Löpning Kost & Näring 52 inlägg 8000 visningar

Bregott vs Milda

1967 • Åhus
#1
19 maj 2011 - 10:11
Gilla
Hade en diskussion hemma ang vilket smör som var nyttigast att ha på mackan.
Själv föredrar jag Milda.
Men vilket är nyttigast/ bäst ?.
< < < 1 2 3 > > >
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#21
20 maj 2011 kl 10:20
Gilla
Jan: Det finns i stort sätt ingen laktos kvar i smör/bregott (samma sak med hårdost), så är man inte extremt överkännslig så fungerar det helt utan problem (är laktosintolerant själv).
Irja H
1971 • Västerås
#22
20 maj 2011 kl 10:34
Gilla
:-) @Anders: Gissar att du bör i södra/västra Sverige... Från åtminste Mellansverige och uppåt (inte helt säker på gränsdragningen) så är "svalen" den del av ett kylskåp som inte är lika kallt som "den riktiga" kylen. Det du kallar för "svalen" kallar vi för "trappuppgång" och det är nog inte där Pia menar att man ska ställa smöret;-)
N/A
1964 • Nybro
#23
20 maj 2011 kl 22:16
Gilla
Mattias: Bra att veta, då är ju Bregott ett bättre alternativ än Milda mjölkfria. Det måste testas då hon inte är extremt känslig.
1969 • Amsterdam
#24
23 maj 2011 kl 11:20
Gilla
Anders, jag var lite för snabb där. Skafferiet menade jag.
Anders Togerö
1968 • Järfälla
#25
26 maj 2011 kl 09:51
Gilla
Tänkte bara citera Kostdoktorn om margarin:

"Industriell smörimitation med onaturligt hög omega-6-halt. Har inga hälsofördelar, smakar dåligt. Statistiskt kopplat till astma, allergier och andra inflammatoriska sjukdomar."
1965 • Kungsholmen
#26
26 maj 2011 kl 09:54
Gilla
Kostdoktorn och Fettfoktorn ingår inte i den betrodda skaran. De uttalar sig alltför svepande och ovetenskapligt.
1969 • Stockholm
#27
26 maj 2011 kl 10:00
Gilla
Ja, det kunde man nästan läsa ut av "smakar dåligt" :-0
1965 • Kungsholmen
#28
26 maj 2011 kl 10:05
Gilla
Selektiv och subjektiv information som passar ens egen tes.
1969 • Stockholm
#29
26 maj 2011 kl 10:16
Gilla
Särskilt osnyggt i samma (korta) mening som det rätt tunga påståendet "Har inga hälsofördelar", fattar inte hur såna kan få sånt genomslag...
1976 • Sollentuna
#30
26 maj 2011 kl 10:24
Gilla
Ptja, laddar man med godis inför maran så kanske hälsan inte är ens högsta prioritet? Konstigt att man måste låta så mycket då...
1965 • Kungsholmen
#31
26 maj 2011 kl 10:50
Gilla
Claes: Precis om jämförelsen Milda o Smör så utmanar jag dig att visa att en laddning med tex Vitargo carboloader är nyttigare än en laddning med godis. Man vill få in kolhydrater i glykogendepåerna och det gör man bäst med snabba kolhydrater.

"Konstigt att man måste låta så mycket då..."
Vad exakt medar du med detta uttalande? Förtydliga gärna.
John Edberg
1979 • Jönköping
#32
26 maj 2011 kl 11:27
Gilla
Peter P:
"Kostdoktorn och Fettfoktorn ingår inte i den betrodda skaran. De uttalar sig alltför svepande och ovetenskapligt."

Jag vet inte vem jag tror mest på: Utbildade läkare eller marknadsförare från Unilever som tillverkar industriellt margarin som är rena rävgiftet.

Faktum är att mycket utav våra kostråd kommer ifrån bland annat Unilever. Unilever tillsammans med Coca cola, McDonalds, Pfeizer m fl. ingår i ILSI vars experter medverkar i Eurrecca – ett förberedelsearbete för enhetliga kostråd inom hela EU. Dessa kostråd når Svenska Livsmedelsverket och vårdcentraler runt om i landet.

Jag tror för min egen del att jag lyssnar på de läkare som insett sanningen och står för den.
John Edberg
1979 • Jönköping
#33
26 maj 2011 kl 11:35
Gilla
Jan Arvidsson:

Har ni fått en diagnos som säger laktosintolerans eller bara konstaterat att hon mår dåligt av vissa mjölkprodukter? Jag har glatt ett par i min närhet då vi konstaterat att det är homogeniseringen som man inte tål. Enklast tar man reda på detta genom att dricka ett glas gammeldags mjölk direkt på morgonen.

Vid homogenisering tvingar man mjölken genom små munstycken under väldigt högt tryck för att slå sönder fettpartiklarna. Detta gör att fettet kan hålla sig fördelat i mjölken utan att flyta upp till ytan i form av grädde. Efter en homogenisering är fettpartiklarna så små att de inte kan tas upp i tarmen utan istället skapar gaser och svullen mage.

Värt ett försök kanske :)
1965 • Kungsholmen
#34
26 maj 2011 kl 12:01
Gilla
"Jag tror för min egen del att jag lyssnar på de läkare som insett sanningen och står för den."

Men det finns mer balanserade läkare som har en sund skepsis och en mer vetenskaplig approach till kunskap och rön. Som vetenskapligt skolad så ser man ganska snart vem som är charlatan och vem som är balanserad. Konstigt nog verkar överlappet mellan balanserade personer och LCHF-förespråkare inte vara alltför stort.
John Edberg
1979 • Jönköping
#35
26 maj 2011 kl 12:23
Gilla
Jo, det är ju smartare att lite på balanserade läkare som är köpta av läkemedelsbolag. Det är ju inte konstigt att dessa frågor skapar sådan debatt då läkemedel och konstgjorda livsmedel omsätter så mycket pengar. Att sälja läkemedel till människor som är sjuka på grund av felaktig kost eller som påstås vara sjuka trots att de inte är det är ju en fantastisk marknad.

Men det är ju helt klart fritt vad man vill äta och vilka man vill lita på (trots att man inte är vetenskapligt skolad vad nu det innebär)
1976 • Sollentuna
#36
26 maj 2011 kl 12:29 Redigerad 26 maj 2011 kl 12:29
Gilla
Peter, Menar du att kostdoktorn inte har studier nog för att backa upp det han påstår? Det finns mängder av studier länkade från http://www.kostdoktorn.se/vetenskap

Kan du förklara varför dessa inte är trovärdiga? Eller har du bestämt dig på förhand?
John Edberg
1979 • Jönköping
#37
26 maj 2011 kl 12:33
Gilla
tihi... Tänk vad kul vi har :D
1964 • Nybro
#38
26 maj 2011 kl 12:59
Gilla
John E:
Vi har gjort en koll hos läkaren för några år sen och det visade inget men efter att gå över till mer lactosfria produkter så har magen blivit bättre.
Hon fixar inte glass, grädde och liknande produkter med med medicinkapslarna lactas eller vad dem heter så går det.
Johan Larsson
1972 • Halmstad
#39
26 maj 2011 kl 18:02 Redigerad 26 maj 2011 kl 18:03
Gilla
Intressant att vissa läkare är betalda av branschen, antingen läkemedel el. av kolhydratsmaffian. Om man skall vara konspirationsteoretiker så är väl i så fall de andra läkarna givetvis sponsrade att "djurindustribranschen", som ju inte heller direkt saknar ekonomiska medel;-)

Undrar vem vi ska tro på när alla läkare och alla studier är betalda av djävulen;-)

Själv tycker jag som sagt att smör är godare och så lite processad mat som möjligt känns bra, oavsett om det är kolhydrater, protein eller fett jag äter.

edit: sponsrade av....och inget annat.
#40
26 maj 2011 kl 18:34
Detta inlägg har raderats
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.