Löpning Avancerad träning 5 inlägg 792 visningar

Plötsligt kraftlös

1965 • Mölndal
#1
16 maj 2010 - 19:55
Gilla
Jag har tränat ungefär som vanligt den senaste månaden, dvs 3-4 gånger, 5-6 mil i veckan. Förrförra veckan körde jag intervaller på tisdan, på torsdagen och lördagen sprang jag tävlingar (10 km). Tisdan veckan efter körde vi tusingar och på den andra tappade jag all ork och fick jogga ner och avbryta. På torsdagen körde jag ett lugnt terrängpass utan problem. Idag körde jag en lång uppvärmning och körde sedan 7 kilometer i tänkt varvsfart. Efter bara några kilometer var det kört och jag fick ta det lugnt igen. Resten av dan har jag varit helt slut. Jag tror inte jag är allergisk mot något (har iaf inte haft problem med det förut). Jag ska ringa doktorn imorgon men det vore intressant att veta om någon annan har råkat ut för något liknande?

Tomas
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#2
16 maj 2010 kl 20:23
Gilla
Jag är inte så särskilt väl insatt och springer inte intervaller å så, men det kan inte vara så "enkelt" som att du bara överansträngt kroppen lite, så den behöver längre tid å återhämta mig? Jag kan känna mig helt slut ibland efter vanliga ganska korta pass utan å riktigt veta varför, men då intalar jag mig att det bara är kroppen som är trött, att jag kanske tränat för mycket på sistone eller något.. Men jag är kanske egentligen inte rätt person att uttala mig för mycket. Hoppas du snart känner dig bättre
Söderluffaren
1963 • Tungelsta
#3
16 maj 2010 kl 20:30
Gilla
Sätter en slant på Åsas teori - överträning.
1965 • Mölndal
#4
16 maj 2010 kl 20:31
Gilla
Det kan vara så, jag körde ju två hårda tävlingar med kort tid emellan. Men jag tycker att jag har haft lång tid att vila efteråt och nu har det ändå gått mer än en vecka sen sista tävlingen...
1958 • Göteborg
#5
16 maj 2010 kl 20:43
Gilla
Jag är inte heller någon expert på området men jag tror som Åsa att du behöver vila. Har du tävlat två gånger (1mil) med bara en dags vila emellan loppen och sedan ger du dig på tusingar på tisdagen.
Det går ju inte att se dina tider men jag utgår från att du håller betydligt högre fart när du tävlar än när du tränar.
Jag tror inte att du förbättrar din kondition genom att kämpa mer den här veckan. Du är säkert i väldigt bra form redan.
MITT RÅD ÄR: Unna dig att vila fram till varvet. Sov ordentligt och ät och drick ordentligt men bara lite mer än vanligt från t.ex. onsdag.

Jag kan berätta att jag lufsade runt mitt första Gbgs-varv förra året efter att ha bestämt mig den 24 april (ca tre veckor kvar. Köpte en plats) Hade som du förstår INTE tränat tillräckligt mycket, bara betydligt kortare sträckor (max7km)
Sprang 8:an i Skatås 2 varv söndagen innan (den längsta sträckan i mitt liv) och vilade sedan till varvet.
Jag tog mig runt men det var ju ingen rekordtid direkt men dock ett rekord för mig som jag var stolt över :)
LYCKA TILL!!!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.