93
27 augusti 2010 kl 23:09
Gilla
Idag är det nästan exakt fyra år sedan jag startade denna tråd. Har sen dess mött ett antal djur utan större missöden men idag stod det blodutgjutelse på agendan. Detta efter möte med ett oväntad liten krabat.

Joggade mitt lugnaste längs stranden efter mörkret och slogs av att det redan är höst. Funderade över det faktum att man ser fladdermöss allt oftare men hör dem desto mer sällan. Det var uppenbarligen ömsesidigt. Sekunderna senare är jag och en av dessa vingklädda däggdjur centimetarar från att krocka. I min iver att försvara ansiktet lyckas jag riva mig själv på näsan.

Nu återstår bara att vänta på att huggtänderna växer ut. Får hoppas det timar nästa säsong av true blood...
Jenny Viklund
1983 • Örebro
#94
28 augusti 2010 kl 17:49
Gilla
Blev utsatt för ett practical joke idag. Två små killar vinkade åt mig att stanna och de frågade om jag sett en svart plånbok, vilket jag inte hade. Fortsatte och efter kanske femtio meter såg jag en svart plånbok. Den satt förstås fast i ett snöre och samtidigt som plånboken rycktes undan hoppade en ung lintott modell Emil i Lönneberga upp ur buskaget och nästan skrämde slag på mig.

Påhittiga små kryp jag har i grannskapet, eller hur?

//Jenny
Viktoria
1974 • Stockholm
#95
28 augusti 2010 kl 19:31
Gilla
Jag var på semester i Blekinge och besökte en campingplats. Hade tidigare kollat att det fanns ett 4km långt elljusspår (trodde jag) i anslutning till campingen. Traskade iväg till informationskuren och frågade var eljjusspåret börjar. Gubben såg väldigt road ut men pekade åt ett håll och instruerade mig att följa de gula markeringarna. I ca 1 km var det trevlig stig varefter det hela urartade till 20cm breda plankor som gick ovanpå en sumpmark...
Mattias
1974 • Borås
#96
28 augusti 2010 kl 19:44
Gilla
Jag bor lite off, i slutet på en liten väg ute i skogen. Så det händer rätt ofta att jag ser rådjur, älgar, harar och andra djur på rundan. Ofta möter jag folk som är ute med sina hundar också. Och härom veckan, nästan hemma, så springer jag förbi en stig som går från vägen och in i skogen. Och hör ett morrande och ser två stora hundar komma på stigen, ut ur skogsbrynet.

Höll nästan på att skita ner mig innan jag såg att det kom en kvinna efter som hade hundarna i koppel. Jag är inte hundrädd, men under en sekund var jag redo att springa för livet. Inte för att det hade hjälpt, hundarna hade varit över mig på tre sekunder.
Lotta Olsson
1959 • Svallet
#97
28 augusti 2010 kl 20:32
Gilla
Förra passet mötte jag en hare, som stirrade förbluffat på mej innan den tog det säkra före det osäkra och slank iväg i undervegetationen. Han såg verkligen ut som om han tänkte "VAD i hela friden är DET DÄR???" I dag låg en svart och mycket seg (kall) huggorm bredvid min skogsväg. Den tyckte uppenbarligen att jag var närgången när jag fotade den med mobilkameran och masade sig iväg ut i periferin. Den var otroligt vacker!
1992 • Falun
#98
29 augusti 2010 kl 10:51
Gilla
Jag har hållt på att springa över en orm 2 ggr på elljusspåret i Stångtjärn i Falun. Jag har alltid uppfattat den(dom?) i sista sekund och verkligen tvärstannat, hoppat åt sidan och kutat snabbt framåt långt ifrån ormen!
Jenny Viklund
1983 • Örebro
#99
29 augusti 2010 kl 17:29
Gilla
Igår var det ett practical joke, idag var jag ute på en gammal asfaltväg bredvid ett jordbruk, ganska långt från riktiga cykelvägar och bostäder. Förbi mig blåser en kille på enhjuling. Enhjuling!? Knagglig asfalt, blåsigt som fan och killen cyklar på en enhjuling!?

Umeå är en märklig stad.
1970 • Sala
29 augusti 2010 kl 18:22
1 Gilla
Kanske hör hemma här, kanske inte.

En av mina bekanta körde en 24 timmars. Efter 23 timmar var han skapligt trött och tänkte ge upp men beslöt sig för att "springa" ett varv till, han hade ju trots allt en timma på sig,. Varvet var drygt två km. Han beskrev sin "löpstil" som en blandning mellan hasande och smygande. Efter en liten bit kom en tant med tax i fatt honom där han hasade och frågade honom "-vad är det som pågår här då"?, tävlingen gick nämligen i nån park och hon kunde ju se alla lik med nummerlappar på sig. Han svarade att det var en "springtävling", hon tittade förvånat på honom en stund och gick i väg åt det håll han skulle. Han berättade för mig att han tänkte ta rygg på tanten för att få draghjälp en bit men att det var lönlöst, hon var alldeles för snabb.
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.