Löpning Tävlingar & Motionslopp / Broloppet 50 inlägg 6086 visningar

Det fantastiska Broloppet.

1981 • Skövde
#1
12 juni 2010 - 20:20
Gilla
Efter nederlaget vid gbgvarvet får jag springa detta fantastiska lopp och allt bara stämmer. Ingen trängsel, skön medvind samt helt fantastisk omgivning! Jag säger bara tack! Hur har det gått för er andra?
< < < 1 2 3 > > >
1957 • Halmstad
#21
13 juni 2010 kl 15:55
Gilla
För många av oss som startade i blå gruppen var det inget fantastiskt lopp. Där var det rörigt och den långa vägen till starten drog sönder fältet. Långsamma löpare hamnade bland snabbare och drog ner farten. Det var ett lätt lopp att springa med så stark medvind, men kaos i starten och allt för trångt för att springa fullt ut tar ner intrycket.
Avsaknad av info mm. och köer överallt gör att jag håller med om att det Broloppet var en besvikelse. Att tiderna som kommit är fel är ett tecken på att arrangören inte har kontroll.
Magnus Sjöberg
1977 • Trelleborg
#22
13 juni 2010 kl 18:18
Gilla
såg resultatlista med splittider på spartas hemsida, men det är fortfarande bruttotider. Min tid är ca 1.30 sämre hela vägen än min egen klocka, stämmer rätt bra med mina uppskattningar. I övrigt tyckte jag att det var ett bra arrangemang, men tidtagningen är en riktig fadäs om de inte får fram nettotiderna.
Marie Sandblom
1974 • Munkedal
#23
13 juni 2010 kl 18:20
Gilla
Jag startade i orange grupp och är också missnöjd med arrangemanget.
Jag läste väl inte informationen jättenoga, så jag hade missat att det inte servarades sportdryck förrän dom två sista stationerna, vilket kan har påverkat min fullständiga genomklappning vid 16 km. Vid det två stationer det skulle finnas sportdryck fanns bara muggar på backen som vittnade om att där funnits tidigare...
Tyckte det var svårt att ladda innan eftersom man fick stå i långa toalettköer, hade rätt många kilometer promenad i benen innan starten väl gick, var tvungen att lämna väskan innan man ens hunnit äta brödbiten man fick efter långa köer osv.
Har även rätt bevikna anhöriga som satt bänkade med mobilen i handen kkl 16 och väntade på smsrapporter. Att tiderna inte fungerade är faktiskt helt oförlåtligt...
Taina Visandius
1968 • Halmstad
#24
13 juni 2010 kl 20:24
Gilla
Jag som startade ca 16.10 i den blåa gruppen är allmänt nöjd med egen prestation (personbästa med ca 8 min) men det finns en del att önska i jämförelse med Göteborgsvarvet gällande arrangörernas prestation. Jag har förstod att detta var ändå välorganiserat jämförelse med tidigare brolopp. Inte heller jag har fått några sms trots att det gått 26 timmar efter målgång. Varvet har ju gått över 30 gånger vilket broloppet inte har och skulle gärna göra om det om det ska gå över bron. Nästa år är det ju en mer vanlig halvmara utan att springa över bron så jag kommer inte att springa det "broloppet".
Håller med att det var för lite baja-major och det var dålig beräkning på sportdryck. Vem som helst kunde ta vilken väska som helst vid målgång, ingen kontroll alls. Det tog mig ca 1 timme från det att jag lämnade målområdet tills jag var framme vid Malmö C. Jag hoppas på bra bilder från loppet.
Pekka
1966 • Kalmar
#25
13 juni 2010 kl 20:31
Gilla
Först en lite kritik mot övriga deltagare.
Jag startade i gul grupp (2-2:15) men efter promenaden till starten stod jag bakom 1:55 ballongerna så jag tänkte att jag försöker hänga på här istället. Det gick bra genom tunneln men sedan växte luckan.
Det som slog mig när jag sprang genom tunneln och resten av loppet för den delen, var alla dessa i blå startgrupp som jag sprang förbi. Man kan tycka att folk borde ha lite mer självinsikt över hur bra man presterar och inte anmäla sig en för snabb startgrupp och på så sätt bromsa för andra. Visst att några kanske förberett sig dåligt eller varit lite krassliga men så många i blå grupp som sprang riktigt sakta mitt i körbanan.

Efter två Göteborgsvarv måste jag säga att arrangemanget var ganska mediokert skött.
Nummerlappar och bussning över gick smärtfritt.
Som andra påpekat var det alldeles för få toaletter i Kastrup. Man får vara glad att man är kille.
Tidtagningsmattorna på bron täckte inte båda körfälten så vid 10km var det många som missade mellantiden. Likadant var det vid 15km men då tänkte fler på att det var korta mattor.
Drickaborden var alldeles för korta så det var rent kaos, särskilt vid första bordet efter tunneln. Där tappade jag 40 sekunder innan jag lyckades få tag på en vattenflaska och fortsätta. Däremot så gillade jag de små flaskorna och det smaksatta vattnet tyckte jag om.
Efter mål var det en plågsam vandring genom ett alldeles för smalt spår. Vinden kylde och man bara längtade efter sin väska med överdragskläder.
SMS tjänsten behöver jag nog inte kommentera mer.

Trots arrangörsstrulet så är jag ganska nöjd. Turen genom tunneln och över bron var lite spännande det är ju inte var dag man får sätta fötterna på Öresundsbron.
Tack vare vinden så gick det riktigt bra och jag kände mig väldigt pigg efter målgång.
1956 • Lund
#26
13 juni 2010 kl 21:05
Gilla
Mera beklagan.

Ballongkillarna som var farthållare till 1:30 verkade inte hålla sitt schema och jag beräknar att de fyra första missade med c:a en minut och de nästföljande fyra med c.a 2 minuter.

Scheisseslött.
Mikael Lundberg
1966 • Gråbo
#27
13 juni 2010 kl 21:40
Gilla
Fan, springa med ballong i den vinden kan inte ha varit lätt. Är det ingen som reagerade över värmen i tunneln. Det bara dröp av svett om mig. Och sen ut på bron och vinden. Då började jag nästan frysa. Dessutom trodde jag ett flygplan höll på krascha i tunneln men det var ljudvågen. Shit va rädd jag blev första gångarn. Otroligt roligt att ha sprungit över Öresundsbron men som sagt arrangemanget kunde varit bättre. Jag frös rejält i kön efter målgång. Grattis alla till pers. Själv hindrade smärta i höft och knä någon tid för min del. Missade uppsatt mål med ca 30 minuter, Men va fan. Nu är det gjort. Aldrig sett så många kissandes människor samtidigt.
1956 • Lund
#28
13 juni 2010 kl 21:47
Gilla
Ballong i medvinden är rena dopingen.......
1956 • Tygelsjö
#29
14 juni 2010 kl 01:47
Gilla
Att det blev kaos i mål och trångt där kan väl bl.a bero på att det kommer så många löpare in samtidigt. Att man skulle ha bredare "gata" efter mål kan jag hålla med om. Sedan att det är bättre i mål på gbg varvet har ju bla sin orsaker, hela löparbanan att gå in på och att löparna kommer mer utspridda i mål
Mattias A
1967 • Lund
#30
14 juni 2010 kl 05:43 Redigerad 14 juni 2010 kl 06:00
Gilla
Trängseln i målgången kan väl delvis berott på att sportdrycken var slut, i alla fall när jag gick i mål

Red: Första halvan sprang jag om riktigt många (startade i närheten av 1:40 ballongerna), varav en del gick(!) Var de överoptimistiska, hamnade de fel av misstag eller ställde de sig med flit i fel startgrupp? Andra halvan var jag en av dem som många fick springa om (sorry), jag var helt enkelt för dåligt förberedd för att nå mitt mål, trots den goda medvinden. Jag upplevde det dock aldrig som paniktrångt förutom precis i starten och precis i målet (i alla fall inte om jag jämför med 2008 när jag sprang i startrupp 8 i Lidingöloppet och startgrupp 7 sprang fel och fick vända...)
1972 • Partille
#31
14 juni 2010 kl 06:47
Gilla
Fulvatten-borden var bra, om man unvek den ½halvan av bordet.

Allt verkar löst på en klackspark, eller inte ens det. Som exempel, att stå och dela ut nummerlappar (MAI i Köpenhamn) och inte vet att säkerhetsnålarna låg gömda i chipspåsen?

Ändra mig från att avstå MAI, till att vara skeptisk till Skåne då många skåningar varkar tycka att det var helt okej arr.
1981 • Skövde
#32
14 juni 2010 kl 07:26
Gilla
För min del var är broloppet fortfarande en mycket bättre erfarenhet än tex. gbgvarvet. Här var det betydligt mindre trängsel och det gick att springa i sin egen takt på ett helt annat vis. (På Gbgvarvet får man ju tidvis trängas på cykelvägar vilket är pinsamt dåligt). Fast det är även ganska pinsamt att man själv måste sköta sin tidtagning här på broloppet.

Mina erfarenheter är dock från röd startgrupp och jag kan inte uttala mig om hur det var längre bak.
1972 • Partille
#33
14 juni 2010 kl 12:36
Gilla
Synd om dom som är allergiska mot citrus. Inget vatten på hela!
1981 • Skövde
#34
14 juni 2010 kl 14:09
Gilla
hmm... det var väl citronsyra i vattnet och inte citroner? Så alla ska ha kunnat dricka vattnet...
1972 • Partille
#35
14 juni 2010 kl 14:44
Gilla
Från flaskan
"Vatten med en twist av citron och lime."
1981 • Skövde
#36
14 juni 2010 kl 14:59
Gilla
Jag har för mig att jag läste att de var smaksatta med citronsyra,tyvärr så har jag ingen förpackning kvar att titta på. Jag tror inte heller att de kan vara så klantiga att de skulle ha en dryck som så många inte tål. Någon som har kvar en förpackning?
1971 • Malmö
#37
14 juni 2010 kl 15:53
Gilla
Gå ner till Bunkeflo eller Ribban.. dom flyter i land där efter hand.
1981 • Kristianstad
#38
14 juni 2010 kl 22:22
Gilla
I drycken var det "Vatten, surhetsreglerande medel (citronsyra) och smakämne.

Ingen höjdare att bara dricka det en hel dag. Innan jag upptäckte det hade jag slängt min vattenflaska som jag hade innan loppet. Iofs så hade kanske det vattnet inte räckt så långt med tanke på värmen i tunneln. Jag trodde jag skulle kollapsa där, men lite frisk luft gjorde susen.
Martin Magnander
1976 • Helsingborg
#39
14 juni 2010 kl 23:58
Gilla
Bra stämning, sol, vinden i ryggen, vacker horisont, mycket bättre blir det inte enligt mig. Hyfsat bra med space att springa på också, men lite småjobbigt när man ville kryssa sig fram.

För min del blir det fler brolopp om det arrangeras fler vill säga =)



Jim Sjöberg
1971 • Helsingborg
#40
16 juni 2010 kl 18:47
Gilla
rtfarande så förbannad över detta piss-arr. att jag inte ens orkar skriva allt som var fel alt. kass, men...nåt litet måste jag ändå häva ur mig! ;-)

Är det inte Sparta som arrangerar Köpenhamns Marathon?

Som "laglydig" svensk så lämnade jag min väska med överdragskläderna på lastbilen innan utsatta sistatiden, ställde mig i toa-kön (där jag fick stå i 1 timme) och stod och lyssnade på speakern som bad folk att lämna sina väskor ända till 20 minuter efter sistatiden!?!?

"Vatten med en twist av citron och lime." påminde sig ganska påtagligt när jag (varm och trött) glatt hällde innehållet från en flaska över skallen!
"Vatten med en twist av citron och lime." är inte att rekommendera i ögonen! :-D

I övrigt är jag missnöjd in i själen!

Men det var roligt att heja på 2 andra Jogg:are varav den ena till och med tog sig tiden att hålla mig sällskap i ett par minuter innan han försvann mot horisonten! :-)
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.