Löpning Skador & Rehab 25 inlägg 2789 visningar

Benhinnorna-Råd och hjälp tack!

Maria Wernersson
1976 • Storvreta
#1
13 juni 2009 - 13:34
Gilla
Jag har tidigare i mitt liv genast fått ont i benhinnorna när jag sprungit. Men då sprang jag med dåliga skor, så jag har tänkt att det var orsaken då. Nu köpte jag riktiga skor i mars och det har gått bra att spring. Men jag har samtidigt tagit det lugnt med asfallt och försökt att springa i skogen eller i väggrenen.

Men nu till problemet. I torsdags när jag sprang märkte jag att jag hade ont i ena benhinnan. Hade det redan lite innan faktiskt trots att jag inte sprungit på några dar. Konstigt!! Gjorde mer ont när jag sprang, men jag fortsatte och tyckte det gav med sig efter typ 3 km. Kändes dock hela tiden. Nu sprang jag alldeles nyss drygt 5 km och benhinnorna kändes direkt. Nu på båda benen, innan var det bara vänstra. Jag undrar nu vad detta beror på? Gick i klackskor (dock låga) hela förra lördagen på ett bröllop. Kan det vara det??(Är inte klackskomänniska) Eller beror det på att jag succesivt sprungit längre sträckor och för mycket på asfallt? Att benhinnorna klarade sig så länge inte sträckorna blev för långa och många? På Löplabbet sa de att jag kanske skulle behöva inlägg, men att jag skulle känna och se. Trodde ju tills nu att jag inte behövde det eftersom benhinnorna inte kännts av. Nu vet jag inte: Vad råder ni mig att göra nu?? Jag vill ju nu sträcka mig mot att springa en mil och så blir det så här! :( Så frustrerande!!! Hjälp!
< < < 1 2 > > >
1970 • Sala
#21
3 maj 2010 kl 14:45
Gilla
Kortare löpsteg, landa inte på hälen så mycket. Stretcha vaderna massor. Kyl skenbenen med iskallt vatten i duschen efter löpning för att minimera skadan. Mellan löpturerna kan du värma benen med rehband eller linda med fetvadd för att maximera genomblödning.

Spring inte om du känner av dem! Kör nåt annat då i stället.
Andreas Ericsson
1979 • Göteborg
#22
3 maj 2010 kl 22:56
Gilla
Blev av med mina vadproblem genom att värma upp ett par km sen stretcha ordentligt
Lina
1984 • Bromma
#23
4 maj 2010 kl 00:34
Gilla
Jag har öppnat upp krig mot mina benhinnor, läs om min "kamp" på min blogg :)
http://linastraningsblogg.blogspot.com/
Nathalie B
1970 • Stuvsta
#24
4 maj 2010 kl 01:53
Gilla
Ja du detta eviga problem med benhinnor.

Har fått samma sak, men nu vilat från löpning (och nästan alla annan träning) i två veckor. Ska ta mitt första löppass på onsdag efter vilan och se om det givit med sig. Hoppas verkligen det då jag verkligen saknat att springa.

Min läxa blev att aldrig gå direkt från terräng till asfalt samtidigt som man ökar distansen. Det dödade benhinnorna rejält, trots fina skor, inlägg och långsam takt.
Jag hoppas mitt funkar bra på onsdag.
Lycka till!
1980 • Västerås
#25
4 maj 2010 kl 18:12
Gilla
Jag har kämpat med mina benhinnor i ca 4 ÅR nu.
I år är första gången jag känner att det kanske kommer att fungera.

Det jag har gjort annorlunda i år är att börja extremt försiktigt.
Ett lugnt pass i veckan, körde jag i typ 2 månader, och sedan försiktigt gå upp till två, men då dra ner på sträckan, och jag springer aldrig mer än ca 70% av min kapacitet, och aldrig på ojämna underlag. Spåret blir bara värre för mig - asfalt fungerar bäst för mig.

Lycka till!

< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.