Löpning Träning 7 inlägg 2313 visningar

Lidingö - träningsschema

Daniel Palmberg
1977 • Vetlanda
#1
31 maj 2011 - 07:20
Gilla
Jag skall springa Lidingöloppet för första gången. Har precis avverkat Göteborgsvarvet runt 1.45. Då sneglade jag på ett träningsschema här på jogg som jag följde emellanåt.

Upplägget kring Lidingö bör väl vara lite annorluna (backe, terräng m m), så om Ni har några bra träningstips, schema etc så tar jag gärna del av dem!
1985 • Stockholm
#2
31 maj 2011 kl 12:08
Gilla
Har inget träningsschema men dock en fraga angaende Lidingö.

Hur jobbig är 15 km banan och 10 km banan i förhallande till andra lopp? (har inte bestämmt mig vilken det blir än och självklart är ju silvermedaljen malet) Maste planera träningen!
http://pernillabredolt.blogspot.com
1980 • Åby
#3
31 maj 2011 kl 12:25
Gilla
Lidingöloppet = långpass och backintervaller i terräng. Jag sprang varvet på ungefär samma tid som du och har inte tänkt köra särskilt hårt för att ta revansch på mig själv i höst. Tänker köra standardpassen på 15-20km i lugnt tempo, långpass ungefär varannan vecka på 25-28km och backintervaller när jag tycker illa om mig själv :)
Torbjörn Lingmerth
1978 • VETLANDA
#4
31 maj 2011 kl 22:03
Gilla
Daniel; Vi får köra Tjustkullebacken tillsammans :)
1953 • Södertälje
#5
31 maj 2011 kl 22:17
Gilla
Själv har jag alltid sprungit enbart terräng och sprungit Lidingö då och då men förra året lade jag först en bra grund med träning till och deltagande i Stockholmsmaran med asfalt o grus men efter det kom förutom terräng specifik backträning typ 10ggr upp och ner samt den roligare varianten att man springer i ett kuperat område och trycker på ordentligt i alla uppförsbackar och vilar i alla nedförsbackar. Fick bästa tiden på Lidingö på 26 år. Hade snabbare km tider än på maran.
1962 • Torslanda
#6
1 juni 2011 kl 07:31
Gilla
Min erfarenhet från mitt första LL är:
Det var jobbigare än vad jag trodde.
Det var backigare än vad jag trodde
Aborrbacken är brantare än vad jag trodde.
Hade stor respekt innan loppet, men många sa att det inte var så jobbigt, backigt, brant som alla sa. Tyvärr så trodde jag på dessa.
Jag tränade väldigt mycket terräng. Långpass varje helg i terräng hela sommaren. Veckorna så körde jag kortare terrängslingor i högre fart.
Tror att jag var ganska bra förberedd men körde ett testlopp i slutet av augusti och fick en bristning i vaden då.
Anders Gärderud skrev att kör hellre 100 extra tåhävningar än lägg på fler km per dag!!!
Jag kommer att köra färre terräng km i år, men det beror på att jag prioriterar sub 90 på halvmaran i Oktober. Kommer att köra 30 km pass i terräng varje helg från nu. Det får räcka som terräng träning. Sedan så är det oerhört viktigt med vad, lår och bål styrka. Rekommenderar minst 2 pass styrka i veckan. Orkar du inte hålla uppe kroppen i backarna så tar du slut...
Loppet är helt fantastiskt tycker jag. Vacker miljö att springa i...
Jag tycker att Szalkai's program på Marathon.se är väldigt bra. Värt pengarna om man inte är erfaren att lägga upp program. man behöver viloperioderna och de missar man när man tränar efter eget huvud, eller från andra. Skaderisken minskar.
Lycka till
Daniel Palmberg
1977 • Vetlanda
#7
2 juni 2011 kl 21:54
Gilla
Bra tips! Robert, med 95 kg att bära på, så skall jag tänka på styrkan, BRA! Lingan, några pass i Tjustkullebanken måste vi ordna till, lättare att peppa om man är två.

Körde första teränngpasset kväll, det märks att styrkan måste upp i rygg och lår!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.