Löpning Avancerad träning 3 inlägg 3171 visningar

Scandinavian Training Camp - erfarenheter?

1963 • Bromma
#1
23 oktober 2007 - 07:22 (Redigerad 30 december 2006 - 00:00)
Gilla
Hej!

Finns det någon som har erfarenheter av Scandinavian Training Camp? Hur funkade det? Var det prisvärt? Gav det något? Ska man välja fysisk helpension eller är det billigare att plocka russinen ur kakan? Vad hade du för förväntningar? Infriades de? Vilken typ av löpare passar det bäst? Nybörjare/Medel/Elit eller alla?
1976 • Tullinge
#2
23 oktober 2007 kl 09:37 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Tjena
Jo det är både prisvärt och trevligt.
Finns löpare i alla nivåer så det finns alltid någon att haka på det är ca 150 löpare där samtidigt.
Jag körde fysisk helpension, Det tjänade man på för att det är inte billigt att gå ut och äta i Monte Gordo.
Jag har lite bilder från resan på facebook.
Anders Berglund (Algarve Training Camp 2007).
Otroligt rolig och givande resa som jag verkligen skulle rekomendera alla.
Bergspassen är något helt otroliga. :)


1956 • PARTILLE
#3
24 oktober 2007 kl 07:57 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
STC var mycket rolig och samtidigt mycket avkopplande. Jag var där i år. Prisvärt. Njaa... Springtime är av tradition alltid dyra. Men låt mig säga så här. Med tanke på att det är en specialkomponerad resa med inriktning på träning, så är det helt OK.
Om Du åker dit utan den fysiska helpensionen, så får Du inte ut så mycket mer än vistelsen. Den tycker jag att Du skall ta, utan tvekan. Maten var bra, inte i världsklass. Men har man varit ute och tränat så bedömer man maten inte så mycket. Och det var skönt att inte behöva tänka på maten hela tiden. Det var i princip lunchen man fick fixa själv. Ett mindre problem.
Sedan säger dom att alla kan vara med det finns nivåer för alla. En liten sanning med modifikation, tycker jag. För att få ut det mesta av det bör Du utan problem kunna springa snabbare än 6 min/km. Det ger inte så mycket för långsammare löpare, som bara blir frånsprugna.
Att missa bergspasset i Odoleite är på snudd tjänstefel. Jag tyckte den veckan var helt fantastisk. Jag inser med facit i hand att skall man åka ner en gång till, så bör man välja två veckor. Tyvärr lär jag inte kunna åka ner 2008, inte som det ser ut just nu i alla fall. Ekonomin tillåter inte och inte jobbet heller, ser det ut som.
Jag har också en massa bilder på min hemsida, som Du kan kolla in. http://www.manning.nu/stefan/
Det är ett balsam för själen att springa i vattenbrynet på en 2 mil lång sandstrand. Går inte att förklara, måste upplevas. Mitt bästa minne är bergspasset och när jag och Carina hade en privatträning på stranden med Alfred Shemweta (finns i bildgalleriet). Jag var nere under ultraveckan
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.