Löpning Övrigt 6 inlägg 1089 visningar

Graviditet och löpning

Madeleine Pettersson
1980 • Gävle
#1
16 maj 2008 - 15:30
Gilla
Hej alla tjejer här inne!

Jag har en liten fundering kring löpning och graviditet.
Hur länge har ni löptränat under er gravidiitet? hur funkar det att träna med en liten bebis i magen?
Hur länge kan man träna överhuvudtaget under en graviditet?
Och när har ni satt igång och tränat igen efter att barnet är fött?

Hoppas det finns någon som kan ge lite personliga svar här på mina frågor :)

Anna
1981 • LERUM
#2
16 maj 2008 kl 18:03
Gilla
Det beror helt på hur graviditeten är. Själv hade jag verken problem med foglossning, ryggsmärtor eller något annat så jag kunde träna i stort sett under alla 9 månader. Löpningen tror jag att jag la ner efter v 33 om jag inte minns helt fel. En förlossning sliter otroligt, så det tar ofta ett tag innan man känner sig redo att sätta igång igen. Jag började cykla sakta ca10 på motionscykel efter ca 2 veckor. Springa gjorde jag efter ca 10 veckor, då mycket försiktigt då det kändes lite skumt i höfterna. Efter ca 4 månade skulle jag vilja säga att allt började kännas normalt igen.

Men igen, allt är så ytterst individuellt. Det beror helt på hur graviditeten var, hur förlossningen gick och hur träningsvan man är sen innan.

Träna på så länge du orkar, är bombsäker på att det bara gör gott för både dig o bebis. Lycka till
Madeleine Pettersson
1980 • Gävle
#3
16 maj 2008 kl 20:28
Gilla
Tack för ditt svar Anna.
Vi har inte planerat det här med barn ännu men bra att veta för framtiden.
Blir moster i september så det kanske gör att man blir lite inspirerad :)
Ska genomföra stockholm marathon nu först i allafall ;)

Ha en fin helg!
elina johansson
1989 • solna
#4
16 maj 2008 kl 21:12
Gilla
inte för många ligger på malin ewerlöfs nivå, men hon tävlade ju marathon bara några månader (minns inte exakt, men ca 5 månader kanske?) och placerade sig! så har man inte ont eller att npgot känns fel så är det nog bara att köra på. kroppen säger ifrån i annat fall!
1975 • Alingsås
#5
17 maj 2008 kl 11:04
Gilla
Jag har fortsatt träna så länge som det känns bra. För mig har det funkat att springa de första 12 veckorna i grav 1 och 4, medan jag fick sluta direkt jag blev gravid med barn 2 och 3.
Efter första barnet tog det säkert 6 mån innan jag kom igång igen, men med första barnet var det så mycket annat som tog upp min tid.
Med andra barnet började jag springa efter 4½ vecka och sprang halvmara när hon var 12 veckor. Kändes jättebra i kroppen.
Efter barn nummer tre dröjde det ett år innan jag kom igång, men det berodde på en förlossningsdepression och inte på kroppen.

Nu är barn nummer fyra 10 dagar och jag har redan börjat längta efter att få börja springa igen, men måste vänta tills efterkontrollen om 3 veckor. Har börjat promenera i kuperad terräng iaf och känner mig väldigt fräsch i kroppen.

Så m.a.o. kan det variera , inte bara från person till person, utan även mellan olika gravditeter. Och då har jag ändå tätt mellan mina barn.
4 barn på 5 år och 10 månader.
Jenny Johansson
1974 • Mölndal
#6
17 maj 2008 kl 12:01
Gilla
Läs runners world nr 3 om Paula Radcliff! Super intressant för övrigt men i synnerhet för er löpande mammor.... Lycka till! :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.