Löpning Tävlingar & Motionslopp 8 inlägg 2816 visningar

Midnattsloppet - hur funkar startgrupperna?

1978 • Lindome
#1
29 februari 2008 - 19:43
Gilla
Tänkte jag skulle anmäla mig till Midnattsloppet i Gbg. Vet att det är första året där men tänkte kolla hur det har funkat i Sthlm.

När man ska ställa sig i "rätt" startgrupp på vårruset & tjejmilen så ställer sig dom flesta alldeles för långt fram vilket resulterar i att man själv måste ställa sig i en alldeles för snabb startgrupp för att ha en chans att springa i sitt tänkta tempo.
På midnattsloppet ska man skriva redan i anmälan vilken sluttid man tänker sig för att därmed hamna i rätt startgrupp. Vågar man skriva den faktiska tiden man tror eller ska man även här ställa sig i en grupp snabbare - hur brukar det funka?
1966 • Karlstad
#2
29 februari 2008 kl 20:01
Gilla
Ta inte illa upp, men det låter som om du är en av dom som alltid ställer sig för långt fram för att komma bättre till :-)
1978 • Lindome
#3
29 februari 2008 kl 20:37
Gilla
Peter: jag tar inte alls illa upp - tycker bara det är tråkigt att systemet inte funkar. Första gången jag sprang vårruset ställde jag mig i "rätt" stargrupp och hamnade då bland barnvagnar och stavgångare och fick spinga ute i diket i stort sett hela loppet.
Andra gången ställde jag mig i en snabbare startgrupp än vad jag borde ha gjort vilket gjorde att jag fick springa rätt obehindrat (gick i mål på 23.45) men det är mycket möjligt att jag samtidigt hindrade några från att srpinga sitt tänkta tempo pga att jag ställde mig fel.

Frågan kvarstår - funkar det här med stargrupperna i midnattsloppet?
I M
1960 • Göteborg
#4
29 februari 2008 kl 20:47
Gilla
Jag funderade på samma sak och bestämde mig för "rätt" grupp. Min motivering var att det här loppet är lite av ett jippo och att det inte är så viktigt för mig vad tiden blir. Jag skall springa runt och försöka trivas med det. Tävlingsdjävulen får jag plocka fram i andra, mindre lopp.
Ann-Sophie
1972 • Vallentuna
#5
29 februari 2008 kl 21:00
Gilla
Jag har sprungit Midnattsloppet 2 ggr och tycker att startgrupperingarna har fungerat bra jämfört med andra lopp. Fördelen med Midnattsloppet är att det är inga stavar eller barnvagnar. Midnattsloppet springer man! Försöker man gå blir man påhejad så man kan inte låta bli att springa. Det är jättekul!!!
1972 • Hägersten
#6
29 februari 2008 kl 21:09
Gilla
Vad härligt det låter med midnattsloppet!

Min enda erfarenhet från lopp är just att man måste springa om div. stavgångare och barnvagnar vilket känns jättetråkigt då man ställt sig i rätt startgrupp...Nog för att jag är långsam men inte så långsam som de som går;-) Nu ser jag fram emot midnattsloppet i augusti som blir mitt första längre lopp. Helena
1978 • Lindome
#7
29 februari 2008 kl 21:45
Gilla
Det låter bra - då anmäler jag mig till den startgrupp jag tror jag hör hemma i.
1966 • Karlstad
#8
1 mars 2008 kl 08:59
Gilla
Kristina:
För att svara lite på riktigt då :-)
Jag förstår irritationen, och det är säkert inte lätt att lösa, men en viktig sak tror jag är att alla aktiva ligger på arrangörerna och utrycker sitt missnöje över detta. Det är deras sak att se till så att sådana saker fungerar. Ju fler röster desto mer press på dem att agera.
(t.ex. att datachipen inte fungerar om du står i fel startgrupp osv)

Jag kommer att delta i några lopp i år på olika distanser, och jag kommer att mailbomba och köra telefonterror till förbunden om starterna är så dåligt organiserade att det stör det egna deltagandet. Nu menar jag inte om det är trångt, men om jag måste hjälpa någon att läsa kartan eller knyta skorna :-)

Trots allt betalar ju en stor mängd människor för att någon ska ORGANISERA ett motions-/löpartillfälle, och då kan man ju förvänta sig det, precis som du har gjort.
Skulle vara kul med en tråd där vi får höra hur loppen fungerat rent praktiskt från arrangörernas sida.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.