Löpning Övrigt 4 inlägg 1564 visningar

Springa med vildsvin

1956 • Lund
#1
10 januari 2011 - 20:16
Gilla
Brukar köra lite mörkerlöpning på ett kortare avsnitt utan elljus på 3:an i Skrylle, så också ikväll. Halvvägs igenom så gick ett stort vlldsvin och drog sig bort från det plogade spåret, lugnt och makligt. Kändes mer rimligt att dra på än att vända och passerade grisen på 3-4 m avstånd. Adrenalinpåslaget höjde farten rejält men kortvarig effekt när rädslan hann ifatt och gjorde löpningen krampaktig.

Men grisen var inte ett dugg intresserad att löpa med. Såg väl att han var chanslös.....
Heimo
1960 • Swe
#2
10 januari 2011 kl 20:21
Gilla
Jösses, jag lubbade skryllespåren för ngt år sen, men vildsvin?
...de såg jag inget av och ingen hintade om att det fanns, 15km-spåret däremot gick över/vid sidan av tjurinhägnad om jag inte minns fel, spännande bara det:-)
charlotte
1973 • stockholm
#3
10 januari 2011 kl 20:45
Gilla
Oj! Fy fasen, min stora fasa. Vi har vildsvin i skogen utanför tomten på landet (Roslagen) som jag inte vill möta när jag tar skogsrundan!

Men i år och i fjol har vi även lodjur som faktiskt traskat rakt över vår tomt flertalet ggr i jul - på natten förstås, jag har bara sett de stora spåren men pappa fick se den på nyårsaftonsnatten när den lunkade över isen 100 m från huset.
Jag hoppades få syn på denna mäktiga katt under mina morgonlöpturer hela julen men inte en chans så klart! Även om jag försökte springa tyst som en tiger... svart panter menar jag.. =)
ps vildsvinet är ju (väl) inte speciellt farlig om den inte blir trängd på ngt sätt.

1972 • Växjö
#4
10 januari 2011 kl 21:57
Gilla
Jag sprang på tre stycken förra våren. I Rinkaby alldeles utanför Växjö. Kom längs en stengärdsgård och rätt vad det var brakade det till, på andra sidan muren som tur var. Tre stycken grisar satte av bort från mig. De blev nog lika rädda som jag, men jag fick till en helt ofrivillig tempohöjning i snöslasket. Precis som grisarna.

Det är kul med natur!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.