Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 2797 visningar

Teamsportia lurendrejeriföretag? Säljer gamla skor.

Kwwk
1985 • -
#1
25 mars 2010 - 21:46
Gilla
Hej.

Jag gick till Team Sportia för att kolla på ett par nya arbetsskor. De tipsade mig om Asics gel tech walker 8. Jag bestämde mej för att ta dem eftersom min flickvän äger ett par likadana som hon köpte 2008. Jag frågade säljaren när skon var tillverkad och hur jag som konsument kunde se det. Han sa "Alla skorna är tillverkade i år, så du behöver inte oroa dig. Här står att den är gjord 2010". Men han visade mig aldrig var det stod.

Jag köpte skorna, och har funderat på hur jag kan se när de tillverkades. Hittade en tråd på jogga.se om detta ämne, där det står att man kan se det på de fyra sista siffrorna i teckenkombinationen i plösen, och att de representerar månad och år. I mina skor står det F361007 respektive F361008, den ena är alltså tillverkad oktober 2008, och den andra oktober 2007. Tyckte detta verkade konstigt men de kan ju faktisk inte vara från framtiden. Jag jämförde skorna med min flickväns, och i hennes stod det F361007 i båda två. Alltså var även hennes skor 1år gamla när hon köpte dem. Även de köpta på Team sportia.

Sitter här arg som bara den. Har mailat Team sportia om en annan fråga, men har inte fått svar på den. Vet inte om jag ska ringa dem imorgon, eller tidningarna.

Någon som vet exakt hur man ser tillverkningsdatum i skor?
Är det någon annan som har haft liknande upplevelser med team sportia?

Mvh
kwwk
Rickard Dömstedt
1970 • Landvetter
#2
25 mars 2010 kl 22:23
Gilla
De är väl som alla andra företag. Köper in billigt och säljer dyrt. Gå tillbaka med de gamla skorna och kräv tillbaka både pengar och en ordentligt ursäkt. Är inte ens säkert att säljaren visste vad han pratade om. Det han sa kan mycket väl komma från hans chef. Men visst är det förjävligt! Vi köper skor för flera tusen varje år. Men de kan inte ordna en enkel datummärkning på dem. Men den datummärkningen du läst är riktig. Jag har själv ett par nyinköpta asics som är tillverkade i oktober förra året med samma typ av datummärkning som du har.
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#3
25 mars 2010 kl 22:31
Gilla
Om du ska ha dem som arbetsskor, och du inte jobbar som löpare, så kommer det inte att göra någon skillnad överhuvudtaget om skorna är tillverkade för två år sedan eller förra veckan.

Att det hinner gå ett år från ett par skors tillverkning och när de säljs i butiken är inte heller särskilt konstigt. De ska ju tillverkas, hamna på något lager i tillvekningslandet, fraktas till Europa, skickas till Sverige, ligga i ett svenskt lager och sedan ut till butik där de kanske inte säljs direkt.

Men det är förstås dumt att få fel upplysningar från affären.
Kwwk
1985 • -
#4
25 mars 2010 kl 22:36
Gilla
Tack för svar.
Jag ska kontakta dem imorgon, och fråga vad det är för butik de driver. Konstigt att de säljer 3år gamla skor till NY pris, de var INTE på REA.

Jonas: jag frågade faktiskt när de var tillverkade, han ljuger, och denna modell är arbets/jogging sko, enligt säljaren fungerar den som båda delar. Jag går ca: 3mil om dagen i mitt arbete, och det är viktigt för mig att ha en bra sko då.

Tack igen för bra svar!

Mvh
Kwwk
1963 • Bromma
#5
26 mars 2010 kl 09:31
Gilla
3 mil?!? Får man fråga vad du jobbar med?
1964 • Perstorp
#6
26 mars 2010 kl 09:40
Gilla
Kan han vara lapplisa?
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#7
26 mars 2010 kl 10:44
Gilla
Att affärerna (även) säljer gamla skor är kanske ingen nyhet, alla reaskor är nog minst ett år och ibland ser man utgångna modeller (inte bara förra modellen utan även den dessförinnan)

Team Sportia brukar annars vara ganska duktiga på att rea ut gamla modeller till riktigt bra priser - det är i alla fall min erfarenhet.

Jag tycker personligen inte att du skall betala fullt pris för 3 år gamla skor, dock är det de som sätter priset.

Men att den där säljaren ljög dig rakt upp i ansiktet (alt. inte hade någon koll alls) är ju grymt oproffsigt.

Gå tillbaka med skorna och tala om att de gjort fel som lurat dig.
Förhoppningsvis gör de inte om samma misstag.
Jonnie Pettersson
1963 • Kimstad
#8
26 mars 2010 kl 12:30
Gilla
Plösen?????... en säljare på Team Sportia sa att på Asics ser man tillverkningsperioden om man tar ut sulan och kollar i botten på skon!
Tyvärr har jag inte kvar några Asics så jag kan dubbelkolla...
Kwwk
1985 • -
#9
26 mars 2010 kl 12:55
Gilla
Så då är det uppklarat. Jag ringde Team Sportias huvudkontor för någon timme sedan.
Började med att frågade om det gick bra att jag spelade in samtalet. Varpå han från huvudkontoret sa att han ville ringa upp mig senare. Det var okej med mig. Det går kanske 20minuter så ringer det i min mobil. Då är det chefen från min "lokala" butik där jag köpte skorna som ringer. Alltså måste någon på huvudkontoret letat upp mailet jag skickade för flera dagar sen, och sedan direkt kontaktat min butik.

Han förklarade att det inte har gått rätt till här och att han vet vem säljaren var som gjort detta. Han gav mig sitt telefonnummer och sa att han personligen ska möta mig och ge mig nyaskor anpassade för mitt arbete nästa gång jag är i butiken. Blev även tackad för att jag sa till om detta.

Så det är skönt att det löste sig.

ps. jobbar inte som lapplisa ds.

Mvh
Kwwk
1960 • Skåne
#10
26 mars 2010 kl 14:16
Gilla
Inte lapplisa, hmm då finns det bara ett yrke kvar då och det är lappkwwk!

Vinner jag något när jag gissade rätt? ;D

Men jag håller med om att det var fult att luras om åldern på skorna. om han inte visste kunde han ha sagt det. Annars brukar de vara väldigt hjälpsamma i affärerna, tycker jag. Även när säljaren har en annan åsikt än jag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.