Löpning Kost & Näring 24 inlägg 3518 visningar

Angående frukost

Jonas Åkerblom
1983 • Stockholm
#1
8 april 2012 - 10:13
Gilla
Jag har bestämt mig för att leva lite nyttigare men inte göra några gigantiska förändringar utan den stora förändringen blir att jag ändrar om frukosten samt att jag drar ner på saker som godis o chips och slutar helt med läsk och snabbmat så som McD. Jag äter inte jättenyttig mat men kommer fortsätta att hålla mig till min vanliga husmanskost med bland annat mycket pasta.

Frågan är nu om detta kommer göra nån skillnad för mig? Mitt mål är inte att gå ner i vikt eller så utan helt enkelt bara få kroppen att må lite bättre.

Min frukost har alltid varit te och ostmackor och då oftast ljust bröd. Nu har jag istället börja äta havregrynsgröt med pumpafrön, solrosfrön, russin, banan, hallon o blåbär och sen lite äppelmos och mjölk till det. Det jag har märkt efter en vecka med denna frukost är att magen blivit lite mer orolig. Betyder detta att min kropp säger att denna frukost inte är bra för mig? Är detta en nyttig frukost eller bör jag göra några ändringar i den? Jag brukar även ibland koka nått ägg och äta till också och ibland ta ett glas juice till.

Som ni kanske märker har jag ingen direkt koll på kost :)

Vad brukar ni äta till frukost?
< < < 1 2 > > >
1971 • Nykvarn
#21
11 april 2012 kl 13:42
Gilla
Själv är jag frukostfantast, fil med müsli och gärna lite extra solrosfrön på. Ett par mackor med ilte grövre bröd och en skiva god ost. Gärna ett kokt ägg och kaffe men det brukar mest bli på helgerna av tidsskäl, på vardagarna väntar jag med kaffe till jag kommer till jobbet.

Testade i morse att springa långpass efter bara några glas vatten och minimalt med fil av tidsskäl eftersom jag startade tidigt. Heller inget kaffe och efterföljande toabesök och magen var inte alls glad på mig under andra halvan av långpasset men det hör ju egentligen inte till trådens ämne...
Jens Jonsson
1985 • Edsbyn
#22
11 april 2012 kl 14:08
Gilla
Havregrynsgröt med mjölk och äppelmos på, 1 kopp te. Thats it.
Camilla Green
1982 • Linköping
#23
11 april 2012 kl 14:20 Redigerad 11 april 2012 kl 14:20
Gilla
Frukosten är det godaste målet på hela dagen! :) Själv kör jag gröt på 1 dl råggryn och 1,5 dl havregryn, mjölk och gojibär! :)

Red. En proteindrink till kalaset slinker ner också! :)
1984 • Göteborg
#24
11 april 2012 kl 18:10
Gilla
Jag har alltid haft svårt att äta frukost så den här tråden ger mig bra inspiration!
Jag är "periodare" och äter samma sak en tid, sen byter jag till nåt annat och äter det ett tag. Just nu äter jag grovt bröd med aprikoser och tranbär i med ost och kalkon på. Ibland även yoghurt med müsli och jordgubbar eller andra bär.

Ibland försöker jag vara nyttig och äta havregrynsgröt, men då blir jag ofta vrålhungrig inom en timme eller två, så för mig mättar inte gröt så länge.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.