Löpning Kom igång 33 inlägg 353 visningar

tjejmilen 08

Margit S
1961 • Luleå
#1
9 januari 2008 - 11:49
Gilla
Mitt stora mål för 08 är att klara av tjejmilen i augusti. Mitt mål är att klara av att springa hela sträckan i första hand, men om jag överstår våren och sommaren oskadd och kan träna ordentligt så finns drömmen om att göra det på 60-65 min. Är det bra att anmäla sig redan nu för att få plats? Dessutom undrar jag om det är flera än jag som har samma planer ? Kanske vi kan bilda ett eller några Jogg.se -lag?
< < < 1 2 > > >
1972 • Hägersten
#21
12 januari 2008 kl 09:21
Gilla
Heja tjejer, vad kul att se att så många ska springa tjejmilen! Själv siktar jag in mig på midnattsloppet här i sthlm, är redan anmäld annars hade det nog blivit tjejmilen för mig med:-) Midnattsloppet blir mitt första längre lopp någonsin så nu ska jag ge mig ut på en runda i dimman så jag håller konditionen uppe! In i dimman!!! Lycka till alla, Helena
Margit S
1961 • Luleå
#22
12 januari 2008 kl 17:23
Gilla
Härligt Lisbeth!! Kul att så många är med. Kanske vi kan göra upp om att träffas i samband med loppet och ha roligt!
Nu ska det bli extra kul att träna. Jag ska tänka på att ta det riktigt lungt så jag inte skadar mig. Har lite känningar i knäna men det ska nog gå bra, jag ska träna musklarna runt knäna och har fått ett stretchprogram. Konditionen ska jag träna upp med skidåkning, bara vi får lite mera snö. Jag började åka skidor förra året, men det spelar ju ingen roll hur fort det går och hur det ser ut bara jag får upp flåset.
1968 • Degeberga
#23
13 januari 2008 kl 13:20
Gilla
Jenny, vad snällt sagt, nu blev jag jätteglad och peppad! :)
EvaMarie
1957 • Linköping
#24
13 januari 2008 kl 20:03
Gilla
Enda nackdelen med tjejmilen är att alltför många inte har vett att ställa sig i rätt startgrupp, utan väljer en startgrupp som är mycket bättre än vad de egentligen är. Det är rätt många som ställer sig i de första startgrupperna (där man ska kunna göra riktigt bra tider och alltså måste orka springa hela vägen) som börjar GÅ i bredd efter bara några hundra meter...
Margit S
1961 • Luleå
#25
13 januari 2008 kl 20:28
Gilla
Va, bra! Då kan vi nya få råd om rätt startgrupp från er som varit med tidigare. Väljer man det när man kommer dit? Som på vårruset? Naturligtvis vill jag vara i rätt startgrupp. Inte kul om man blir omkullsprungen, inte kul om man blir hindrat att springa i den tempo man orkar.
Vad står de olika startgrupperna för? Den första för de riktigt snabba...det blir jag nog aldrig. Den sista för de som bara promenerar?
EvaMarie
1957 • Linköping
#26
13 januari 2008 kl 21:32
Gilla
Just det. Startgrupp väljer du på plats. Snabbaste först och långsammast (och barnvagnar och gåstavar) sist. Och om alla hade vett att ställa sig i rätt startgrupp skulle det fungera suveränt, och man skulle slippa (ovanstående nämnda) irritation runt banan.

Det är inte arrangörernas fel. De tjatar och tjatar och tjatar, men det är som om de som tänker ta sig runt gåendes inte lyssnar utan glatt ställer sig i de grupper som ska klara sig runt på under timmen. Möjligen tycker de att det är bättre att komma iväg tidigt eftersom de ändå tar så lång tid på sig för att komma i mål...
Maria Engström
1977 • Umeå
#27
14 januari 2008 kl 10:58
Gilla
Oj, det var bra att läsa om startgrupperna. Det ska jag absolut tänka på!
Kerstin Juneberg
1946 • Kärrtorp
#28
16 januari 2008 kl 20:23
Gilla
Jag sprang Tjejmiljen första gången 2007 och klarade precis min målsättning - sub 60. Förra året erbjöd Tjejmilen ett slags kontrakt på en viss tid och då fick man ett träningsprogram som jag hade som grund för min träning (började springa aug -06).

Valde den startgrupp som siktade på tiden strax under 60 min. Trångt, ja men jag märkte inte något av den irritation som många beskriver. Det var en härlig upplevelse och jag är redan anmäld till årets tävling.
Cecilia Lallerman
1980 • Stocksund
#29
17 januari 2008 kl 09:24
Gilla
Håller med Josefine... jag sprang också mitt första lopp förra året och drog det på 1:10, vilket också var första gången jag sprang en mil. Däremot har jag varit flitig under vintern och varit ute i spåret så nu hoppas jag på att komma under 55 min, jag har också anmält mig =)

Jag önskar ALLA som sliter i spåren under mörka, regniga kvällar ett stort lycka till och att inte ge upp =)
Malin T
1974 • Duved
#30
17 januari 2008 kl 09:29
Gilla
jag är oxå anmäld. har aldrig tidigare sprungit ett lopp. har joggat hyfsat regelbundet sen i somras, vill nu först och främst se till att få till en rutin och verkligen träna 3 ggr/v.

tänk, jag trodde aldrig jag skulle bli "en sån som springer" och dessutom tycka det är kul. det har vekligen aldrig tilltalat mig tidigare. de få gånger jag försökt tidigare har det varit jobbigt, tråkigt och gjort ont, så jag har slutat efter nåt enstaka kort försök. men i somras när jag märkte att långpromenaderna började bli lite långtråkiga försökte jag lite försiktigt och ja, jag kan väl säga att jag blev fast!
1978 • Åkersberga
#31
17 januari 2008 kl 13:33
Gilla
vad kul att se att så många härifrån är anmälda
då kommer vi bli ett gäng,
kanske kan ses innan och peppa eller efter och gratta ;)
Margit S
1961 • Luleå
#32
17 januari 2008 kl 17:15
Gilla
Ja, det vore roligt. Vi får göra upp om tid och plats för träff innan. Jag har redan bokat hotellrum på tjejmilen hotellet. Var inte billigt men jag fyller år veckan efter tjejmilen så det ska bli min födelsedagspresent. Ska några av er bo där??
Hoppas att alla håller sig friska. Det är bra att det är lång tid kvar att träna så man kan skynda långsamt. Känner mig ganska skadebenägen just nu. Det känns som om det inte vore något problem alls om jag bara skulle behöva kämpa med "flåseriet". Det är ont här och var medans och efter som är det stora problemet för mig. Knäna, rumpan, ryggen...bara inte benhinnorna och fötterna börjar strula också. Så jan-mars ska jag satsa på minst 1 gympass i veckan och minst 1 styrkepass. Hoppas att det kommer lite snö så kan jag börja åka skidor också. Då blir jag nog starkare och tål bättre och då ska det gå undan!!!
Har idag fått hem "stora löparboken". Där finns ett extra kapitel för "äldre löpare". Över 40år så är man det enligt boken. Usch!!!
Lisbeth Nilsson
1957 • Grästorp
#33
17 januari 2008 kl 20:23
Gilla
Jag ska bo på Hotell Scandic Ariadne med gångavstång till gärdet. Jag kommer upp lördag em sen går bussen hem så snart alla kommit i mål på söndagen så jag kan inte träffa er efter loppet.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.