Löpning Träning 36 inlägg 1229 visningar

Stor utmaning väntar idag...

1968 • Löndala
#1
27 juli 2010 - 09:27
Gilla
Idag ska jag jogga 8 km för första gången på över ett år. Vädret väntas bli soligt med en temperatur på ca 22 grader. Jag tar med mig ett vätskebälte laddat med vatten, fyra flaskor med 2 dl ivarje. Rundan jag valt ut har jag testkört med bil för att se hur lång den är och så att jag inte joggar vilse. Det blir asfalt hela rundan runt.
Kroppen känns bra, har joggat 6 km som längst för typ några veckor sedan så jag tror att 8 km kan vara realistiskt. Det är värre med det mentala. Jag är grymt nervös inför uppgiften, bara min man och dotter vet om mina planer och de har väl lite slappt önskat lycka till. Att jag är så nervös begriper jag inte riktigt...har intalat mig själv att jag är väl förberedd och att jag ska försöka njuta av joggingturen, men ändå, lika väl är jag nervös..

PS: Vågar inte ta tid på rundan, det skulle sänka mig totalt, tror jag...

/ulrika
< < < 1 2 > > >
Mattias
1974 • Borås
#2
27 juli 2010 kl 09:41
Gilla
Det kommer att gå fint, försök att inte tänka på hur långt du springer, se till att ta det lungt i början så att du blir varm. När du har hittat ett bra tempo, låt det flyta på. Jag försöker undvika "inte" och "nej"-tankar när jag blir trött, tänk positivt!

Sen undrar jag om du verkligen behöver så mycket vatten med dig, men det vet nog andra bättre.
Mia Emilsson
1966 • Trollhättan
#3
27 juli 2010 kl 09:53
Gilla
Det fixar du! Lämna klockan hemma, dit mål är att ta dig runt. Tiden har jag fått lära mig (av många på jogg.se) inte är viktig. Skriv gärna hur det gick.
Lycka till!
1971 • Trollhättan
#4
27 juli 2010 kl 09:54
Gilla
Lycka till och ha en härlig tur! Ta det lugnt, titta på omgivningarna och tänk på hur fantastiskt det är att kunna springa. Klart att du ska ta tiden - tror du kommer att bli positivt överraskad!
Erika Schönborg
1966 • Vallda
#5
27 juli 2010 kl 09:58
Gilla
Lycka till, klart det går bra. Det är ju bara att anpassa farten.

Fast jag blir lite nyfiken... "Idag ska jag jogga 8 km för första gången på över ett år." Vem är det som springer i din löpdagbok, har du en skugg-löpare?
1971 • Trollhättan
#6
27 juli 2010 kl 10:01
Gilla
@ Mia: Såg precis ditt inlägg. Vi ger visst lite olika bud om klockan... ;-)
Klart att man ska göra det som känns bäst. Men för en del (som jag) så är det alltid roligt att ha en tid att jämföra med nästa gång. Om man själv tycker att tiden blev dålig - desto större utrymme för förbättringar!
Oldboy
1952 • Danderyd
#7
27 juli 2010 kl 10:59
Gilla
Ha kakan och äta den: Kolla klockan när du ger dig av, se hur lång tid du var ute när du kommer tillbaka. Då behöver du inte bry dig medan du är ute och har ändå en tid som du nog lätt slår nästa gång. För den här gången gäller det att ta det tillräckligt lugnt i starten och sedan springa i ett tempo du tycker är skönt. Njut av att du får vara ute länge och inte behöver ta i mer än lagom. Det är skönt att springa!
Jenny
1979 • mölndal
#8
27 juli 2010 kl 11:46
Gilla
Lycka till detta fixar du!
1981 • Dals-Ed
#9
27 juli 2010 kl 15:56
Gilla
Ja, ut och njut så mycket det går under tiden du springer. Hoppas verkligen du fixar det så stort lycka till!
Johansson
1977 • Göteborg
#10
27 juli 2010 kl 17:35
Gilla
Lycka till du kommer säkert fixa det galant :)
1968 • Löndala
#11
27 juli 2010 kl 22:31
Gilla
Tack för alla tips och peppning! Det värmer verkligen!

Men nej, jag grejade det inte...

Vid 6 km var jag bara tvungen att stanna, sätta mig i skuggan och dricka upp det som var kvar av de fyra decilitrarna som jag tog med mig ut på rundan. Hade tokfrossa, mådde illa och jag vet inte vad, mådde konstigt. Satt länge innan jag promenerade de två km tilbaka till bilen.

Nu mår jag ganska bra igen och ser redan fram mot mer träning hemma på mina vanliga grusvägar innan jag gör ett försök till på denna 8 km runda.

Nu en förklaring till varför jag inte bryr mig om klockan....
@ Erika: Jag köpte ett löpband för snart 2 år sedan i 40-årspresent till mig själv. Där kan man verkligen hålla koll på tider vilket jag gjorde på sekunden varje gång jag sprang på bandet. Det gick bra för mig kan man säga att jag tyckte även om jag inte kunde begripa varför det var så mycket jobbigare att springa ute i naturen med samma hastighet. Jag blundade för detta konstaterande och fortsatte träna och var lycklig, ja överlycklig, för att det gick så lätt att springa 30 - 35 km iveckan på tider runt 5, 30 / km. Nu är vi framme vid Varvet 2009. Gick i mål på 2 och 39. Kunde inte fatta den usla tiden med all min träning. Tog kontakt med en springklubb som hyggligt nog analyserade min träning och konstaterade att jag borde ligga på 1 och 39 i stället. Samtidigt fick jag ont i höften, samtidigt försvann motivationen till att träna. Samtidigt gick jag in i väggen som en del uttrycker sig. I Januari ir år sprang jag milen igen två torsdagar i rad men hade ont fortfarande. Gick iväg till sjukgymnast som tittade på mitt löpsteg på ett löpband och nu är vi framme vid KRASCHEN...Sjukgymnasten kontaterade att alla mina tider som jag trott var bra var helt fel. Hade blandat ihop miles/hour med km/h. I själva veket visade mitt löpband km/h och inget annat. Hela min träning och framförallt det mentala kändes %&¤#"!"#%- ursäkta min franska. Hela våren nu har jag jobbat med mig själv att få in i skallen att jag måste börja om från där jag är, där jag kan utifrån mina usla förutsättningar. Men mest måste jag jobba med att be om ursäkt för att jag i mina tankar faktiskt lekt med tanken att ha varit kanske liiiiiiiiite bättre än ett blåbär. Men det är jag inte. Jag är ett blåbär som vill fortsätta röra på mig, sluta kalla det att jag springer och börja acceptera faktum att jag är en joggare, har alltid varit en joggare och kommer alltid att vara en joggare.

Det här blev långt.....men det känns lite som om jag har erkänt något som varit fel av mig. Alla mina tider för 2009 och januari 2010 här på jogg öpnskar jag att man kunde sudda ut eftersom de inte stämmer med vem jag är. Det ger en falsk bild som jag skäms över...

Dagens misslyckande skäms jag inte över. det värsta har jag redan gjort nämligen att upptäcka mina väldiga brister vad gäller tider. Därför tar jag inte tider längre eftersom jag vill känna att det är kul att röra på mig och vill fortsätta med det.

Hoppas nu att ni inte tröttnat på att läsa detta långa.

/ulrika

Walker67
1947 • Växjö
#12
27 juli 2010 kl 23:20
Gilla
Går det inte att redigera eller ta bort det som är felaktigt inlagt ? Fö tycker jag inte du skall skämmas över dina tider, tror inte det är så många som lusläser vad som är inlagt. Själv har jag inte lagt in något alls, då jag inte tror att de är så intressanta för andra.
Hoppas inte du tröttnar efter din "bekännelse" utan stryker ett stort streck över alltihop och börjar om från scratch. För din hälsas skull är det viktigt att träna och röra på sig, det har du igen i det långa loppet. Kom igen, så farligt var det väl inte, det är värre saker som drabbar människor, du har ju faktiskt kvar möjligheten att träna, inte alla förunnat.






Skogsflickan
1967 • Stockholm
#13
27 juli 2010 kl 23:57
Gilla
Hej Ulrika!
Men du - du klarade det ju även om det inte blev precis som du hade tänkt dig? Det gjorde väl inget att du fick sitta på en stubbe en stund och sen gå? Det blev ju 8 kilometer ändå. Tänk positivt!

Lycka till i fortsättningen och hoppas att du kan ha lite lagom stora ambitioner. Kom ihåg att du är bra som du är.
Martin Syk
1983 • Göteborg
#14
28 juli 2010 kl 00:36
Gilla
Oerhört starkt att du fortfarande håller på med tanke på det du gick igenom, det lät tufft. Försök att inte döma dig själv så hårt, vi kan alla göra misstag, ha fel och drabbas av motgångar.

Mitt råd blir nog att du släpper tider, distanser och målsättningar ett tag och försöker hitta tillbaka till inspirationskällorna. Fokusera på det som gör det roligt att hålla på. Ett tips är att du söker på forumet och letar efter varför andra joggar.

Lycka till
Oldboy
1952 • Danderyd
#15
28 juli 2010 kl 00:59
Gilla
Ulrika, jag tycker du ska ut igen på samma runda om några dar! Men spring lugnt i fyra km, sedan tar du paus och dricker och vilar en stund. Sedan joggar du hem, lugnt och fint.
Uppenbarligen var du mycket spänd idag, då fick det bli gång på slutet. Antingen har du sprungit för fort de där sex kilometerna, eller så var det bara anspänningen. Men för att det inte ska bli någon blockering så bör du ge dig på rundan i någon form (exv jogga- gå) snart igen. Välj en mälsättning som känns enkel att klara.
Anna Söderquist
1968 • Lund
#16
28 juli 2010 kl 07:55
Gilla
Sex kilometer och två kilometers gång är definitivt inget att se som ett misslyckande! Sträck på dig istället och känn dig stolt över att du klarade detta, med tanke på allt som hänt tidigare!
1956 • PARTILLE
#17
28 juli 2010 kl 09:25
Gilla
Det var inget misslyckande Ulrika. Det var ett 6 km långt träningspass...
Lena M
1961 • Norrtälje
#18
28 juli 2010 kl 09:39
Gilla
Modigt, och helt rätt, av dig att berätta om hela din bakgrund!
Jag känner stor respekt för dig som löpare och människa efter att ha läst det, större än jag gjorde efter att bara ha läst ditt första inlägg i den här tråden. För det inlägget stämde iinte överens med din träningsdagbok, tyckte jag. Men nu förstår jag. Och håller med övriga här - det var inte ett misslyckat pass, och på´t igen bara! För oss motionärer är inte hastigheten det viktigaste med löpningen.
1968 • Löndala
#19
28 juli 2010 kl 10:11
Gilla
Tack !! För alla era postiva rader. det känns så mycket bättre nu när jag fått ur mig allt detta!!

"Walker67: Du har helt rätt! Det finns mycket värre saker i världen än denna motgång!
Skogsflicka: Du har också rätt! Jag är bra som jag är även om jag glömmer bort det ibland.
Martin Syk: Du har också helt rätt. Ska inte döma mig för hårt...
Oldboy: Du har helt rätt. På det igen. Ska göra exakt som du säger nästa gång. På fredag.
Anna: Du har helt rätt! jag ska känna mig stolt och stäcka på mig! Gör det nu också när jag läst era inlägg...
Stefan Manning:Du har helt rätt. Det var ytterligare ett för kroppen i längden bra träningsrunda.
Lena M: Ja, det var helt rätt att berätta allt detta eftersom det känns som en sten fallit. Jag tackar för dina ord om att jag är modig, det värmer och ger mig tillbaka lite av min självkänsla.

Ni är så kloka!
1981 • Kristianstad
#20
28 juli 2010 kl 12:02
Gilla
Ett träningspass är alltid bra. Sen så var det rätt varmt igår med väl, vilket gör att i alla fall jag inte orkar alls så mycket och så snabbt som jag tycker att jag borde.

Så bra jobbat och gör ett nytt försök när du känner att du vill.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.