Löpning Tävlingar & Motionslopp / Tjejmilen 5 inlägg 1405 visningar

Funderingar inför Tjejmilen...

Åsa
1975 • Uppsala
#1
20 augusti 2022 - 16:27
Gilla
Hej!

Ska springa Tjejmilen för första gången. Någon som kan dela med sig av lite tips på vad som kan vara bra att tänka på? Funderar oxå specifikt på...
Hur lång tid ska man beräkna för att få ut sin nummerlapp på lördagen?
Är det någon idé att tro man kan springa på och komma strax över 50 min om man startar i startled 2, eller kommer det vara tjockt med folk?
Mvh,
Åsa


1978 • Åkersberga
#2
22 augusti 2022 kl 08:33
Gilla
Hej Åsa!

Jag har sprungit tjejmilen 10 gånger och det är ett väldigt roligt lopp. Kul atmosfär, bra stämning.
Jag skulle inte säga att det är en lättlöpt bana som de själva uttrycker, det är en del trixar, snäva svängar och backar, framförallt mot slutet, när man börjar bli trött så är det en rejäl backe vid 9 km som suger enorm kraft, så ett tips att försöka spara lite kraft till den om du vill orka spurta in i mål sen!

Jag brukar försöka att inte ha alltför höga förväntningar om tiden eftersom det är ÄR väldigt trångt. Nu har jag förstås inte startat i andra grupp utan i 3 och 4, det kanske går lite snabbare i tvåan och därför inte riktigt lika trångt. Men min upplevelse är att första kilometern alltid går väldigt sakta pga det enorma havet människor helt enkelt! Men det brukar släppa efter ca en km då det börjar lösa upp sig lite.
jag har aldrig sprungit milen-PB på tjejmilen. Det är många som går runt redan från start och startar i fel grupp, men i grupp 2 måste man ju seeda sig så du bör slippa de "högklackade med shoppingkassar" iallafall :)


Eftersom jag bor i Stockholm hämtar jag alltid nummerlappen dagen innan så kan dessvärre inte svara på hur det ser ut på loppdagen men det brukar kunna vara rätt mycket folk i expot redan dagen innan så se till att ha god tid om du ska hämta på lördagen.

Åsa
1975 • Uppsala
#3
25 augusti 2022 kl 17:35
Gilla
Tack för ditt svar! Det låter som att jag ska släppa min plan på att försöka springa på en viss tid, och istället ta det som det kommer och ha skoj bara.
1978 • Åkersberga
#4
7 september 2022 kl 21:07
Gilla
Hur gick det för dig?
Åsa
1975 • Uppsala
#5
10 september 2022 kl 21:46
Gilla
Det gick bra! Det var tjockt första km och jag kryssade nog en del, för loppet blev 10,2 för mig vilket var jobbigt på slutet när klockan pep för km, och det var långt kvar till varje markering! :)
Hade dina tips i bakhuvudet om backarna, men blev ändå väldigt trött på andra halvan av loppet. Hoppas du fick ett bra lopp också!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.