Löpning Kläder, Skor & Prylar 11 inlägg 6577 visningar

Skoskav

Daniel Adler
1978 • Göteborg
#1
30 december 2007 - 13:32
Gilla
Jag har nu sprungit över 220 km i mina skor, asics Nimbus, och får fortfarande skoskav av dem. Om jag haft mer än tre dagars uppehåll är det en ren pina att "vänja" sig med igen. Skoskavet som är mer på enna foten blir efter ett par gånger en vana och jag tänker mindre på det/ jag får mindre kännsel i hälen.
Finns det någon som har ett bra tips på hur man kan fixa det? (billigare än att använda compeed varje gång)

1981 • Dals-Ed
#2
30 december 2007 kl 15:15
Gilla
Använder alltid svart isoleringstejp på foten för skoskav var det än sitter, funkar kanon.

Låter annars som du kanske ska byta skor eller fundera på fotnedsättningen för att helt enkelt vänja sig med skoskav låter allt annat än optimalt för löpträning.
Henning Looström
1973 • Lund
#3
31 december 2007 kl 11:21
Gilla
Isoleringstejp var ju en listig idé!
En klassiker för att undvika skav vid vandring är annars dubbla strumpor, en tunn innerst och en tjockare utanpå. Tanken är att friktionen blir mellan strumporna istället för mellan strumpa och hud. I löparskor är det nog två tunna som gäller om du inte har köpt väldigt stora skor...
Leena! äntligen någon som stöder mig i min trägna kamp för ullen som det bästa funktionsmaterialet. Vi kan bli uk om du vill. (ullkompisar) Kan förresten tipsa om att Naturkompaniet har 3-pack Bola ullstrumpor för knappt 200 spänn.
Daniel Adler
1978 • Göteborg
#4
3 januari 2008 kl 20:00
Gilla
Nya strumpor i ull gjorde biffen!! 15 km utan en känning i hälen.
Smartwool rocks.
Cathrine
1966 • Enskede
#5
3 januari 2008 kl 20:08
Gilla
Ullstrumpor låter intressant, det ska jag också pröva! Tack för tipset! :)
Johan Rudberg
1968 • SÄFFLE
#6
3 januari 2008 kl 21:45
Gilla
Har oxå fyra par asics med sko skav,provade även jag med ullsockor,compeed, olika tejpar.
en del åtgärder funkade ett tag tills problemen åter kom med jämna mellanrum,men jag tröttnade och byte till nike skor.
Efter det har jag aldrig haft ett enda skoskav eller annat obehag,förmodligen passar helt enkelt inte asics läst min fot och jag kommer aldrig köpa nån mer sådan
1971 • Göteborg
#7
4 januari 2008 kl 00:06
Gilla
Jag har oxå Asic (gel IGS) och har förutom domningar i foten de första månaderna helt plötligt en dag i dec fått blå "ringtå". Kunde knappt klämma in foten i vanliga skor på en dryg vecka. Det onda är borta men tånageln är fortfarande lila/blå. Jag använder "teflon strumpor". Funkar bra för mej.
Christine Senter
1980 • Västerås
#8
4 januari 2008 kl 10:29
Gilla
Har själv alltid besvärats av skoskav (på hälarna) oavsett vilka skor jag använder men tejpar i förebyggande syfte och det funkar fint. Får dessutom lätt skav mellan tårna (gissar att det beror på att jag har krokiga tår...) men numera springer jag alltid i löparstrumpor med tår (Bola och Seger har dessa strumpor i sitt sortiment) och detta har verkligen har revolutionerat mitt springande :-) Tidigare blödde mina stackars tår efter fem kilometers löpning men efter "tåstrumpsinköp" kan jag genomföra både marathon och lidingöloppet utan minsta tillstymmelse till skav :-) Fabulöst bra!

Annars har jag, liksom Carin, fått domningar i framförallt främre delen av foten och tårna när jag har sprungit i nya Asics 2120 och 2110. Problemen har dock försvunnit när jag sprungit in skorna men det är obehagligt och jag förstår inte varför fötterna domnar... Någon som tror sig veta??
Johan Rudberg
1968 • SÄFFLE
#9
4 januari 2008 kl 21:24
Gilla
Hej christine!
det kan vara så att du har höga fotvalv och snörar för hårt och trycket på ovan sida fot blir för stort så att blodcirkulationen i foten hämmas,prova ha dom lösare,skulle det bli bättre så kanske du ska tänka på att byta sko,för dom måste snöras ordenligt.
det finns skor som är betydligt bättre anpassade för höga fotvalv än asics 2120.
kan vara värt ett försök, lycka till
Christine Senter
1980 • Västerås
#10
5 januari 2008 kl 01:12
Gilla
Du har alldeles rätt Johan, fröken Senter har förtvivlat höga fotvalv så gissningsvis är det kanske valven som är boven i dramat här :-) 2120 är kanske inte optimala men jag har ganska knepiga fötter på många vis (jag pronerar och liksom Kalle Anka har jag utrustats med stora fötter och smala hälar...) så de är de enda skor jag trivs med (har provat en hel del varianter). Ska gjuta sulor hos ortopedtekniker nu i januari och förhoppningsvis ska det kunna råda bot på domningar och andra bekymmer :-) Tack för Dina tankar!
Christine Senter
1980 • Västerås
#11
5 januari 2008 kl 10:33
Gilla
Tack för Ditt tips Lenita men jo, jag har provat att snöra på en massa olika sätt... Nåt fel gör jag väl alldeles säkert men jag ska börja med att skaffa sulor och se om det hjälper. Förhoppningsvis är det hålfötterna som är problemet. Tack ändå :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.