Löpning Träning 51 inlägg 3348 visningar

Folk som står mitt i spåret i Pildammarna

1983 • Malmö
#1
19 april 2012 - 11:05
Gilla
Precis som rubriken lyder.. varför är det så många som står och uppehåller sig mitt i spåret i Pildammarna i Malmö? Om jag är ute och springer med en vän i spåret stöter vi hela tiden på folk som antingen uppehåller sig för att vila eller folk som tror att dom "äger" hela bredden av spåret till att träna sina snabba intervaller på. Dessa löpare springer i grupper och inte på rad, utan som en hel klunga! Hallå! Nu är det skärpning som gäller! Håll er till ena sidan! Och ta hänsyn till att parken användas av fler än er själva. Och det är inte bara löpare som uppehåller sig i parken. Även folk med hund är där och promenerar. Ha uppsikt runt er och acceptera att vi alla tränar olika pass!
Löpning är kul och ska så fortsätta vara :)
< < < 1 2 3 > > >
1975 • Göteborg
#41
20 april 2012 kl 12:52
Gilla
Generellt verkar det svårt för folk att ha någon koll alls på var dom är i förhållande till sin omgivning. Att se sig omkring och vara allmänt uppmärksam är helt klart på utdöende (och särskilt nu med smartfånens intåg). Desto vanligare är det med missuppfattningen om att alltid gå/cykla i bredd oavsett omständigheterna skulle vara en mänsklig rättighet.

Minns en episod från förra sommaren när jag joggandes på en bred grusväg mötte ett större gäng pensionärer (20?+) som var ute med sina hundar (alla hade exakt samma meningslösa lilla tufs-ras!). Inte nog med att dom var perfekt fördelade över hela vägens bredd, från dikeskant till dikeskant, deras hundar kutade dessutom runt i långa koppel som yrväder och slogs/juckade/skällde/hälsade om vartannat på varandra.

Organisatoriskt var det ett rätt vackert system med personer som rörde sig stokastiskt på vägen, med små ilsnabba hundar som for runt som tornados och trasslade in kopplen i varandra. Att passera var däremot ett rent helsicke och trots att jag tvingades gå/kliva långsamt över en lång räcka både koppel och hundar var jag nära att snubbla omkull flera gånger (vilket en del äldre blev mycket upprörda över eftersom jag faktiskt minsann skulle vara alldeles särdeles otroligt försiktig så att jag inte trampade på deras gulliga men ack så välgödda små älsklingar).

Behöver jag tillägga att ingen av dom ens noterade att någon försökte passera trots att jag försökte göra mig hörd, än mindre gjorde en anstats att ta upp en mindre del av vägen, eller alls hålla någon ordning på hundarna? Mmm, ljuva minne ...
M Extreme
1971 • Vallentuna
#42
20 april 2012 kl 13:40
Gilla
Gör gristjut och spring med passgång så flyttar sig folk. Det är inte klokt vad folk är rädda för galningar, T.o.m. hundar av noshörningstyp blir nervösa.
1952 • Varberg
#43
20 april 2012 kl 14:00
Gilla
Dagens bästa :-))
1971 • Ystad
#44
20 april 2012 kl 14:27
Gilla
Ha ha skitkul! Sen är ju frågan om det är värt priset att bli stämplad som stans knäppgök bara för att få fri lejd i löpspåret?
Annelie
1971 • Skövde
#45
20 april 2012 kl 14:31
Gilla
Vi kanske kan starta en rörelse; Galna grislöparna ;-) Bättre än galna kor...
Kristoffer Pehrson
1977 • Solna
#46
20 april 2012 kl 22:58
Gilla
Själv har jag skaffat en rejäl tuta till cykeln som ligger på ca 120 db. Man får ha lite framförhållning men folk brukar vara förnandsvärt snabba ut spår. Hade först en vanlig ringklocka men då 90% lyssnar på musik nu för tiden var den helt verkningslös.

Kan även tilllägga att jag vådaskjöt en granne rätt i ansiktet mad tutan när vi båda skulle in i en väldigt liten hiss. Har sällan sett en så förvånad min...
PB
1987 • Stockholm
#47
21 april 2012 kl 08:17
Gilla
Jag tycker faktiskt att det brukar räcka om man med hög och bestämd stämma vrålar "ur vägen", "akta" eller liknande. Tror aldrig jag har varit med om att folk inte ha flyttat på sig (eller de har iaf försökt flytta på sig). Skulle den grupp jag försöker ta mig igenom inte göra det skulle jag nog tillämpa den amerikanska fotbollsmetoden som nämnts ovan. Krockar man med någon är det bara att säga att man trodde att de skulle flytta på sig.

Idéen med grisljud tycker jag annars var ganska bra. Om man kombinerar passgången och grisljuden med ett väldigt förvridet och/eller mordiskt ansiksuttryck tror jag att man får en ännu bättre effekt.
Annelie
1971 • Skövde
#48
21 april 2012 kl 08:53
Gilla
Detta är årets hittills roligaste tråd :o)

När jag var ute en runda i går kväll, i snöblandat regn, så hittade jag ingen som stod i vägen för mig så jag kunde inte testa galna gris-tricket ;-) Det fanns ingen som var ute överhuvudtaget...
Jonas Westerlund
1979 • Gävle
#49
21 april 2012 kl 12:28
Gilla
Teleskopkoppel är djävulens påfund, värst är det i mörker när man inte ser den förbannade linan som är uppspänd över vägen. Har flera gånger fått tvärnita på cykeln när jag sett snöret i absolut sista stunden. Ofta när ägaren snackar med någon bekant vid sidan av vägen och hunden är på upptäcksfärd i skogen på andra sidan.

Folk verkar ha den konstiga uppfattningen att man har koll på hunden så fort karbinhaken sitter på halsbandet..

Det parti som lagstadgar att man får ha max 2m koppel får min röst direkt oavsett politisk åsikt!
Det är inte min uppgift att kolla efter folks hundar, det är ägarens!
(obs har själv vart hundägare och har inget agg mot de som sköter sig)
Björn
1975 • Stockholm
#50
21 april 2012 kl 18:12
Gilla
Det är väl psykologin med människor i grupp som ligger bakom problematiken. En och en brukar folk se till att möten blir smidiga oavsett om det är löpare/cyklist, barnvagn/gångare osv. Det är när man går i grupp (fundera gärna själva på hur ni möter andra när ni är ett gäng som kommer gående). Det är väl inte enklare att man inte ser sitt eget ansvar lika tydligt och därmed är ett chicken race med en grupp betydligt mer svårvunnet än mot enstaka typer :)

Apropå chicken race kunde jag inte låta bli för ett tag sen då jag mötte en person som promt skulle springa och möta alla andra löpare på fel sida. Jag upphör inte att förvånas över alla de här människorna man ganska ofta möter i alla möjliga sammanhang som inte riktigt tycks kunna bete sig och förstå att de har en omgivning att förhålla sig till.

Mina 90 kg vägde hur som helst mest ;)
Maina Anter-Sagerström
1962 • Göteborg
#51
21 april 2012 kl 21:03
Gilla
Att skrika "Håll höger" är bra då talar man om att man kommer och vill komma förbi. Folk som cyklar kan mer fördel använda cykelklockan... Kan vara svårt att uppfatta vad som kommer bakifrån eller så är man inte på alerten. Sen tycker jag att hänsyn är ett bra ord i sammanhanget, om man är många som samsas om utrymmet så tar man hänsyn till varandra och tänker på att lämna plats till andra.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.