Löpning Om jogg.se 10 inlägg 1523 visningar

Möjlighet att göra en plannering över sin framtida träning

1985 • Tyresö
#1
9 januari 2012 - 16:28
Gilla
Hej

Jag har sedan jag blev medlem 2007 tänkt tanken att det skulle vara väldigt bra och roligt om man kunde lägga in kommande träningspass på något sätt i kalendern. Jag har letat lite och sökt i gamla trådar men inte lyckats hitta något om detta.

Är det bara jag som vill kunna plannera och slippa göra det på externt ställe, t ex min outlook.

Jag tänker mig att man lägger in att man ska träna någon typ, någon längd någon dag och sen när man gjort det så ska man kunna lägga till passet antingen genom Lägg till pass (och när man fyllt i sina uppgifter så frågar den, typ som Importfunktionen, om det är något matchande "plannerat pass" som man har genomfört. Alt så kan man gå in på det plannerade passet och klicka att man genomfört det och därmed fylla i sina uppgifter.

I slutändan om man får till den funktionen så betyder det att man skulle kunna sätta upp mål för sina träningspass och därmed se hur man lyckas.

Dock kanske det är en stor förändring och det hade räckt mycket gott och väl att man kan göra anteckningar på datum som är framåt i tiden och inte bara samma dag eller bakåt.

Vad säger ni andra som använder siten?
1979 • Bro
#2
9 januari 2012 kl 18:31
Gilla
Jag har ställt frågan tidigare men inte fått något svar. Jag är definitivt intresserad av att kunna lägga upp planerade pass.
Anna-lena Pettersson
1957 • Asmundtorp
#3
9 januari 2012 kl 19:01
Gilla
jag satt precis o funderade på det samma jag hade väldigt gärna kunna lägga in planerad träning i kalendern.
1978 • Uddevalla
#4
9 januari 2012 kl 20:03
Gilla
Jag har också ställt frågan men bara fått till svar att de ska tänka på saken. Jag hade verkligen gillat en sån funtion
1985 • Tyresö
#5
10 januari 2012 kl 08:38
Gilla
Tråkigt. Det verkar som en ganska enkelt uppdatering som ger väldigt mycket.

Får hoppas att fler vill ha detta så man kanske ser denna funktion i framtiden
1970 • Nordingrå
#6
10 januari 2012 kl 09:06
Gilla
Hej allihopa!

Håller med er att det skulle kunna vara en vettig funktion. Jag vet dock att gänget bakom jogg.se jobbar och sliter hårt för att tillhandahålla oss löparfrälsta en så bra sajt det någonsin går.

Jag kan också konstatera att ingen av er är stjärnmedlemmar. Genom att bli stjärnmedlem (kostar 150 kr/år) så stöder ni jogg.se och bidrar ni till att vi alla kan få en ännu bättre sajt.

(PS! Jag har ingen som helst koppling till jogg.se annat än som medlem.)
1976 • Göteborg
Administratör
#7
10 januari 2012 kl 11:19
Gilla
Tjo tjena

Härligt att ni hör av er om sådana här grejer. Är helt ovärderligt att få veta :-)
Vet att denna funktion varit uppe förut och vi har verkligen tänkt på den. Inte som ett sätt att slippa frågan utan på riktigt. Hur den skall funka, hur den kommer in i logiken, när vi skall få tid och råd osv.

Eftersom det är alltid mycket på sajterna att fixa med vågar vi inte lova något datum. Däremot kan jag lova att vi jobbar på det och försöker få till något.

Kämpa på!
/K
1985 • Tyresö
#8
10 januari 2012 kl 12:51
Gilla
Krister: Kul att höra att ni iaf tänker på det. Jag passar på att dela med mig av några mer tanker kring detta när jag då ändå har dig på tråden.

Som jag ser det finns det ju 2 vägar att gå. Antingen att man bygger in den som ett riktigt verktyg i siten så man kan använda sig fullt ut av det eller så öppnar man bara möjligjheten att göra anteckningar fram i tiden, säg nämrsta månaden.

Dock så antar jag om man gör det senare alternativet så måste man ändå ändra på fler saker för kan man göra anteckningar framåt i tiden så går det säkert då att lägga in pass framåt.

Kom på en annan sak nu. Man skulle kunna öppna möjligheten för att lägga in pass på dagar som inte hänt än och då blir passet markerat som "ej genomfört" och det är först på samma dag man kan kryssa i att man gjort det och det gör man i vanliga passredigeringen. Dock måste man ju ändå ändra databas och hur alla listor, diagram, statistik med mera fungera så det är nog inte kalasenkelt.

Jag säger det samma till er! Kämpa på mig siten!
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#9
10 januari 2012 kl 13:00
Gilla
Dvs. lite som det fungerar när man väljer ett träningsprogram på siten fast man vill kunna editera och bygga sitt träningsprogram själv.
Sen kanske man vill ha sin egen kalender som webcal istället för RSS så ser man aktiviteterna framåt i sin Outlook-kalender (eller motsvarande).

Bara lite idé input....ni gör ett kanonjobb!
1973 • Sävedalen
#10
10 januari 2012 kl 13:30
Gilla
Jag har önskat detta tidigare och jag röstar för Anders idé. Dvs återanvänd träningsprogrammen men lägg till så att man kan skapa sitt eget. Om man dessutom gör dom datumoberoende dvs vecka ett, pass ett, två tre osv istället pass på givet datum kan man återanvända programmen. Dels sina egna men även andras! Bara att välja ett program samt välja vilken vecka det skall börja.
Bara lite lösa idéer.

Synd att jogg.se använder 'fel' teknik annars hade man kunnat hugga i och hjälpa till ...

@Anders Bra ide med kalenderintegration.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.