Foruminlägg av Julian Eliasson

< < < 1 2 3 4 5 > > >
#1
8 april 2013 kl 23:43
Gilla
5 minuter på tio månade låter inte så troligt men är det sant så är det bra :), mitt pers ligger på 38:16.
#2
8 maj 2013 kl 23:52
Gilla
Jag håller med föregående inlägg (talare) att det är alltid bra att variera och viktigt för att bli en bättre löpare. Tro på dig själv med och ladda upp mentalt är ochså viktigt, träna regelbundet.
#3
22 juni 2014 kl 16:08
Gilla
Beror helt på skulle jag säga om du söker en sko med mycket dämpning (som Mirage) eller en som håller länge, om du är hyfsat stark i ben och fötter skulle jag rekommendera ett par Kinvara för ultraintervaller. Finns många alternativ du får kolla runt. Personligen funderar jag på att köpa ett Hokas för mina kommande långpass då många uppskattar dessa för skor för just det ändåmålet.
#4
22 juni 2014 kl 19:50
Gilla
Amir: Gott att få lite positiv feedback ang hoka, har prövat dem en gång känns "rätt" så dämpade minst sagt svårt att säga när man inte direkt sprungit i dem dock. Kinvara anser jag vara en väldigt dämpad sko för sin låga vikt, dock inte riktigt som hoka såklart eller vissa andra mängdträningskor. ;) Men grym för lite snabbare pass.
#5
28 juni 2014 kl 10:42
Gilla
Hej alla löpare och övriga.
Har nu eller ganska nyligen läst lite om detta enligt mig fruktansvärt intressanta ämne, nämligen kroppens immunförsvar. Läste nyligen en artikel om att de är "bra" att vara sjuk ofta på grund av att det KAN vara ett tecken på ett starkt och aktivt immunförsvar. Har en nära vän som nästan är sjuk hela tiden (6-7 gånger om året) och med detta menar jag i första hand ordentliga förkylningar, detta kan väl inte på något sätt vara bra. Jag själv är väl snuvig 4-5 gånger om året. Är det bra att regelbundet vara förkyld, vad tror ni? Är ni ofta själva sjuka? Är det bra att vara sjuk ofta men väldigt fort bli frisk?
#6
28 juni 2014 kl 20:35 Redigerad 28 juni 2014 kl 20:35
Gilla
Staffan: Det kan ju ha varit det som åsyftades i artikel men detta framgår i så fall inte speccielt tydligt, jag delar länken här så kan du kan den och se vad du tror?

Jag tror att författaren till artikeln kan menade på att regelbunda förkylningar inte nödvändigvis behöver vara dåligt, han kanske menar att man skulle blivit mycket mer sjuk om inte kroppen drabbades av lättare förkylningar och reagerade på dessa.
http://blog.svd.se/maratonbloggen/?tag=forkylning

Anders: Det låter ju rimligtvis som att du har ett bra immunförsvar om du knappt varit sjuk (förutom snuva och sånt) på tio år. Gott att få vara nästan helt frisk så många år. Får man fråga om du äter något speccielt för att vara så kry? ;) ^^



#7
30 juni 2014 kl 23:00
Gilla
Anders: Skräpmat säger du, det skall jag inte ta till mig men handhygien låter mycket klokt. 2-3 påsar chips var en del tkr jag. ;)

Staffan: Kan nog stämma att immunförsvaret borde bekämpa infektionen/sjukdomen snabbt om/när man blir sjuk. Jag är sjuk ganska kort när jag är förkyld min nära vän dock är oftars förkyld ganska länge. Måste tyda på svagt immunförsvar.
#8
4 juli 2014 kl 12:43
Gilla
Jag instämmer delvis på det Peter, fast att det tar hand om sjukdomar innan det uppstår några sjukdomar är det det din teori eller är det vetenskapligt underbyggt? Ibland beror det ju på (om man skall analysera lite extra) i vilken miljö man befinner sig i. Dock är ju vissa sjuka jämt trots miljön som inte är missgynnade för hälsan.
#9
9 juli 2014 kl 18:31 Redigerad 9 juli 2014 kl 18:32
Gilla
Hej alla löpare och sportmänniskor, funderar lite på att införskaffa mig ett par nya löparskor för mängdträning främst men även för lite längre snabbare pass. Jag funderar främst på följande: Mirage eller Cortana, har haft Triumph 10 innan vilka jag trivs med, även sprungit med Kinvara som funkat mycket bra för rätt långa pass. Min fråga är då följande vad tycker ni jag borde välja, tycker miragen jag provsprungit känns väldigt lika nästan vilka"tungskor" som helst, ungefär som mina triumph i dämpning och stabilitet. Cortana, samma dämpning som Triumph eller mindre? Jag är helt "trollbunden" av Saucony så gärna med förslag om dessa, en sko med låg vikt helst. Gärna mer sko än kinvara om det finns någon så lätt sko som uppnår det kriteriet. ;)
#10
10 juli 2014 kl 17:12
Gilla
Dou Pad: Du menar att Mirage kände mer dämpad än triumph? Låter konstigt om jag fattat dig rätt. Har sprungit i Virrata som ochså är saucony, bra för sin låga vikt, dock blir den ganska "sönderägd" av Kinvara tycker jag gällande dämpning främst i hälen. Bra ventilation dock. Tack för tipsen!

Konstigt Vesa att triumph 11 blev tyngre :S, tillverkade lovade ju en reducerad vikt. :O
#11
10 juli 2014 kl 20:52
Gilla
Menar du biffigare (bättre) stötdämpning en triumph? Då måste Cortana vara ännu en av Sauconys "mirakelskor" (även Kinvara) som jag kallar det. Triumph sitter skönt på foten och håller med dig att stötdämpningen är väldigt bra, (kanske inte mer än vad man väntar sig med tanke på dess vikt). 45 funkar bra för mig på triumph, tycker du att Cortana är lik Triumph i storlek? Kanske kan ha 45?
#12
12 juli 2014 kl 13:28
Gilla
Tack för tipset DouPad, låter som en bra ide att kolla den hemsidan. Slutsatsen jag drar är att då att Cortana är ungefär som en 4 mm droppad mängdträningsko men mycket dämpning. Ja vikten är faktiskt väldigt låt runt 270 gram? Får se om det blir cortana nästa, mycket talar för det.
#13
17 juli 2014 kl 20:51
Gilla
Godkväll alla där ute! Jag har funderat på detta ett tag med ont i halsen, eller känningar lite av och till. Ibland kan ju halsont vara helt ofarligt då det kan tyda på torr luft, i mitt fall känner jag oftast rätt hes i halsen på morgonen (ibland) och även av och till under dagen då jag jobbat i sommar. Det har ofta varit rätt varmt här ute på västkusten med rätt hög luftfuktighet, samtidigt som det är en miljö som inte är så bra (tror jag) att befinna sig i under längre perioder. Ibland kan jag känna mig fruktansvärt seg på dagen vilken kan släppa under senare tider på dygnet när jag piggnat till lite, efter kaffet eller liknande. Jag gillar ju att träna så därför måste man i vissa fall vara extra noga med kroppens signaler, jag vill kunna känna att jag kan träna regelbundet iaf 3-4 månader utan avbrott. Min fråga är då: Tror ni det är ofarligt, att träna som vanligt om halsontet/torrhetskänslan försvinner eller skall man avvakta och vänta får ett se om det sker någon eventuell förbättring?
#14
18 juli 2014 kl 17:33 Redigerad 18 juli 2014 kl 17:33
Gilla
Tror inte det Irene, har du upplevt något liknande? Jag kan säga att det ibland kan gå grymt att träna (ibland inte) och kännas bra efteråt. Lite stel i ena sidan av nacken (gjort några skumma rörelser ) har faktiskt gått ner på halsen, dem är sammankopplade ju så kanske inte är konstigt.
#15
26 juli 2014 kl 14:18
Gilla
Haha svalkan i Kroatien den var bra, jag läste någonstans att man förlorar ungefär 10-15 % av sin prestaionsförmåga per 5 grader temperaturökning. Tycker ni detta stämmer? Jag förlorade säkert 5-10 min på fjolårets göteborgsvarv då det var väldigt varmt.
#16
1 augusti 2014 kl 17:36
Gilla
Hej! Jag kollar på detta med nya lättviktskor och funderar på lite på om man skulle införskaffa sig några väldigt lätta (150 gram som maximum helst) med bra, eller hygglig dämpning. Jag har sprungit lite grann i Kinvara 1 och är helt trollbunden av dess otroliga dämpning för sin relativt låga vikt, något mindre stötdämpade än mina triumpt när de var nya (de väger ju visserligen runt 100 gram mindre än dem så inte så konstigt). Problemet är bara att kinvara känns alldeles för dämpad om jag inte springer lika långt som Forrest Gump! Hehe ironi men ni fattar principen, söker en sko med bra dämpning för en framfot mellanfotslöpare främst till låg vikt. Jag har förresten sprungit i Kinvara 4 och anser dem faktiskt klart mindre dämpade en 1 an i hälen. Inte så sköna heller. Har ni några förslag?
#17
2 augusti 2014 kl 14:03
Gilla
Hört talas om dessa Martin tror du det kan funka för Marathon, (om man är vältränanad såklart).
#18
3 augusti 2014 kl 12:13
Gilla
Fivefingers på maran måste verkligen vara tufft, det finns ju alltid dem som tränat regelbundet och stärkt sina fötter under flera år så det mesta går ju. :) Tunnare en FF får man leta efter, Streak lt 2, tack för tipset för kolla upp. :)
#19
3 augusti 2014 kl 18:35 Redigerad 3 augusti 2014 kl 18:36
Gilla
Karl Sjödahl: New Balance Rc 5000 känner jag till, men det förutsätter väl säkert att man är extremt tränad i vader och har starka fötter för att kunna genomföra en mara i dem, framfortslöpning är ju underförstått att man får vara bekant med, om man springer med en så lätt sko, inte så trevligt att sätta i hälen antar jag. Slits inte NB Rc 5000 väldigt fort? Har hört något om detta.
#20
4 augusti 2014 kl 15:25
Gilla
Joakim: mycket tips man får här, Kinvara 1 klarat jag mig gott och väl med på halvmara streak kr 2 är väl dock mycket mindre dämpad än kinvara?

Hur väl man klarar sig är ju högst individuellt. Så är det ju.
< < < 1 2 3 4 5 > > >