28 mars 2011 kl 09:01
Det är konstigt att det är så många som har just taggarna ut när det gäller lchf, finns hur många trådar som helst där två läger bildas snabbt.
Jag som så många som vill äta nyttig ekologiskt odlad mat, inga förädlade skitprodukter osv, känns lite konstigt att fastna i lchf-träsket. De flesta som äter lchf äter oftast bra kött, grönsaker, nötter, frön, bär, riktigt smör. Att skriva att det är vetenskapligt bevisat att det ger hjärt- och kärlsjukdomar, jag är ärligt talat inte med på hur man menar? lchf är ett en definition på mängd kolhydrater (orkar inte disktuera den korrekta definitionen, oviktigt) men säg att man inte får i sig mer än 10-15% kolhydrater, vilken vetenskapligt bevisad studie säger att du då får förhöjda kolseterolvärden, högre risk för hjärt/kärl-sjukdomar?
Jag är bara grinig så här tidigt på morgonen, det hade varit intressantare att diskutera kvalité på olika produkter, få tips på vad andra äter som de anser vara nyttiga än att diskutera för och nackdelar med mängd kolhydrater.
Oliver: Du skall få ett konkret förslag utifrån tänket som Claes representerar. Så kanske andra kan komma med fler tips.
FRUKOST: Kör 10% turkisk yogurt, krossat linfrö, valnöt, hasselnöt, sötmandel, solrosfrö, pumpa kärnor (nötter/frön du gillar), gojibär och honung. Du får en grym start på dagen, stabilt blodsockervärde och kommer känna dig mätt och stark länge.