Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 1713 visningar

Förkyld - igen!!!

Madeleine Claesson
1967 • Värnamo
#1
20 mars 2010 - 12:29
Gilla
Hur skyddar ni er mot förkylningar?? Andra gången jag är deckad på en månad och jag känner att tiden rinner iväg. Ska genomföra mitt första GBG-varv i maj. Har två små barn hemma som säkert är en del av mina förkylningar. Mottager tips.
1970 • Halmstad
#2
20 mars 2010 kl 13:12
Gilla
Hej!

Trist med infektioner, speciellt de som ej går att bota bara lindra :( Inte så mycket att göra mer än att verkligen vänta ut och ej säta igång för tidigt med träningen. Se till att du får i dig en allsidig kost och glöm ej att sova:) Att stressa upp sig förvärrar bara situationen. Kanske inga jättebra tips, men jag vill bara säga att du ej förlorar så mycket dessa infektionstillfällen, va lugn:) Blir det ännu fler infektioner som kommer tätt så tycker jag det är e ide att gå till läkaren, finns en del bakteriella infektioner som tenderar att sitta i länge och de går att behandla.
Lycka till
1973 • Göteborg
#3
20 mars 2010 kl 14:29
Gilla
Jag är väldigt sällan förkyld. Jag är ganska noga med kost men framförallt väldigt nitisk vad det gäller handhygien. Tvättar ofta händerna nogrannt och ser till att inte peta mig i ansiktet, näsan, munnen eller ögonen.

Lycka till!
1978 • Göteborg
#4
20 mars 2010 kl 22:13
Gilla
Det enda tips jag kan ge är att inte börja träna för tidigt efter en förkylning. Då kommer det en ny som ett brev på posten, i alla fall för mig.
Johan Möller
1974 • Göteborg
#5
20 mars 2010 kl 22:53 Redigerad 21 mars 2010 kl 20:55
Gilla
Madeleine:
Känner igen ditt problem. Jag har varit förkyld 50 dagar sedan i april förra året. Oerhört frustrerande. Har en son i dagisåldern vilket jag tror är en stor bidragande orsak. Sover dessutom mindre än vad jag behöver pga av min sons sovvanor. Och kanske tränar lite för mycket emellanåt. Detta tillsammans gör att jag ofta blir sjuk, misstänker jag. Det jag nu försöker göra är att prioritera sömn. Hålla igen på träningen och inte ta ut mig (för ofta). Och undvika att vistas på dagis direkt efter det att jag tränat (hårt).

Jesper:
Tack för tipset om bakteriell infektion. Det kanske är det jag har. 50 dagar på ett år kan inte vara normalt, inte ens för småbarnsföräldrar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.