Löpning Skador & Rehab 21 inlägg 11100 visningar

Benhinneinflammation i ena benet??

1971 • Nykvarn
#1
5 mars 2009 - 13:44
Gilla
Hej, Jag har lite besvär av vad jag tror är benhinneinflammation, men bara i vänster vad där jag är riktigt öm på en punkt på framsidan/insidan. Är det vanligt att få detta bara i ett ben???

Jag känner av det men det hindrar mig inte i min träning (springer ca 30 km/v fördelat på 3 tillfällen) så det antar jag utesluter stressfaktur, vilket borde göra mera ont??

Videogranskning av steget har visat att jag pronerar lätt men jag har alltid sprungit i neutrala skor (har inte vetat om pronationen). Pronationen var väldigt liten och i princip bara på ett ben men jag vet tyvärr inte vilket. Säg att det var vänster, kan neutrala skor vid lätt pronationssteg ge den här effekten??

Skorna jag har idag har gått ca 80 mil och känns fortfarande väldigt fräscha så de borde hålla ett tag till. Mina nästa skor blir en lättare pronationsmodell, förmodligen Asics DS Tranier.

Vad tror ni, kan neutrala skor vid lätt pronationssteg ge benhinneinflammation och då bara i ett ben???

< < < 1 2 > > >
1973 • Lidingö
#21
22 april 2011 kl 10:00
Gilla
Jag har haft problem med benhinnorna jan-mars men kunde ändå springa 4-5 mil i veckan. I mitten av mars höll det inte längre, kunde inte ta ett löpsteg utan att det skar som knivar. Fick ett tips av en kompis om att korta ner steget avsevärt. Tog en paus i en vecka, smorde in med Voltaren varje dag och testjoggade på löpband med små ministeg och 1.5grad lutning. Sprang som en stel farbror men efter 10 min hade kroppen blivit så pass varm så jag inte kände av någon smärta och kunde öka farten. Detta var en månad sedan. Idag springer jag 6-7 mil i veckan, fortfarande med små steg men med samma fart som tidigare. Kort steg= mindre belastning på underbenet. Lycka till!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.