Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 742 visningar

Alternativ träning?

Kajsa Elmsäter
1984 • Stockholm
#1
27 februari 2008 - 14:15
Gilla
Har fortfarande ont i ljumsken/höften och funderar på om jag borde vila den från löpandet fram till söndag och köra lite stretch och rehabövningar. Men jag skulle ju gärna dra på med lite annan alternativ träning under tiden och undrar om det är någon som har några bra ideer på vad såndan kan vara. Nåt som skonar höft och ljumske helst då alltså.

Sen hoppas jag också att nån kanske kunde lugna mig lite. Jag ska ju springa Sthlm Marathon den 31 maj. Det är ju 3 månader kvar. Idag springer jag ca 20 km på mina långpass som mest. Visst borde man kunna hinna träna upp sig till maran utan problem, trots en lite rehabvecka? För två veckor sen var jag nämligen sjuk också och var tvungen att ha en veckas uppehåll från träningen, så jag börjar ana lite stress över detta komma smygandes... men det borde jag inte behöva oroa mig för väl?
Kajsa Elmsäter
1984 • Stockholm
#2
27 februari 2008 kl 14:21
Gilla
Eller kan jag försöka mig på ett lugnt pass ändå, trots ont i ljumske/höft?
1965 • Västra Frölunda
#3
27 februari 2008 kl 14:51
Gilla
Spinning, MTB cyklande eller ev BodyBump för att stärka muskler. Räkna med att det tar ett par år att få en löparkropp som håller för Marathondistanser. Försök ha tålamod så kan du förhoppningsvis ´njuta´ av många framtida marathon. Tror inte heller du kan strecha bort en sträckning i ljumsken. Höfter och knän tar lång tid att träna upp för att klara distanser upp till marathon.
/mvh
1983 • Linköping
#4
27 februari 2008 kl 15:25
Gilla
Har länge haft problem med min ena ljumske, skada från fotbollen, men tycker det brukar kännas bättre efter att jag tränat yoga.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.