Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2646 visningar

Svullnaden i foten efter stukningen vill inte ge med sig

1974 • Kullavik
#1
25 maj 2011 - 14:31
Gilla
Jag stukade foten rejält för 5-6 veckor sedan. Eftersom jag hört att man skall belasta och jobba med foten så snart som möjligt drog jag ganska snabbt igång träningen igen. Först lite försiktigt men allt eftersom foten tillät det mer eller mindre som vanligt, fast tejpad. De sista veckorna har jag sprungit som vanligt och jag fixade ett fint PB på Göteborgsvarvet utan att vara tejpad. Visst känns det lite extra i foten jämfört med den friska men inget som egentligen hindrar mig,

Nu till själva frågan. Foten är fortfarande ganska rejält svullen. Är det normalt? Skall jag använda någon kompressionsstrumpa för att försöka lindra svullnaden eller skall jag bara låta den vara eftersom den inte hindrar mig? Det som jag mest av allt är rädd för är att jag hindrar läkningen och därför drar på mig någon kronisk försvagning / skada i foten. Alla tankar och tips tas tacksamt emot!
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
25 maj 2011 kl 17:41
Gilla
Tror att svullnad kan sitta i tre månader, men jag är lite osäker. Du ska framför allt undvika att trampa snett igen och så kan du behöva en del styrketräning. Tror det var på traningslara.se jag hittade en utförlig beskrivning annars får du googla, på svenska.

Tejpning är för svagt för att stödja foten, men jag tyckte att den hjälpte mig att sätta ner foten rätt så när jag var stukad i fjol så använde jag tejp på alla långa pass, som marathon t ex. Tyckte jag blev mindre "trött" i foten då.
1974 • Kullavik
#3
25 maj 2011 kl 21:50
Gilla
Ja, det kanske bara är att hålla ut. Kör en del övningar för styrka och balans i fot och knä.

Det viktigaste är ju att man inte hindrar själva läkningen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.